Nefunguje zvuk

Dotazy na tvorbu, zpracování, editaci a prohlížení těchto souborů.
Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
redhawk
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1474
Registrován: 12 led 2016, 19:14
Bydliště: EU
Kontaktovat uživatele:

Re: Nefunguje zvuk

#11 Příspěvek od redhawk » 13 lis 2017, 18:53

a co

Kód: Vybrat vše

sudo apt-get update
a nasledne

Kód: Vybrat vše

sudo apt-get dist-upgrade
1. neviem = pýtam sa.
2. funguje to = nerýpem do toho
Zlaté pravidlo= všetko funguje = neupgradujte. Distribúciu ani kernel.

lombardo1981
Poradce Mintu
Příspěvky: 411
Registrován: 25 lis 2014, 19:06

Re: Nefunguje zvuk

#12 Příspěvek od lombardo1981 » 13 lis 2017, 20:27

:poop:
Naposledy upravil(a) lombardo1981 dne 24 lis 2017, 17:23, celkem upraveno 1 x.
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire TC-705; i3wm; Intel Core i3-4160 CPU @ 3.6GHz; GeForce GTX 745; 8GB RAM DDR3
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire V13 Aluminium; i3wm; Intel Core i5 5257U @ 2.7GHz; Intel Iris Graphics 6100 ; 8GB RAM DDR3L

Ventero1
Poradce Mintu
Příspěvky: 171
Registrován: 31 říj 2016, 14:17

Re: Nefunguje zvuk

#13 Příspěvek od Ventero1 » 14 lis 2017, 08:44

, a jsou tam 3 HDMI vstupy. Každej má jinej popis.
Ano - jeden z nich nepodporuje zvuk.
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

Uživatelský avatar
LUTEC
Příspěvky: 15
Registrován: 08 lis 2017, 17:00

Re: Nefunguje zvuk

#14 Příspěvek od LUTEC » 17 lis 2017, 23:40

redhawk píše:
13 lis 2017, 18:53
a co

Kód: Vybrat vše

sudo apt-get update
a nasledne

Kód: Vybrat vše

sudo apt-get dist-upgrade
tak jsem zkusil a probehlo, ale zvuk v HDMI stale nejede. Mozna delam neco spatne takze popisu:
pripojim HDMI kabel a kdyz na TV naskoci obraz, tak pustim film, film jede a zvuk jde pouze z NTB. Pak v hlavni nabidce zvolim Ovladani hlasitosti pulse audio a hledam nekde prepinac HDMI, nikde se nic o HDMI nepise a zkousel jsem vse prehazovat a zadny efekt.

Uživatelský avatar
LUTEC
Příspěvky: 15
Registrován: 08 lis 2017, 17:00

Re: Nefunguje zvuk

#15 Příspěvek od LUTEC » 17 lis 2017, 23:41

lombardo1981 píše:
13 lis 2017, 20:27
Skús toto dočasné riešenie:

Kód: Vybrat vše

echo "nameserver 8.8.8.8" | sudo tee /etc/resolv.conf > /dev/null
sudo apt-get update
Toto jsem jeste nezkousel, co znamena docasne reseni? Co tento prikaz udela?

Uživatelský avatar
redhawk
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1474
Registrován: 12 led 2016, 19:14
Bydliště: EU
Kontaktovat uživatele:

Re: Nefunguje zvuk

#16 Příspěvek od redhawk » 18 lis 2017, 12:47

LUTEC píše:
17 lis 2017, 23:40
tak jsem zkusil a probehlo, ale zvuk v HDMI stale nejede. Mozna delam neco spatne takze popisu:
pripojim HDMI kabel a kdyz na TV naskoci obraz, tak pustim film, film jede a zvuk jde pouze z NTB. Pak v hlavni nabidce zvolim Ovladani hlasitosti pulse audio a hledam nekde prepinac HDMI, nikde se nic o HDMI nepise a zkousel jsem vse prehazovat a zadny efekt.
a v nastaveniach zvuku nie je nic taketo?
Obrázek
a este na vedlajsej treba nastavit HDMI
Obrázek

je to nastavenie zvuku (prave mysitko na ovladanie zvuku, nastavenia)
mne to tak ide bez problemov na oboch notasoch
1. neviem = pýtam sa.
2. funguje to = nerýpem do toho
Zlaté pravidlo= všetko funguje = neupgradujte. Distribúciu ani kernel.

