Nefunguje zvuk

Dotazy na tvorbu, zpracování, editaci a prohlížení těchto souborů.
Zpráva
Autor
gebo82
Příspěvky: 8
Registrován: 22 bře 2013, 18:40

Nefunguje zvuk

#1 Příspěvek od gebo82 » 22 bře 2013, 18:53

Po instalaci mě nefunguje zvuk jak z výstupy grafiky pomocí HDMI, tak nehrajou ani výstupy přímo ze zvukové karty. Už netuším co kde nastavit. Mám linux mint 14.1 cinnamon 64bit. Poradí mě prosím někdo?

Kód: Vybrat vše

jan@bedna ~ $ lspci | grep Audio
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation NM10/ICH7 Family High Definition Audio Controller (rev 01)
04:00.1 Audio device: NVIDIA Corporation High Definition Audio Controller (rev a1)

admin

Re: Nefunguje zvuk

#2 Příspěvek od admin » 22 bře 2013, 19:37

Možná hloupá otázka, máš zvolené správné zařízení pro přehrávání zvuku? Případně ještě správně zvolený konektor ze seznamu v nastavení zvuku?

gebo82
Příspěvky: 8
Registrován: 22 bře 2013, 18:40

Re: Nefunguje zvuk

#3 Příspěvek od gebo82 » 23 bře 2013, 08:39

tak jsem si s tím pohrál a nakonec se povedlo, jsem měl špatně v nastavení zvuku na kartě hardware ten profil, jsem pozkoušel a už to jde přes HDMI

Uživatelský avatar
LUTEC
Příspěvky: 15
Registrován: 08 lis 2017, 17:00

Re: Nefunguje zvuk

#4 Příspěvek od LUTEC » 12 lis 2017, 18:12

mam taky problem se zvukem, ale pouze pres HDMI, kdyz pripojim TV, tak obraz jde v TV ale zvuk pouze v notebooku a v ovladani hlasitosti jsem nic nenasel cim by se to dalo prepnout.

Kód: Vybrat vše

lutec@lutec-HP-Pavilion-dm3-Notebook-PC ~ $ lspci | grep Audio
00:14.2 Audio device: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SBx00 Azalia (Intel HDA)
02:00.1 Audio device: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RV710/730 HDMI Audio [Radeon HD 4000 series]

lombardo1981
Poradce Mintu
Příspěvky: 411
Registrován: 25 lis 2014, 19:06

Re: Nefunguje zvuk

#5 Příspěvek od lombardo1981 » 12 lis 2017, 18:31

:poop:
Naposledy upravil(a) lombardo1981 dne 24 lis 2017, 17:24, celkem upraveno 1 x.
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire TC-705; i3wm; Intel Core i3-4160 CPU @ 3.6GHz; GeForce GTX 745; 8GB RAM DDR3
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire V13 Aluminium; i3wm; Intel Core i5 5257U @ 2.7GHz; Intel Iris Graphics 6100 ; 8GB RAM DDR3L

juhele2014
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1216
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: Nefunguje zvuk

#6 Příspěvek od juhele2014 » 12 lis 2017, 20:03

mam taky problem se zvukem S překvapením jsem tuhle koukal na zadní stranu placatý TV, a jsou tam 3 HDMI vstupy. Každej má jinej popis. Není to tahle věc ? Ještě mě napadá abgrejd jádra (kernelu) na novější, jinak nevim ... Kabelem to asi nebude ...

Uživatelský avatar
LUTEC
Příspěvky: 15
Registrován: 08 lis 2017, 17:00

Re: Nefunguje zvuk

#7 Příspěvek od LUTEC » 13 lis 2017, 13:13

lombardo1981 píše:
12 lis 2017, 18:31
mam taky problem se zvukem, ale pouze pres HDMI, kdyz pripojim TV, tak obraz jde v TV ale zvuk pouze v notebooku a v ovladani hlasitosti jsem nic nenasel cim by se to dalo prepnout.
V termináli zadaj príkaz alsamixer. Potom stlač F6 a zvoľ si výstup. Vyskúšaj zvuk.
Alebo si doinštaluj pavucontrol, ak ho nemáš. Tam sa dá v nastaveniach zvoliť výstup.
alsamixer mi nenabizi hdmi resp. grafickou kartu jako zvukovy vystup, kdyz zmacknu F6 neni z ceho vybirat

pavucontrol nelze nainstalovat:-( sice to sem uplne nepatri, ale mam problem pridat jakykoli balicek, vzdy vyskoci hlaska ze balicek nelze nainstalovat at zkontroluju internetove pripojeni.... to je v poradku,
mam cistou instalaci systemu a jsem novacek v mintu a wiki jsem nikde nenasel, takze nevim jestli je potreba nekde nastavit zdroje a nejake ovladace pridat....

menom
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1139
Registrován: 12 pro 2012, 15:10

Re: Nefunguje zvuk

#8 Příspěvek od menom » 13 lis 2017, 13:36

.
LUTEC píše:pavucontrol nelze nainstalovat:-( sice to sem uplne nepatri, ale mam problem pridat jakykoli balicek, vzdy vyskoci hlaska ze balicek nelze nainstalovat at zkontroluju internetove pripojeni.... to je v poradku,
mam cistou instalaci systemu a jsem novacek v mintu a wiki jsem nikde nenasel, takze nevim jestli je potreba nekde nastavit zdroje a nejake ovladace pridat....
Mozes skusit do terminalu zadat prikazy:

