Jaký mám kompozitor?

Sem vkládejte obecné plky a názory ohledně distra Linux Mint
Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
redhawk
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1080
Registrován: 12 led 2016, 19:14
Bydliště: EU
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaký mám kompozitor?

#11 Příspěvek od redhawk » 15 úno 2017, 20:35

Redmarx píše:Ahoj,
tak uz z toho opravdu zacinam byt zniceny, nestiham znova reinstalovat linux asi uz jedine na Ubuntu a zaroven si porad rikam, ze jednou to snad ti vyvojari Mintu vyresi. :-/
Ten navrh, ze bych mel zustat u 17.3 to urcite ne, me v podstate nevadi si s tim hrat, nemam to na pracovnim produkcnim PC, ale musi to mit nejake hranice.
Treba s tim nastavenim kompozitoru, ktere nejsem schopen vyresit.

Taky se mi zda, ze narozdil od Ubuntu a v podstate i Manjara respektive Archu, neni moc k Mintu dokumentace?

Ono je hezky, ze jsi mi tu dal screenshot a vyznacil misto kam kliknout, ale ja tam to nastaveni plochy jednoduse nemam a teda neni kam kliknout.

Nedokazal bys mi poslat prikaz?

Ono by nekde v ~/.local/share/applications nebo spis v /usr/share/applications mely byt soubory zacinajici na mate-... a nekde tam by mel byt i soubor, ve kterem je Exec="(prikaz-nastaveni-plochy)", tim by na me melo to nastavovatko kompozitoru vyskocit a mohl bych to nastavit. Nebo je v MATE pro Mint 18.1 nejakej dalsi bug, ze to tam zapomneli dat. :-/

Predem moc dekuju.
prikaz netusim, mam 18.1 na hranie na jednom ntb a zapinam obcas, blbne to. na ntb a desktope Mint 17.3 + MX16 na mint 18 kvoli systemd nepojdem
1. neviem = pýtam sa.
2. funguje to = nerýpem do toho
Zlaté pravidlo= všetko funguje = neupgradujte. Distribúciu ani kernel.
ZOTAC ID18, ASUS X101CH, X200CA, ACER ES1-111M, DELL GX620, HP 1270ec, RasPi
Mint 17.3 MATE 64bit, MX16 64bit

Redmarx
Příspěvky: 32
Registrován: 13 říj 2015, 21:22

Re: Jaký mám kompozitor?

#12 Příspěvek od Redmarx » 16 úno 2017, 18:59

Ahoj, tak jak jsme se bavili rano na diit, tak situace je nasledujici:

V MATE v ovladacim centru je "MATE Tweak", na to kdyz kliknu, tak dostanu neco podobneho jako vas "Desktop settings" a mam tam take ikonu Okna, kdyz na ni klinku, tak tam jsou ty kompozitory:

Dale nasleduji prumerne procenta zateze CPU z prikazu "top"
1. Marco (softwarovy kompozitor): 70% mplayer, 10% Xorg, 3% marco
2. Mutter (elegantni GPU akcelerovane efekty): 70% mutter, 70% mplayer, 10% Xorg
3. Marco (Compton GPU kompozitor): 200% compton, 60% mplayer, 40% Xorg
4. Metacity (Compton GPU kompozitor): 200% compton, 60% mplayer, 40% Xorg
5. Compiz (Pokrocilejsi GPU akcelerace): 200% compiz, 60% mplayer, 40% Xorg

mplayer hraje pres gl video. vsechny kompozitory vyjma softwaroveho Marco se obraz silene trha a procesor nestiha.

na stejnem pocitaci byl predtim Manjaro linux (compiz) a pri prehravani pres gl v mplayeru jsem se dostal na zatez CPU od mplayeru 25% (celkove vytizeni procesoru pri prehravani bylo nekde okolo 35%). Takze je evidentni, ze neco je hodne v neporadku.

Cinnamon stale nefunguje, tak tam nic nevyzkousim, protoze stale problemy s pameti, tak jdu nainstalovat Xfce, co to bude delat tam.