Uživatelský avatar
LUTEC
Příspěvky: 15
Registrován: 08 lis 2017, 17:00

Re: Nefunguje zvuk

#17 Příspěvek od LUTEC » 19 lis 2017, 23:00

redhawk píše:
18 lis 2017, 12:47
LUTEC píše:
17 lis 2017, 23:40
tak jsem zkusil a probehlo, ale zvuk v HDMI stale nejede. Mozna delam neco spatne takze popisu:
pripojim HDMI kabel a kdyz na TV naskoci obraz, tak pustim film, film jede a zvuk jde pouze z NTB. Pak v hlavni nabidce zvolim Ovladani hlasitosti pulse audio a hledam nekde prepinac HDMI, nikde se nic o HDMI nepise a zkousel jsem vse prehazovat a zadny efekt.
a v nastaveniach zvuku nie je nic taketo?
Obrázek
a este na vedlajsej treba nastavit HDMI
Obrázek

je to nastavenie zvuku (prave mysitko na ovladanie zvuku, nastavenia)
mne to tak ide bez problemov na oboch notasoch
Bohužel jsem ještě nepochopil jak v Mintu funguje printscreen, tak sem nemůžu hodit fotku, ale nic z toho co ukazuješ tam nemám. V prvním obrázku cos dal mám jen:
Analogové duplexní stereo
Analogové stereo výstup
Analogové stereo vstup
Vypnuto

V druhém obrázku cos sem dal mám jen:
Monitor of Vnitřní zvukový systém Analogové stereo


což tam máme stejně, ale já tam nemám nic o HDMI:-(

menom
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1139
Registrován: 12 pro 2012, 15:10

Re: Nefunguje zvuk

#18 Příspěvek od menom » 20 lis 2017, 00:14

.

Keby si sem kopiroval prikaz a odpoved terminalu po zadani prikazu:

Kód: Vybrat vše

inxi -Fxx
Tak je mozne si urobit lepsi obraz o probleme.

.

Uživatelský avatar
redhawk
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1474
Registrován: 12 led 2016, 19:14
Bydliště: EU
Kontaktovat uživatele:

Re: Nefunguje zvuk

#19 Příspěvek od redhawk » 20 lis 2017, 09:23

LUTEC píše:
19 lis 2017, 23:00
Bohužel jsem ještě nepochopil jak v Mintu funguje printscreen, tak sem nemůžu hodit fotku, ale nic z toho co ukazuješ tam nemám. V prvním obrázku cos dal mám jen:
Analogové duplexní stereo
Analogové stereo výstup
Analogové stereo vstup
Vypnuto

V druhém obrázku cos sem dal mám jen:
Monitor of Vnitřní zvukový systém Analogové stereo


což tam máme stejně, ale já tam nemám nic o HDMI:-(
print screen s odlozenim je cez menu a urobit snimku obrazovky tam je mozne nastavit za kolko sa spravy screen.

To vyzera, ze nie je nainstalovany ovladac.

ako pise menom, potrebujeme informacie.
1. neviem = pýtam sa.
2. funguje to = nerýpem do toho
Zlaté pravidlo= všetko funguje = neupgradujte. Distribúciu ani kernel.

juhele2014
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1216
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: Nefunguje zvuk

#20 Příspěvek od juhele2014 » 20 lis 2017, 12:31

A co nový kernel, 4.13 :idea:

Odpovědět