Wifi na ntb Dell D620 vypíná

Zde pokládejte dotazy či zkušenosti s "železem", ovladači a periferiemi
Odpovědět
Zpráva
Autor
cechpk
Příspěvky: 25
Registrován: 15 zář 2013, 13:08
Bydliště: Petřvald u NJ

Wifi na ntb Dell D620 vypíná

#1 Příspěvek od cechpk » 16 čer 2017, 18:49

Dobrý den všem !
Mám u svého ntb takový specifický problém.Wifi funguje bez problémů ale stává se že během práce na počítači se adaptér sám vypne a pomůže pouze restart..
Adaptér : Network controller: Intel Corporation PRO/Wireless 3945ABG [Golan] Network Connection (rev 02)
Jádro: 4.8.0-54-generic
Vydání: 18.1 Serena
Předem děkuji za návrhy řešení
Mirek

menom
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1016
Registrován: 12 pro 2012, 15:10

Re: Wifi na ntb Dell D620 vypíná

#2 Příspěvek od menom » 16 čer 2017, 21:48

.

Priblizne po akom case sa to vypne ?

Mohol by si do Terminalu zadat prikaz a sem kopirovat odpoved:

Kód: Vybrat vše

iwconfig
.

cechpk
Příspěvky: 25
Registrován: 15 zář 2013, 13:08
Bydliště: Petřvald u NJ

Re: Wifi na ntb Dell D620 vypíná

#3 Příspěvek od cechpk » 17 čer 2017, 06:25

Čas je různý někdy to běží půl dne a někdy jen hoďku a taky pokud ntb zaklapnu tak občas po otevření wifi najede a občas ne.je to prostě nahodilé..
IEEE 802.11 ESSID:"Machnet"
Mode:Managed Frequency:2.452 GHz Access Point: C0:4A:00:8A:6D:FC
Bit Rate:54 Mb/s Tx-Power=15 dBm
Retry short limit:7 RTS thr:off Fragment thr:off
Power Management:on
Link Quality=60/70 Signal level=-50 dBm
Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0
Tx excessive retries:0 Invalid misc:102 Missed beacon:0

enp9s0 no wireless extensions.

menom
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1016
Registrován: 12 pro 2012, 15:10

Re: Wifi na ntb Dell D620 vypíná

#4 Příspěvek od menom » 17 čer 2017, 08:22

.

Malo by pomoct editovat a upravit subor /etc/rc.local
Nad exit 0 dopisat tie 2 riadky
aby vypadal priblizne takto:

Kód: Vybrat vše

sleep 10
iwconfig wlp2s power off
exit 0
Ale namiesto wlp2s je nutne pisat oznacenie tej karty ako ju vidi
tvoj system.
Malo to byt aj vo vypise iwconfig ale nedal si ho sem cely.

.

cechpk
Příspěvky: 25
Registrován: 15 zář 2013, 13:08
Bydliště: Petřvald u NJ

Re: Wifi na ntb Dell D620 vypíná

#5 Příspěvek od cechpk » 18 čer 2017, 13:20

Takže celá koipe iwconfig:
mirek@mirek-Latitude-D620 ~ $ iwconfig
lo no wireless extensions.

wlp12s0 IEEE 802.11 ESSID:"Machnet"
Mode:Managed Frequency:2.452 GHz Access Point: C0:4A:00:8A:6D:FC
Bit Rate:54 Mb/s Tx-Power=15 dBm
Retry short limit:7 RTS thr:off Fragment thr:off
Power Management:on
Link Quality=65/70 Signal level=-45 dBm
Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0
Tx excessive retries:0 Invalid misc:250 Missed beacon:0

enp9s0 no wireless extensions.

mirek@mirek-Latitude-D620 ~ $

A kopie etc/rc.local:
#!/bin/sh -e
#
# rc.local
#
# This script is executed at the end of each multiuser runlevel.
# Make sure that the script will "exit 0" on success or any other
# value on error.
#
# In order to enable or disable this script just change the execution
# bits.
#
# By default this script does nothing.

exit 0


Takže co a kam dopsat...

menom
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1016
Registrován: 12 pro 2012, 15:10

Re: Wifi na ntb Dell D620 vypíná

#6 Příspěvek od menom » 18 čer 2017, 13:50

cechpk píše:
18 čer 2017, 13:20
Takže co a kam dopsat...
#!/bin/sh -e
#
# rc.local
#
# This script is executed at the end of each multiuser runlevel.
# Make sure that the script will "exit 0" on success or any other
# value on error.
#
# In order to enable or disable this script just change the execution
# bits.
#
# By default this script does nothing.

sleep 10
iwconfig wlp12s0 power off

exit 0


Po uprave a ulozeni suboru nezabudni dat restart systemu.

.

West
Příspěvky: 13
Registrován: 20 kvě 2017, 11:02

Re: Wifi na ntb Dell D620 vypíná

#7 Příspěvek od West » 18 čer 2017, 16:28

Tipoval by som na zarusenie. Je ovsem tazke povedat ci ti to rusia vlastne stanice, alebo cudzie. Ak rusia vlastne, tak zemena kanalu nepomoze. V inom pripade by aj mohla. Rusenie moze pochadzat od stanic vysielajucich v norme 11n a to aj na vlastnej sieti, pretoze to mas kartu 11abg a ta 11n vysielania nerozoznava, chape ich ako sum. V pripade stanic na vlastnej sieti ako velky sum.

Odpovědět