Mezitim rad prijmu dalsi rady, co si pocit, co zkusit dal. (Na Minta 17.3 ale nejdu. ;-))

juhele2014
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1117
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: Jaký mám kompozitor?

#13 Příspěvek od juhele2014 » 17 úno 2017, 15:54

Co máš za PC? Prskni sem výpis inxi -F

Redmarx
Příspěvky: 32
Registrován: 13 říj 2015, 21:22

Re: Jaký mám kompozitor?

#14 Příspěvek od Redmarx » 18 úno 2017, 19:27

$ inxi -F
System: Host: ExtPC Kernel: 4.4.0-62-generic x86_64 (64 bit)
Desktop: MATE 1.16.1 Distro: Linux Mint 18.1 Serena
Machine: Mobo: MSI model: B75A-G41 (MS-7758) v: 3.0
Bios: American Megatrends v: V17.8 date: 10/31/2013
CPU: Dual core Intel Core i3-3220T (-HT-MCP-) cache: 3072 KB
clock speeds: max: 2800 MHz 1: 1599 MHz 2: 1599 MHz 3: 1599 MHz
4: 1601 MHz
Graphics: Card: Intel Xeon E3-1200 v2/3rd Gen Core processor Graphics Controller
Display Server: X.Org 1.18.4 drivers: (unloaded: fbdev,vesa)
Resolution: 1920x1200@59.95hz, 1920x1080@50.00hz
GLX Renderer: Gallium 0.4 on llvmpipe (LLVM 4.0, 256 bits)
GLX Version: 3.0 Mesa 17.1.0-devel
Audio: Card Intel 7 Series/C210 Series Family High Definition Audio Controller
driver: snd_hda_intel
Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.4.0-62-generic
Network: Card: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller
driver: r8169
IF: enp2s0 state: up speed: 1000 Mbps duplex: full
mac: d4:3d:7e:2d:5b:06
Drives: HDD Total Size: 1080.3GB (19.9% used)
ID-1: /dev/sda model: INTEL_SSDSA2M080 size: 80.0GB
ID-2: /dev/sdb model: WDC_WD10JPLX size: 1000.2GB
Partition: ID-1: / size: 66G used: 9.6G (16%) fs: ext4 dev: /dev/sda1
ID-2: /home size: 917G used: 193G (23%) fs: ext4 dev: /dev/sdb1
ID-3: swap-1 size: 8.31GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/sda2
RAID: No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
Sensors: System Temperatures: cpu: 29.8C mobo: 27.8C
Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info: Processes: 235 Uptime: 4 min Memory: 1235.9/3816.3MB
Client: Shell (bash) inxi: 2.2.35

Redmarx
Příspěvky: 32
Registrován: 13 říj 2015, 21:22

Re: Jaký mám kompozitor?

#15 Příspěvek od Redmarx » 18 úno 2017, 20:02

Tak jsem zkusil jak Xfce tak Gnome Shell a u obojiho po prihlaseni cerna obrazovka. Musim natvrdo restartovat pocitac a pak pouzit bud MATE nebo Cinnamon, do tech se dostanu normalne.
Rikal jsem si, jestli neni neco s MDM, tak jsem zkusil nainstalovat GDM, ale vubec jsem se nedokazal dostat ani na prihlasovaci obrazovku. Navic se pritom MDM odinstalovalo, takze jsem nastesti pres textovej rezim zase nainstaloval MDM zpatky.

Nicmene teda uz nevim co si pocit, napady mi dosly a musim rict, ze jsem v koncich.

V podstate vidim dve svetla ven:
1. Nainstalovat Ubuntu 16.04 LTS, ktere mam na pracovnim pocitaci a funguje tam bez problemu.
2. Poridit Windows 10 (kupoval bych sedivku pres net nejakou tu OEM levne) a zkusit dat na samohrajku Windowsy.

