Skúsenosti s Linux Mint Mate [vyřešeno]
Re: Linux Mint
Přesně tak
Zažraný linuxový liberál
---
HTC One V - 512 MB RAM, 1GHz - Android 4.0.3, HTC Sense
Cubie Board - 1GB RAM, 1GHz ARM, Linaro 13.04
Lenovo IdeaPad - 8GB RAM, i5, Linux Mint 13 Maya, Cinnamon 2.0.?
---
HTC One V - 512 MB RAM, 1GHz - Android 4.0.3, HTC Sense
Cubie Board - 1GB RAM, 1GHz ARM, Linaro 13.04
Lenovo IdeaPad - 8GB RAM, i5, Linux Mint 13 Maya, Cinnamon 2.0.?
ok, no a bude sa dat upragdovat ale preinstalovat system po skonceni podpory Linux Mint 16 na Linux Mint 17 LTS?
Vše o této problematice se dočteš na naší wiki. Když jsem tu napsal, že jí nečteš, odpověděl jsi, že to není pravda. Po těchto spamovacích dotazech mám ale jiný pocit.....
aj teraz ju mam otvorenu, no vsetko sa neda naraz citat. mysli si co chces
vzdy som sa normalne pytal. obeste ma ze som zaciatocnik 

tu je dokaz ze wiki postupne citam http://wiki.linux-mint-czech.cz/doku.php teraz som naklikal prave http://wiki.linux-mint-czech.cz/doku.ph ... ejsi_verzi ok, dakujem za odpovede, uz sa radsej nejdem pytat nic (co som si v zivote neurobil sam to mi nikto nepomohol, mozes zmazat toto vlakno) 

Právě proto, že jsi začátečník. Linux není Windows, je to OS, kde je třeba trochu vlastní snahy si něco vyhledat, něco si přečíst a něco se naučit, zejména základy. Netvrdím, že máš přečíst celou wiki naráz, ono bohatě stačí přečíst si to, na co se tady ptáš (a mít jí otevřenou je opravdu málo).
Nezlob se, ale podobné dotazy jsou opravdu spam. Pokud se chceš urážet, tak prosím. A máš-li pocit, že Ti nikdy nikdo nepomohl, tak je to na návštěvu lékaře.
Nezlob se, ale podobné dotazy jsou opravdu spam. Pokud se chceš urážet, tak prosím. A máš-li pocit, že Ti nikdy nikdo nepomohl, tak je to na návštěvu lékaře.
1. neurazam sa 2. som ok nepotrebujem ist k lekarovi 3. skonstatoval som realne skusenosti 4. zmaz vlakno 5. dakujem 

Vlákno nesmažu, neb k tomu není žádný důvod a chci, aby si to přečetli i ostatní, než se začnou podobně ptát.
tvrdis ze moje otazky su spam tak dovod je. no ako chces ved ty si admin. mna v skole ucili ze ak daco neviem alebo tomu nerozumiem tak sa treba spytat /nehanbim sa za to/. rada typu "vygooli si to" najdi vo "wiki" je to najlahsie. darmo bude dakto citat navod ked polovicu principu nerozumie. myslim ze na toto sluzia poradne alebo sa mylim?
donesiem ti aj ja z roboty /iny odbor ako IT/ presny navod vzor vsetko potrebne dostanes na papieri a citaj. ver tomu ze neurobis to co v tom navode je aj keby si sa na hlavu postavil. musi ti na zaciatku vzdy dakto pomahat. tak ale dakujem za doterajsie info. dako si snad poradim aj sam
tečka-konec

