Cinnamon mi měni čas v win 7
Re: Cinnamon mi měni čas v win 7
Už jsem to prostě nevydržel a zapátral. Věř, že to opravdu není vina Linuxu, pouze jiného přístupu k UTC u obou systémů. Řešení máš tady - https://wiki.manjaro.org/index.php?titl ... indows_NTP. Týká se sice Manjaro, ale bude to stejné i pro ostatní distra.
Já bych s tím tvrzením zas tak rozhodný nebyl. Psal, že se mu to děje i když spouští pouze linux, tzn. jako by tam windows vůbec nebyly. No je to oříšek.
Zkus si pročíst ještě toto:
https://help.ubuntu.com/community/UbuntuTime
Zkus si pročíst ještě toto:
https://help.ubuntu.com/community/UbuntuTime
Windows 3.11 (1993), MS-DOS 3.3, PC 386SX, 4 MB RAM, HDD 15.5 MB
Tak asi už neumím číst... už jen ten název topicu. Je to problematika rozdílného přístupu k UTC v obou systémech. Zlobí to jen v dualbootu, jinak ne.
Myslím, že čtení ti docela jde. Problém je v tom, že to tazatel popisuje trošku zmateně a s každým novým pokusem o opravu to mění celý kontext. Je třeba si to přečíst celé, od začátku. Za sebe, už jsem vyčerpal své povrchní znalosti o linuxu a vracím se zpět k windows. To byl samozřejmě vtip
Ale s tímto já nehnu a zajímalo by mě, kde je zakopaný pes.

Windows 3.11 (1993), MS-DOS 3.3, PC 386SX, 4 MB RAM, HDD 15.5 MB
Ze začátku jsem vůbec nevěděl v čem je chyba a psal jsem že po instalaci Linux Mint Cinnamon 17rc se mi změnil čas ve win7 o +2 hodinky. Posléze jsem zjistil že mi Linux mění z nějakého důvodu čas v biosu a tím mam ten problém. Pote jsem si dal do registru WIN7 ten soubor co jste mi tu dali. Takže časy teď mam u Linuxu i win7 dobře. ALE v biosu je čas o 2 hodinky z5. Svým způsobem mi to nevadí. Ale hledám důvod proč mi ten Linux posouvá čas z5 o ty 2 hodinky. Dnes jsem přečetl hodně stránek s tímto problémem a děla to vždy jen u dualbotu. Par rad jsem odzkoušel ale bezúspěšně. Ještě odzkouším to nastavení NTP a hodím tam ty cz servery.
„Jinač, fungovat hry které hraji na Linuxu tak widle již nemam“
„Jinač, fungovat hry které hraji na Linuxu tak widle již nemam“
Linux Mint Cinnamon 19. 2+ Win 10 Pro 64bit , MB : MSITomahawk b450, cpu: AMD R5- 2600, Crucial 16GB 3200Mhz , HDD: SSD Crucial MX500 + WDB 1Tb, GK:MSI GeForce GTX 1060 ARMOR 6G OCV1, zdroj: 500 w Seasonic.
Nemam ted moznost to vyzkouset, ale myslim si, ze je potreba v Mintu synchronizovat hw hodiny se systemovymi (uz se mi toto kdysi stalo na Debianu a doufam, ze si dobre vzpominam na reseni prave synchronizaci). Dela se to pres prikaz hwclock a postup jsem mimo jinych navodu nasel napr. zde:
http://www.linuxweblog.com/node/199
Jinak pokud je PC stale pripojeno k internetu, lze hodiny serizovat i pres ntp (opet navodu je plno).
- posláno z tydlyfounu přes Tapatalk, omluvte překlepy -
http://www.linuxweblog.com/node/199
Jinak pokud je PC stale pripojeno k internetu, lze hodiny serizovat i pres ntp (opet navodu je plno).
- posláno z tydlyfounu přes Tapatalk, omluvte překlepy -
LinuxMint 17.3 KDE (64b) - AMD Athlon II X2 270, MB ASUS M5A78L LE, RAM 8 GB, ATI Radeon HD4350
LinuxMint 17.3 KDE (32b) - DELL Latitude D530
Svého času dělalo KDE to samé - posouvalo systémový čas z "místního" na UTC, takže v KDE byl správně, ale v GNOME byl o 2 hod. z5. Byla to nějaká chyba v nastavení časového pásma a dalo se to opravit editací jednoho souboru. Bohužel už přesně nevím kterého, KDE nepoužívám, jen jsem ho tenkrát (cca před rokem) zkoušel. Zkus pohledat někde na Ubuntím fóru...
Acer Swift1, N4200 2.5 GHz max., 4GB RAM, 64+250GB SSD, Intel graphic, Debian 12 Cinnamon
Intel NUC, Celeron J3455, 4GB RAM, 256GB SSD, Debian 11 server, LAMP...
AS8940G, Intel i7 ..., LM19 xfce
Intel NUC, Celeron J3455, 4GB RAM, 256GB SSD, Debian 11 server, LAMP...
AS8940G, Intel i7 ..., LM19 xfce
Ještě jsem narazil na jiném diskuzáku na další možnost té opravy:
v souboru /etc/default/rcS je řádek s položkou UTC. Tam se může zadat buď "no" nebo "yes" (samozřejmě bez těch uvozovek). Já tam mám "no" a čas mám stejný, jak v Mintu, tak ve Win7. Tak si můžeš s tím pohrát
v souboru /etc/default/rcS je řádek s položkou UTC. Tam se může zadat buď "no" nebo "yes" (samozřejmě bez těch uvozovek). Já tam mám "no" a čas mám stejný, jak v Mintu, tak ve Win7. Tak si můžeš s tím pohrát

LinuxMint 17.3 KDE (64b) - AMD Athlon II X2 270, MB ASUS M5A78L LE, RAM 8 GB, ATI Radeon HD4350
a jaký hry hraješ? třeba by to jelo přes playonlinuxpajus píše:„Jinač, fungovat hry které hraji na Linuxu tak widle již nemam“

LinuxMint 19 MATE (64bit) # MSI Z77A-G43, i3-3220 CPU @ 3.30GHz, NVIDIA GeForce GT 730, KHX1600C9D3P1K2/32G, WD20EFRX, Kernel: 4.15.0-43-generic x86_64
Tak přesně toto mi pomohloulo píše:Ještě jsem narazil na jiném diskuzáku na další možnost té opravy:

Linux Mint Cinnamon 19. 2+ Win 10 Pro 64bit , MB : MSITomahawk b450, cpu: AMD R5- 2600, Crucial 16GB 3200Mhz , HDD: SSD Crucial MX500 + WDB 1Tb, GK:MSI GeForce GTX 1060 ARMOR 6G OCV1, zdroj: 500 w Seasonic.