ASUS F5RL bez zvuku -VYŘEŠENO Vyřešeno

Dotazy na tvorbu, zpracování, editaci a prohlížení těchto souborů.
Zpráva
Autor
Nykotyn73
Příspěvky: 40
Registrován: 16 pro 2014, 21:58

ASUS F5RL bez zvuku -VYŘEŠENO

#1 Příspěvek od Nykotyn73 » 17 led 2018, 22:18

Zdar všichni,

po přechodu z 17.1.Mate na 17.3 Mate mi nefunguje zvuk.
Pokud spustím Live disk, zvuk funguje.
Prošel jsem několik vláken tady na foru, ale nevím kde je problém a jak dosáhnout funkčního stavu.
Můžete někdo poradit prosím.
Naposledy upravil(a) Nykotyn73 dne 18 led 2018, 22:58, celkem upraveno 1 x.

menom
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1375
Registrován: 12 pro 2012, 15:10

Re: ASUS F5RL bez zvuku

#2 Příspěvek od menom » 18 led 2018, 01:40

.

Ako si to upgradoval, podla nejakeho navodu ?

Mozes zkusit do terminalu zadat:

Kód: Vybrat vše

alsamixer
Pohraj si s nastavenim pomocou sipek atd....

.

Uživatelský avatar
redhawk
Guru Mintu
Příspěvky: 2261
Registrován: 12 led 2016, 19:14
Kontaktovat uživatele:

Re: ASUS F5RL bez zvuku

#3 Příspěvek od redhawk » 18 led 2018, 07:29

Nykotyn73 píše:
17 led 2018, 22:18
Zdar všichni,

po přechodu z 17.1.Mate na 17.3 Mate mi nefunguje zvuk.
Pokud spustím Live disk, zvuk funguje.
Prošel jsem několik vláken tady na foru, ale nevím kde je problém a jak dosáhnout funkčního stavu.
Můžete někdo poradit prosím.
co vypise

Kód: Vybrat vše

cat /proc/asound/cards
popripade

Kód: Vybrat vše

lspci -v | grep -i audio
vidi zvukovku?
Smrt nikdy nelže

Nykotyn73
Příspěvky: 40
Registrován: 16 pro 2014, 21:58

Re: ASUS F5RL bez zvuku

#4 Příspěvek od Nykotyn73 » 18 led 2018, 14:13

Kód: Vybrat vše

tomas@tomas-F5RL ~ $ cat /proc/asound/cards
 0 [SB             ]: HDA-Intel - HDA ATI SB
                      HDA ATI SB at 0xfebf4000 irq 16
Ten druhý příkaz nezadám, nemám tady znak pro rouru :x

Nykotyn73
Příspěvky: 40
Registrován: 16 pro 2014, 21:58

Re: ASUS F5RL bez zvuku

#5 Příspěvek od Nykotyn73 » 18 led 2018, 14:16

menom píše:
18 led 2018, 01:40
.

Ako si to upgradoval, podla nejakeho navodu ?

Mozes zkusit do terminalu zadat:

Kód: Vybrat vše

alsamixer
Pohraj si s nastavenim pomocou sipek atd....

.
Zkoušel jsem, šla vybrat zvukovka, voliče jsem posunoval nahoru, dolů a nic.