Kód: Vybrat vše

sudo apt update

Kód: Vybrat vše

sudo apt install pavucontrol
.

lombardo1981
Poradce Mintu
Příspěvky: 411
Registrován: 25 lis 2014, 19:06

Re: Nefunguje zvuk

#9 Příspěvek od lombardo1981 » 13 lis 2017, 15:12

:poop:
Naposledy upravil(a) lombardo1981 dne 24 lis 2017, 17:24, celkem upraveno 1 x.
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire TC-705; i3wm; Intel Core i3-4160 CPU @ 3.6GHz; GeForce GTX 745; 8GB RAM DDR3
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire V13 Aluminium; i3wm; Intel Core i5 5257U @ 2.7GHz; Intel Iris Graphics 6100 ; 8GB RAM DDR3L

Uživatelský avatar
LUTEC
Příspěvky: 15
Registrován: 08 lis 2017, 17:00

Re: Nefunguje zvuk

#10 Příspěvek od LUTEC » 13 lis 2017, 17:30

nevim co je spatne ale:
lutec@lutec-HP-Pavilion-dm3-Notebook-PC ~ $ sudo apt update
[sudo] password for lutec:
Ign http://packages.linuxmint.com rosa InRelease
Cíl http://packages.linuxmint.com rosa Release.gpg
Cíl http://packages.linuxmint.com rosa Release
Cíl http://packages.linuxmint.com rosa/main amd64 Packages
Cíl http://packages.linuxmint.com rosa/upstream amd64 Packages
Cíl http://packages.linuxmint.com rosa/import amd64 Packages
Cíl http://packages.linuxmint.com rosa/main i386 Packages
Cíl http://packages.linuxmint.com rosa/upstream i386 Packages
Cíl http://packages.linuxmint.com rosa/import i386 Packages
Ign http://extra.linuxmint.com rosa InRelease
Ign http://archive.canonical.com trusty InRelease
Cíl http://extra.linuxmint.com rosa Release.gpg
Cíl http://archive.canonical.com trusty Release.gpg
Cíl http://archive.canonical.com trusty Release
Cíl http://archive.canonical.com trusty/partner amd64 Packages
Cíl http://archive.canonical.com trusty/partner i386 Packages
Cíl http://archive.canonical.com trusty/partner Translation-en
Cíl http://extra.linuxmint.com rosa Release
Cíl http://extra.linuxmint.com rosa/main amd64 Packages
Cíl http://extra.linuxmint.com rosa/main i386 Packages
Ign http://packages.linuxmint.com rosa/import Translation-cs_CZ
Ign http://packages.linuxmint.com rosa/import Translation-cs
Ign http://packages.linuxmint.com rosa/import Translation-en
Ign http://extra.linuxmint.com rosa/main Translation-cs_CZ
Ign http://packages.linuxmint.com rosa/main Translation-cs_CZ
Ign http://extra.linuxmint.com rosa/main Translation-cs
Ign http://packages.linuxmint.com rosa/main Translation-cs
Ign http://extra.linuxmint.com rosa/main Translation-en
Ign http://packages.linuxmint.com rosa/main Translation-en
Ign http://packages.linuxmint.com rosa/upstream Translation-cs_CZ
Ign http://packages.linuxmint.com rosa/upstream Translation-cs
Ign http://packages.linuxmint.com rosa/upstream Translation-en
Err http://archive.ubuntu.com trusty InRelease

Err http://archive.ubuntu.com trusty-updates InRelease

Err http://archive.ubuntu.com trusty Release.gpg
Nelze přeložit „archive.ubuntu.com“
Err http://archive.ubuntu.com trusty-updates Release.gpg
Nelze přeložit „archive.ubuntu.com“
Err http://security.ubuntu.com trusty-security InRelease

Err http://security.ubuntu.com trusty-security Release.gpg
Nelze přeložit „security.ubuntu.com“
Čtu seznamy balíků… Hotovo
W: Selhalo stažení http://archive.ubuntu.com/ubuntu/dists/trusty/InRelease

W: Selhalo stažení http://archive.ubuntu.com/ubuntu/dists/ ... /InRelease

W: Selhalo stažení http://security.ubuntu.com/ubuntu/dists ... /InRelease

W: Selhalo stažení http://archive.ubuntu.com/ubuntu/dists/ ... elease.gpg Nelze přeložit „archive.ubuntu.com“

W: Selhalo stažení http://archive.ubuntu.com/ubuntu/dists/ ... elease.gpg Nelze přeložit „archive.ubuntu.com“

W: Selhalo stažení http://security.ubuntu.com/ubuntu/dists ... elease.gpg Nelze přeložit „security.ubuntu.com“

W: Některé indexové soubory se nepodařilo stáhnout. Jsou ignorovány, nebo jsou použity starší verze.
lutec@lutec-HP-Pavilion-dm3-Notebook-PC ~ $

Odpovědět