Pár príkazov v termináli

Problémy s příkazy v příkazovém řádku nebo obecně s terminálem
Zpráva
Autor
Adem
Příspěvky: 109
Registrován: 20 dub 2016, 13:21

Re: Pár príkazov v termináli

#1 Příspěvek od Adem » 22 srp 2016, 18:58

Díky, přidám si sem:

Kód: Vybrat vše

inxi -F
...výpis full

Kód: Vybrat vše

cat /etc/lsb-release
...výpis verze distra Linux Mint

Kód: Vybrat vše

inxi -S
...výpis kernelu, prostředí, verze distra

Kód: Vybrat vše

inxi -s
...výpis teplot a otáček fan CPU

Kód: Vybrat vše

inxi -f
...výpis infa CPU

Jo zapoměl jsem:

Kód: Vybrat vše

inxi -h
..help menu.
Naposledy upravil(a) Adem dne 23 srp 2016, 11:58, celkem upraveno 1 x.
LinuxMint 18.3 MATE 64b, i3-8100, RAM 16GB, SSD 240GB, nVidia GTX1050 2GB. - Kodi 17.6 Krypton

vxmery
Vezír Mintu
Příspěvky: 503
Registrován: 24 úno 2014, 13:39
Bydliště: Čeklís

Re: Pár príkazov v termináli

#2 Příspěvek od vxmery » 22 srp 2016, 20:57

Ešte nájsť príkaz, ako si to všetko zapamätať :lol:
Inak, dobrý výber. Bolo by fajn sem-tam niečo pridať, nech je to navrchu
Linux Mint 19.3 Cinnamon 64b
Dobrá nálada naserie toľko ľudí, že je dobré si ju zachovať

Uživatelský avatar
menom
Guru Mintu
Příspěvky: 2033
Registrován: 12 pro 2012, 15:10

Re: Pár príkazov v termináli

#3 Příspěvek od menom » 23 srp 2016, 13:31

redhawk píše: :roll: :roll: :roll:
no to je problem, :lol: este ze s tym denne robim. horsie to bude ked prestanem (posledny projekt uz potom len novinarcina)
Verim ze vacsinu prikazov mas za tie roky ako sa hovori „v krvi“

a s linuxom urcite neprestanes ked poznas jeho vyhody - to sa uz neda

:mrgreen:

Joy37
Příspěvky: 1
Registrován: 14 zář 2020, 14:14
Kontaktovat uživatele:

Re: Pár príkazov v termináli

#4 Příspěvek od Joy37 » 14 zář 2020, 14:19

Ako spustím dva príkazy v termináli?
Azeri visa for Indian Citizens Requirments & Visa Fee.

vxmery
Vezír Mintu
Příspěvky: 503
Registrován: 24 úno 2014, 13:39
Bydliště: Čeklís

Re: Pár príkazov v termináli

#5 Příspěvek od vxmery » 14 zář 2020, 14:43

Čo tým presne myslíš? Ako by to malo fungovať?
Linux Mint 19.3 Cinnamon 64b
Dobrá nálada naserie toľko ľudí, že je dobré si ju zachovať

sasa.chetan
Poradce Mintu
Příspěvky: 202
Registrován: 29 kvě 2020, 20:21

Re: Pár príkazov v termináli

#6 Příspěvek od sasa.chetan » 14 zář 2020, 14:46

Joy37 píše: 14 zář 2020, 14:19 Ako spustím dva príkazy v termináli?
retazenim alebo paralelne v 2 terminaloch.
ale ako pise vxmery, co tym myslis?

Uživatelský avatar
alojz
Vezír Mintu
Příspěvky: 661
Registrován: 14 pro 2016, 21:04

Re: Pár príkazov v termináli

#7 Příspěvek od alojz » 14 zář 2020, 17:18

...a teraz???...
Snímka obrazovky 2020-09-14 17-10-45.png
AMD Ryzen 5 2400G Raven Ridge
AMD Ryzen 3 3200U Raven Ridge

Uživatelský avatar
menom
Guru Mintu
Příspěvky: 2033
Registrován: 12 pro 2012, 15:10

Re: Pár príkazov v termináli

#8 Příspěvek od menom » 14 zář 2020, 18:06

.
alojz píše:...a teraz???...


Zeby

Kód: Vybrat vše

sudo sensors-detect

Na co chces das odpoved
y
a stlacis enter

Bude hladat senzory .....

.

Uživatelský avatar
alojz
Vezír Mintu
Příspěvky: 661
Registrován: 14 pro 2016, 21:04

Re: Pár príkazov v termináli

#9 Příspěvek od alojz » 14 zář 2020, 20:38

...no praveze,vsade je NO...psensor funguje...bude to ryzenmi...asi... :twisted: :twisted: :twisted:
...nechcem to riesit,len pre zaujimavost som dal...
AMD Ryzen 5 2400G Raven Ridge
AMD Ryzen 3 3200U Raven Ridge

sasa.chetan
Poradce Mintu
Příspěvky: 202
Registrován: 29 kvě 2020, 20:21

Re: Pár príkazov v termináli

#10 Příspěvek od sasa.chetan » 14 zář 2020, 22:15

alojz píše: 14 zář 2020, 20:38 ...no praveze,vsade je NO...psensor funguje...bude to ryzenmi...asi... :twisted: :twisted: :twisted:
...nechcem to riesit,len pre zaujimavost som dal...
skor lm.

Odpovědět