Jak zprovoznit SP Flash Tool na Linuxu?

Diskuze o problémech a zkušenostech s programy a různými utilitami, dále zde můžete probírat balíčkovací systém apod.
Odpovědět
Zpráva
Autor
opticum
Příspěvky: 35
Registrován: 27 pro 2015, 11:04

Jak zprovoznit SP Flash Tool na Linuxu?

#1 Příspěvek od opticum » 07 zář 2017, 21:44

Může mi někdo poradit jak zprovoznit SP Flash Tool na Linux Mint MATE? Potřebuju udělat update firmware u telefonu s MTK procesorem a nemám možnost jít na pc s widlema.
Ideální by byl návod krok za krokem.

Uživatelský avatar
redhawk
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1332
Registrován: 12 led 2016, 19:14
Bydliště: EU
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak zprovoznit SP Flash Tool na Linuxu?

#2 Příspěvek od redhawk » 07 zář 2017, 21:52

v nemcine aj s obrazkami

Alebo nieco z XDA:
1. Install the Linux generic usb-drivers package using:

Kód: Vybrat vše

sudo apt-get install libusb-dev
2. Go to this page. [http://mtk2000.ucoz.ru/load/soft/soft_m ... l/5-1-0-14] Its in Russian, I know, but you can see the "Скачать: I myself prefer working from the Desktop anyday.
3. Extract the Rar archive and go into the folder SP_Flash_Tool_exe_Linux_v5.1620.
4.Make the 'flash_tool.sh' script and 'flash_tool' executable. Right click>Properties>Permissions> and tick 'Execute'.
5. Create a create a persistent udev rule for the MTK Preloader.
a) In the Terminal type:

Kód: Vybrat vše

sudo gedit /etc/udev/rules.d/80-persistent-usb.rules
b) Add this line to the file, save and exit : SUBSYSTEM=="usb", ACTION=="add", ATTR{idVendor}=="0e8d", ATTR{idProduct}=="2000"
6. Now, the default installation of any ubuntu and derivative OS's have a package called 'modemmanager' which is not compatible with SP Flash Tool. Now to make it work, we create the following single file
a) In Terminal:

Kód: Vybrat vše

sudo gedit /etc/udev/rules.d/20-mm-blacklist-mtk.rules
b) Add this two line to the file: ATTRS{idVendor}=="0e8d", ENV{ID_MM_DEVICE_IGNORE}="1"
ATTRS{idVendor}=="6000", ENV{ID_MM_DEVICE_IGNORE}="1"

c) Save and exit.
7. Restart udev in Terminal: sudo service udev restart


8. Go to the Flash Tool folder in step 3 & 4 and right click anywhere in the folder and 'Open in Terminal'.

9. To run the flash tool utility, just type

Kód: Vybrat vše

sudo ./flash_tool.sh
10. The tool will run and work just like in Windows.
1. neviem = pýtam sa.
2. funguje to = nerýpem do toho
Zlaté pravidlo= všetko funguje = neupgradujte. Distribúciu ani kernel.

opticum
Příspěvky: 35
Registrován: 27 pro 2015, 11:04

Re: Jak zprovoznit SP Flash Tool na Linuxu?

#3 Příspěvek od opticum » 08 zář 2017, 20:50

Díky za informaci. Koukám na ten anglický návod a nejsem si jistý jestli to dám. Zdá se mi to celkem složité.

opticum
Příspěvky: 35
Registrován: 27 pro 2015, 11:04

Re: Jak zprovoznit SP Flash Tool na Linuxu?

#4 Příspěvek od opticum » 13 zář 2017, 10:41

Nainstaloval jsem to podle toho anglického návodu, vytvořil soubory které byli třeba, ale nefunguje. SP Flash Tool se spustí, načte se scatter, rom, ale nespustí se flash telefonu.

Uživatelský avatar
redhawk
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1332
Registrován: 12 led 2016, 19:14
Bydliště: EU
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak zprovoznit SP Flash Tool na Linuxu?

#5 Příspěvek od redhawk » 13 zář 2017, 13:16

chybove hlasenie?
Vidi ADB telefonu?
Ovladace su nainstalovane pre USB MTK?
1. neviem = pýtam sa.
2. funguje to = nerýpem do toho
Zlaté pravidlo= všetko funguje = neupgradujte. Distribúciu ani kernel.

opticum
Příspěvky: 35
Registrován: 27 pro 2015, 11:04

Re: Jak zprovoznit SP Flash Tool na Linuxu?

#6 Příspěvek od opticum » 13 zář 2017, 21:36

Ovladače jsem instaloval tím příkazem v terminálu který si napsal nahoře v příspěvku.
Co myslíš tím ADB telefonu?

opticum
Příspěvky: 35
Registrován: 27 pro 2015, 11:04

Re: Jak zprovoznit SP Flash Tool na Linuxu?

#7 Příspěvek od opticum » 18 zář 2017, 08:44

Pátral sem proč mi to nefunguje a na nic sem nepřišel. Udělal jsem aspoň screeny obrazovky jestli někdo bude umět poradit co s tím.
SP Flash Tool se spustí, načte se scatter a vše potřebné pro flashování. Stistnu tlačítko download viz. první obrázek:
spflash_tool1.jpg
pak připojím vypnutý telefon (postup by měl být stejný jako na windows a tam mi to fungovalo v pohodě). Flash tool chvíli pracuje a pak místo spuštění flashování vyskočí tato hláška:
spflash_tool2.jpg
Nechápu proč to nejde. Řekl bych, že instalace všeho potřebného dle návodu proběhla ok. Firmware telefonu sem stahoval z oficiálních stránek výrobce. To by mělo být ok, protože uživatelé windows ten firmware normálně napálí, co sem četl po netu.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Odpovědět