Kód: Vybrat vše

──────────────────────────── AlsaMixer v1.0.27.2 ─────────────────────────────┐
│   Karta: HDA ATI SB                                F1: Nápověda              │
│     Čip: Realtek ALC660-VD                         F2: Informace o systému   │
│  Náhled: F3:[Přehrávání] F4: Zachytit  F5: Vše     F6: Zvolit zvukovou kartu │
│ Položka: Master [Zisk v dB: -20,00]                Esc: Ukončit              │
│                                                                              │
│     ┌──┐     ┌──┐     ┌──┐     ┌──┐     ┌──┐     ┌──┐     ┌──┐               │
│     │  │     │▒▒│     │▒▒│     │▒▒│     │  │     │  │     │  │               │
│     │  │     │▒▒│     │▒▒│     │▒▒│     │  │     │  │     │  │               │
│     │  │     │▒▒│     │▒▒│     │▒▒│     │  │     │  │     │  │               →
│     │  │     │▒▒│     │▒▒│     │▒▒│     │  │     │  │     │  │               →
│     │  │     │▒▒│     │▒▒│     │▒▒│     │  │     │  │     │  │               →
│     │  │     │▒▒│     │▒▒│     │▒▒│     │  │     │  │     │  │               →
│     │▒▒│     │▒▒│     │▒▒│     │▒▒│     │  │     │  │     │  │               →
│     │▒▒│     │▒▒│     │▒▒│     │▒▒│     │  │     │  │     │  │               →
│     │▒▒│     │▒▒│     │▒▒│     │▒▒│     │  │     │  │     │  │               →
│     │▒▒│     │▒▒│     │▒▒│     │▒▒│     │  │     │  │     │  │               │
│     │▒▒│     │▒▒│     │▒▒│     │▒▒│     │  │     │  │     │  │               │
│     ├──┤     ├──┤     ├──┤     └──┘     ├──┤     └──┘     ├──┤   Enabled     │
│     │OO│     │OO│     │OO│              │MM│              │MM│               │
│     └──┘     └──┘     └──┘              └──┘              └──┘               │
│      41    100<>100 100<>100 100<>100   0<>0     0<>0     0<>0               │
│  < Master >Headphon Speaker    PCM      Mic    Mic Boos   Beep   Auto-Mut    │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

menom
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1375
Registrován: 12 pro 2012, 15:10

Re: ASUS F5RL bez zvuku

#6 Příspěvek od menom » 18 led 2018, 15:21

.

Roura byva na tom tlacitku kde je opacne lomitko \
mala by sa zobrazit po stlaceni s klavesou Shift.

Niekedy pomoze v minte doinstalovat pavucontrol
ak neni v systeme a tam to nastavit.

Este mozes dat vypis po zadani prikazu:

Kód: Vybrat vše

pacmd list-cards
.

Nykotyn73
Příspěvky: 40
Registrován: 16 pro 2014, 21:58

Re: ASUS F5RL bez zvuku

#7 Příspěvek od Nykotyn73 » 18 led 2018, 20:41

menom píše:
18 led 2018, 15:21
.

Roura byva na tom tlacitku kde je opacne lomitko \
mala by sa zobrazit po stlaceni s klavesou Shift.

Niekedy pomoze v minte doinstalovat pavucontrol
ak neni v systeme a tam to nastavit.

Este mozes dat vypis po zadani prikazu:

Kód: Vybrat vše

pacmd list-cards
.

Kód: Vybrat vše

tomas@tomas-F5RL ~ $ pacmd list-cards
Welcome to PulseAudio! Use "help" for usage information.
>>> 0 card(s) available.
Tady je vypis stejneho prikazu kdyz mam mint spusteny v live rezimu

