velice pomalé kopírování USB
Re: velice pomalé kopírování USB
Zkoušel jsem teď ve svém Lubuntu zkopírovat 1.4GB zip archív na flešku a téměř ihned tam naskočilo 50% pak to jelo šnečím tempem až k 100% kde to cca 2min čekalo bez hnutí a nakonec ten kopírovací dialog zmizel. Předpokládám, že asi dojížděl zápisový buffer či co. No ale úspěch. Jinak používám kernel 3.15.8.
No jasně že úspěch...ale na co máme USB 2.0 a 3.0 a já nevím co, když zkopírovat gigový soubot trvá šest minut. Ale jak říkáš, nakonec úspěch, tak aspoň něco 

Lenovo T520
Linux Mint 18 "Sarah" Cinnamon 64-bit
Intel Core i5-2540M CPU 2.6 GHz x 2
Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller (rev 09)
7.7GB RAM
Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller (rev 09)
7.7GB RAM
Pokud chceš aby to jelo rychleji, tak si taky musíš koupit rychlejší flashku. U pomalý flashky ti nepomůže ani USB3.0. 
Např. můj 4GB flashdisk má papírově zápis 4MB/s a čtení 10MB/s. V ideálním stavu by to do něj zkopírovalo 1GB soubor za 4.1 minuty. Já jsem kopíroval těch 1.4GB a to trvalo cca 6min. To celkem odpovídá když si to přepočítám.

Např. můj 4GB flashdisk má papírově zápis 4MB/s a čtení 10MB/s. V ideálním stavu by to do něj zkopírovalo 1GB soubor za 4.1 minuty. Já jsem kopíroval těch 1.4GB a to trvalo cca 6min. To celkem odpovídá když si to přepočítám.
Já tu flashku nemám první den a vždy fungovala rychle a bez problémů. Ale díky za radu.
Lenovo T520
7.7GB RAM
7.7GB RAM