Hele nezlob se na mě, ale tady to normálně chodí tak, že radíme VŠEM lidem, co sem přijdou a položí dotaz.
I u tebe se tu radilo, ale u tebe je problém ten, že postupně vyplývá, že se ptáš na věci, které bys měl mít už minimálně teoreticky načtené, když se chceš vůbec do tohodle pouštět a pak se teprve ptát už na konkrétní věci, co jsi s tím zkoušel a co ti nešlo (a podle jakého návodu z netu jsi to zkoušel - viz. naše pravidla na foru, které jsi určo nečetl).
Kdybys totiž četl pořádně nějakou Wiki o linuxu (třeba i tu naší), návody, jak na dual boot a další info o naší distribuci nebo linuxu obecně, tak jsme si tu ušetřili čas čtením tvých jednořádkových a splašených dotazů (viz. třeba to s tím upgradem LM, Firefoxem, bodem obnovy nebo defragmentací - ostatní tvé dotazy jsou dle mého v pohodě a jako začátečník opravdu nemůžeš všechno hned vědět).
Já beru, že každý v něčem začínáme, ale přece když v něčem začínám, tak si nejdříve samostudiem zjistím, co nejvíc věcí a informací. Začnu si to nejprve zkoušet sám, abych dostal základní přehled (např. ve Virtualboxu, z LiveDVD nebo na jiném kompu, pokud ho mám) a pak se ptám už konkrétně na problémy, které se mi vyskytly a se kterými potřebuji pomoci (jinými slovy, které jsem podle návodů nezvládl). My pak všichni uvidíme - ha, ten se snaží, zkouší to podle návodů, čili tomu věnoval píli a učil se to - super, odpovíme když to umíme a víme (já taky nevím všechno, to klidně bez mučení přiznám).
Takže neosočuj tu, prosím, nikoho, že ti tu neradil, je tu v tvém tématu hafo příspěvků, ve kterých dostáváš odpovědi. Musíš se ale holt taky trochu sám snažit, samo ti to prostě do té hlavy nepřijde a u linuxu např. už jen z toho principu, že se od Windows diametrálně liší (a tomu je potřeba přihlédnout i způsobem myšlení při administraci či instalaci, jak už ted víš). No, zřejmě se zase urazíš, ale je to tvůj boj...
PS: ostatním se moc omlouvám za tento můj delší výplod, ale nedalo mi to reagovat...
I u tebe se tu radilo, ale u tebe je problém ten, že postupně vyplývá, že se ptáš na věci, které bys měl mít už minimálně teoreticky načtené, když se chceš vůbec do tohodle pouštět a pak se teprve ptát už na konkrétní věci, co jsi s tím zkoušel a co ti nešlo (a podle jakého návodu z netu jsi to zkoušel - viz. naše pravidla na foru, které jsi určo nečetl).
Kdybys totiž četl pořádně nějakou Wiki o linuxu (třeba i tu naší), návody, jak na dual boot a další info o naší distribuci nebo linuxu obecně, tak jsme si tu ušetřili čas čtením tvých jednořádkových a splašených dotazů (viz. třeba to s tím upgradem LM, Firefoxem, bodem obnovy nebo defragmentací - ostatní tvé dotazy jsou dle mého v pohodě a jako začátečník opravdu nemůžeš všechno hned vědět).
Já beru, že každý v něčem začínáme, ale přece když v něčem začínám, tak si nejdříve samostudiem zjistím, co nejvíc věcí a informací. Začnu si to nejprve zkoušet sám, abych dostal základní přehled (např. ve Virtualboxu, z LiveDVD nebo na jiném kompu, pokud ho mám) a pak se ptám už konkrétně na problémy, které se mi vyskytly a se kterými potřebuji pomoci (jinými slovy, které jsem podle návodů nezvládl). My pak všichni uvidíme - ha, ten se snaží, zkouší to podle návodů, čili tomu věnoval píli a učil se to - super, odpovíme když to umíme a víme (já taky nevím všechno, to klidně bez mučení přiznám).
Takže neosočuj tu, prosím, nikoho, že ti tu neradil, je tu v tvém tématu hafo příspěvků, ve kterých dostáváš odpovědi. Musíš se ale holt taky trochu sám snažit, samo ti to prostě do té hlavy nepřijde a u linuxu např. už jen z toho principu, že se od Windows diametrálně liší (a tomu je potřeba přihlédnout i způsobem myšlení při administraci či instalaci, jak už ted víš). No, zřejmě se zase urazíš, ale je to tvůj boj...
PS: ostatním se moc omlouvám za tento můj delší výplod, ale nedalo mi to reagovat...
LinuxMint 17.3 KDE (64b) - AMD Athlon II X2 270, MB ASUS M5A78L LE, RAM 8 GB, ATI Radeon HD4350
LinuxMint 17.3 KDE (32b) - DELL Latitude D530
LinuxMint 17.3 KDE (32b) - DELL Latitude D530