Do Ubuntu se mi nechce, protoze jsem chtel doma neco jineho s cim by se dalo hrat a ty Windows 10 to by byl zase hodne velky ukrok stranou, mam z toho smysene pocity a budu to muset hodne moc rozvazit.

Kazdopadne teda jeste tyden pockam, jestli vas nekoho neco nenapadne a pokud ne, tak to pak teda zacnu resit nekterou tou radikalni moznosti. :-/

Uživatelský avatar
redhawk
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1080
Registrován: 12 led 2016, 19:14
Bydliště: EU
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaký mám kompozitor?

#16 Příspěvek od redhawk » 18 úno 2017, 20:45

Redmarx píše: Kazdopadne teda jeste tyden pockam, jestli vas nekoho neco nenapadne a pokud ne, tak to pak teda zacnu resit nekterou tou radikalni moznosti. :-/
co tak pouzit funkcny Mint 17.3 Mate a hotovo.
Popripade MX-16
1. neviem = pýtam sa.
2. funguje to = nerýpem do toho
Zlaté pravidlo= všetko funguje = neupgradujte. Distribúciu ani kernel.
ZOTAC ID18, ASUS X101CH, X200CA, ACER ES1-111M, DELL GX620, HP 1270ec, RasPi
Mint 17.3 MATE 64bit, MX16 64bit

Redmarx
Příspěvky: 32
Registrován: 13 říj 2015, 21:22

Re: Jaký mám kompozitor?

#17 Příspěvek od Redmarx » 19 úno 2017, 12:22

Tak jsem se nakonec rozhodl, ze to vyresim uplne jinak, ten samohrajkovy pocitac uplne zrusim, odkoupi si ho za par penez kamos, kterymu se hodi, da si na nej Windowsy a k TV pripojim starej notas s Vistama a bude.

Takze tema sice nedoresene ale timto ho ukoncuji a ukoncuji tim i svou opetovne kratkou zkusenost s Mintem, skoda. Jinak ale Cinnamon budu sledovat nadale a pokud se vyvojarum podari vyresit problem se systemd, tak ho pouziju na ten pracovni stroj s Ubuntu 16.04 LTS, protoze po strance ergonomie mi Cinnamon prijde lepsi nez Unity od Canonicalu.

juhele2014
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1117
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: Jaký mám kompozitor?

#18 Příspěvek od juhele2014 » 19 úno 2017, 17:02

:arrow: Redmarx
k TV pripojim starej notas s Vistama Tak to ti gratuluju ...

https://www.youtube.com/watch?v=F7-fiAWgYpw :mrgreen:

Drogy jsou špatné, áno ... http://www.mojevideo.sk/video/10cd7/sou ... patne.html ;)

kamowski
Vezír Mintu
Příspěvky: 786
Registrován: 01 pro 2012, 16:30
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaký mám kompozitor?

#19 Příspěvek od kamowski » 20 úno 2017, 07:53

žolík: "Priateľ na telefón"
---
Ak tam nemá možnosti, ktoré sú inak dobre radené, tak je ešte jedna. Cez dconf-editor.
Treba vyhľadať túto položku: mate-window-manager
A zmeniť ju na: marco-compton (alebo podľa svojho výber)
Odhlásiť sa.

Zistenie, či je compton spustený: ps -A | grep -i compton
Ak nie je, výstup zostane prázdny.
Ak je, vyzerá nejako takto:
1934 ? 00:02:38 compton


Inak, marco je správca okien s vlastným kompozitorom. Aj pri použití comtop ako kompozitoru je výstup wmctrl -m:
Name: Name: Metacity (Marco)
Class: N/A
PID: N/A
Window manager's "showing the desktop" mode: OFF

Ventero1
Příspěvky: 98
Registrován: 31 říj 2016, 14:17

Re: Jaký mám kompozitor?

#20 Příspěvek od Ventero1 » 20 úno 2017, 08:59

Redmarx: Me to prijde, ze jsi tvrdosijne odmital pouzit starsi odladenou verzi ... Nechapu ...
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

Odpovědět