Niekoľko postrehov a návodov k profitu:
-
export do .xls/.ods nefunguje
možným
riešením je uložiť tabuľku do .csv súboru, ktorý vieme v AOO/LO ďalej upravovať
- vyexportoval som si "Ceník" do .csv - jediné použiteľné kódovanie pri otvorení v libreoffce je "Východná Európa (Windows-1250/WinLatin). Či už použijem jazyk Slovenčina alebo Čeština, v stĺpci "Nákup" mám stále
symbol "ü"
Riešenie: treba si stiahnuť a nainštalovať písmo Wingdings 8
potom si v tabuľke vybrať stĺpec s týmto znakom (okrem lavičky) a zmeniť písmo. Znak "ü" sa zmení na "fajku"
-
uhradená záloha na faktúre - zákazníkovi bola vystavená zálohová faktúra, túto uhradil a ja som ju zaevidoval. Pri vystavení ostrej faktúry však
zaplatená záloha nie je na nej zobrazená.
Riešením je editácia šablóny, kde je potrebné nahradiť polia <UHRAZENOZAOHOU2> a <KHRADE2> za <UHRAZENOZALOHOU> a <KUHRADE>
- na slovenských faktúrach by sa malo uvádzať miesto čísla bankového účtu
IBAN a SWIFT (zatiaľ to nie je povinné)
riešenie: - na voľný riadok v šablóne treba pridať <UHRADA.IBAN> a <UHRADA.SWIFT>
- ku mnohým záznamom v programe je možné (vpravo dole)
pripojiť dokument. Dokumenty .odt, .ods.., .xls. doc. ..., sa však neotvoria (riešenie zatiaľ neviem)
Riešenie pre otváranie pripojených .pdf: - treba si do wine stiahnuť a nainštalovať win. verziu adobereader ver. 9.5 (testoval som viacero verzii, staršie aj novšie, iba s touto mi to funguje)
napr. odtiaľto:
ftp://ftp.adobe.com/pub/adobe/reader/win/9.x/
-
šablóny dokumentov
šablóny sú uložené v adresári /home/USER/.wine/drive_c/Program Files/PROFIT/Templates vo formáte .rtf.
Bez MSO si žiaľ novú šablónu nevytvoríte a ani ich z tohoto adresára neupravíte.
Riešením je vstavaný editor, ktorý síce neposkytuje príliž veľa možností ale na základné veci postačuje.
Opravil a upravil som napr. niekoľko šablón [SVK]. Odoslal som ich výrobcovi sw, ak prejdú kontrolou, možno sa raz objavia v niektorej aktualizácii.
Ešte na niektorých pracujem Potom ich sem vložím aj na stiahnutie.
S niektorými šablónami však neviem pohnúť. Napr. šablóna pre tlač poštového poukazu (složenka) alebo podací lístok. Pre [SVK] treba vytvoriť úplne nové a bez MSO to žiaľ nepôjde. Ak vlastníte niekto tento sw, mohli by ste šablóny vytvoriť a umiestniť ich sem.