Kód: Vybrat vše

mint@mint ~ $ pacmd list-cards
Welcome to PulseAudio! Use "help" for usage information.
>>> 1 card(s) available.
    index: 0
	name: <alsa_card.pci-0000_00_14.2>
	driver: <module-alsa-card.c>
	owner module: 4
	properties:
		alsa.card = "0"
		alsa.card_name = "HDA ATI SB"
		alsa.long_card_name = "HDA ATI SB at 0xfebf4000 irq 16"
		alsa.driver_name = "snd_hda_intel"
		device.bus_path = "pci-0000:00:14.2"
		sysfs.path = "/devices/pci0000:00/0000:00:14.2/sound/card0"
		device.bus = "pci"
		device.vendor.id = "1002"
		device.vendor.name = "Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI]"
		device.product.id = "4383"
		device.product.name = "SBx00 Azalia (Intel HDA)"
		device.form_factor = "internal"
		device.string = "0"
		device.description = "Built-in Audio"
		module-udev-detect.discovered = "1"
		device.icon_name = "audio-card-pci"
	profiles:
		input:analog-stereo: Analog Stereo Input (priority 60, available: unknown)
		output:analog-stereo: Analog Stereo Output (priority 6000, available: unknown)
		output:analog-stereo+input:analog-stereo: Analog Stereo Duplex (priority 6060, available: unknown)
		off: Off (priority 0, available: unknown)
	active profile: <output:analog-stereo+input:analog-stereo>
	sinks:
		alsa_output.pci-0000_00_14.2.analog-stereo/#0: Built-in Audio Analog Stereo
	sources:
		alsa_output.pci-0000_00_14.2.analog-stereo.monitor/#0: Monitor of Built-in Audio Analog Stereo
		alsa_input.pci-0000_00_14.2.analog-stereo/#1: Built-in Audio Analog Stereo
	ports:
		analog-input-microphone-internal: Internal Microphone (priority 8900, latency offset 0 usec, available: unknown)
			properties:
				device.icon_name = "audio-input-microphone"
		analog-input-microphone: Microphone (priority 8700, latency offset 0 usec, available: no)
			properties:
				device.icon_name = "audio-input-microphone"
		analog-output-speaker: Speakers (priority 10000, latency offset 0 usec, available: unknown)
			properties:
				device.icon_name = "audio-speakers"
		analog-output-headphones: Headphones (priority 9000, latency offset 0 usec, available: no)
			properties:
				device.icon_name = "audio-headphones"
A tady vypis te roury taky v Live rezimu. Zvuk normalne funguje.

Kód: Vybrat vše

>>> mint@mint ~ $ lspci -v | grep -i audio
00:14.2 Audio device: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SBx00 Azalia (Intel HDA)
Naposledy upravil(a) Nykotyn73 dne 18 led 2018, 21:29, celkem upraveno 1 x.

menom
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1375
Registrován: 12 pro 2012, 15:10

Re: ASUS F5RL bez zvuku

#8 Příspěvek od menom » 18 led 2018, 21:21

[quote="Nykotyn73"]
[code]tomas@tomas-F5RL ~ $ pacmd list-cards
Welcome to PulseAudio! Use "help" for usage information.
>>> 0 card(s) available.
[/code][/quote]
To znamena, ze pulse audio nevidi zvukovku.

Dobre podla tohoto
alsa.driver_name = "snd_hda_intel"
mozes skusit zadat v OS (nie Live) prikaz na zavedenie modulu do jadra:
sudo modprobe snd_hda_intel


Potom vyskusaj zvuk ci funguje a znova vypis
[code]pacmd list-cards[/code]

.
Naposledy upravil(a) menom dne 18 led 2018, 21:35, celkem upraveno 1 x.

Nykotyn73
Příspěvky: 40
Registrován: 16 pro 2014, 21:58

Re: ASUS F5RL bez zvuku

#9 Příspěvek od Nykotyn73 » 18 led 2018, 21:32

menom píše:
18 led 2018, 21:21
Nykotyn73 píše:

Kód: Vybrat vše

tomas@tomas-F5RL ~ $ pacmd list-cards
Welcome to PulseAudio! Use "help" for usage information.
>>> 0 card(s) available.
To znamena, ze pulse audio nevidi zvukovku.
Co je to presne za HW:

Kód: Vybrat vše

inxi -Axx
A jak si to povysoval podla jakeho navodu ?

.

Kód: Vybrat vše

mint@mint ~ $ inxi -Axx
Audio:     Card Advanced Micro Devices [AMD/ATI] SBx00 Azalia (Intel HDA)
           driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:14.2 chip-ID: 1002:4383
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k3.19.0-32-generic
To je vypis kdyz mam system spusteny y Live cd. To povyseni jsem delal jako standartni preinstalaci s formatem disku.

menom
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1375
Registrován: 12 pro 2012, 15:10

Re: ASUS F5RL bez zvuku

#10 Příspěvek od menom » 18 led 2018, 21:38

.

Dobre podla tohoto
alsa.driver_name = "snd_hda_intel"
mozes skusit zadat v OS (nie Live) prikaz na zavedenie modulu do jadra:
sudo modprobe snd_hda_intel


Potom vyskusaj zvuk ci funguje a znova vypis
pacmd list-cards

Odpovědět