Já jsem k Linux Mintu přišla především kvůli kamarádovi, který dával na svůj profil Screenshoty ze svého Mintu.
Hrozně se mi líbili, takže možná že první důvod byl především vizuální ..

Jako hodně malá jsem měla Win 3.11 což už ani moc nepamatuji.
Potom bylo dlouhé období bez PC. No nakonec jsem si koupila Noťas s instalovaným Win7, takže jsem se musela začít opět učit na PC. A že toho bylo, začala jsem od začátku, protože technologie už byla daleko, a já se zasekla v evoluci informatiky někde dole

Jenže jsem chtěla něco menšího na snadnější přenos, a tahat velký noťas se mi nechtělo.
Pořídila jsem si malý Netbook kde byl Win Starter. Docela mě štvalo, že nešlo ani změnit si pozadí plochy, a některé funkce byly omezené. Je to logické, od netbooku se neočekávají výkony, ale stejně mě to jaksi vadilo.
Kolega z práce mě řekl o Ubuntu, a sám ho měl na svém. Tak tedy šel na první přeinstalaci.
První dojem byl že PC se nějak víc přehřívá, no ale zkusila jsem tedy Ubuntu.
Nicméně musím říct že Ubuntu mě vizuálně moc nezaujalo, a vůbec jsem z něj neměla radost. Bylo to pomalé, sekalo se, prostě nic moc. Nechci urážet, jen můj dojem

Nakonec tedy šel na druhou. Na Win7, ale jak to asi dopadlo víme všichni

Jenže to jsem tomu ještě tak nerozuměla.
Nakonec tedy jsem dlouho uvažovala nad Linux Mintem, líbil se, byla chvála a doporučení, a tak jsem do toho šla.
S pomocí hodných lidí, který se mnou měli trpělivost se to nakonec podařilo.
Comp běží v pohodě, žádné přehřívání, lenost, mohu si upravit plochu, podpora programů.
Stále se učím, ale jsem víc než spokojená. Mint je překrásný