Titulky

Prohlížení, zpracování, editace a tvorba multimediálních souborů (hudba, video, obrázky, ...)
Zpráva
Autor
dolpet
Příspěvky: 8
Registrován: 22 lis 2016, 20:45

Titulky

#1 Příspěvek od dolpet » 02 úno 2018, 00:32

Ahoj,
mam Linux Mint a potrebovala bych poradit ohledne spravneho zobrazovani titulku,nejdou hacky a carky,spatna cestina. Prehravac mam SMPlayer,ve VLC mi titulky jdou spravne,ale kvuli slabemu PC se mi filmy sekaji a lze kvalitne prehravat pouze v SM Playeru. Snazila jsem se nastavit vsechna mozna kodovani (UTF-8 apod.),ale nic nefunguje.
Moc dekuju za pomoc.

menom
Guru Mintu
Příspěvky: 1587
Registrován: 12 pro 2012, 15:10

Re: Titulky

#2 Příspěvek od menom » 02 úno 2018, 00:49

dolpet píše:
02 úno 2018, 00:32
Ahoj,
mam Linux Mint a potrebovala bych poradit ohledne spravneho zobrazovani titulku,nejdou hacky a carky,spatna cestina. Prehravac mam SMPlayer,ve VLC mi titulky jdou spravne,ale kvuli slabemu PC se mi filmy sekaji a lze kvalitne prehravat pouze v SM Playeru. Snazila jsem se nastavit vsechna mozna kodovani (UTF-8 apod.),ale nic nefunguje.
Moc dekuju za pomoc.
Vyskusaj nastavit cp1250 alebo 1250 alebo windows1250

Nemam teraz SM Player ale daco podobne tam bude.

.

Uživatelský avatar
CyberCodeDroid
Příspěvky: 92
Registrován: 22 úno 2017, 15:27

Re: Titulky

#3 Příspěvek od CyberCodeDroid » 02 úno 2018, 06:10

Ahoj,
mám na slabších PC opačnou zkušenost. SMPlayer se sekal, VLC ne.

Uživatelský avatar
redhawk
Guru Mintu
Příspěvky: 2922
Registrován: 12 led 2016, 19:14
Bydliště: ako kedy

Re: Titulky

#4 Příspěvek od redhawk » 02 úno 2018, 07:55

CyberCodeDroid píše:
02 úno 2018, 06:10
Ahoj,
mám na slabších PC opačnou zkušenost. SMPlayer se sekal, VLC ne.
rovnaka skusenost.

k titulkom
ako pisal menom, titulky budu v cp1250 alebo windows central europe

popripade ich skonvertovat cez libconv
http://www.utf-8.sk/konverzia.shtml
Pravděpodobně kecám.

dolpet
Příspěvky: 8
Registrován: 22 lis 2016, 20:45

Re: Titulky

#5 Příspěvek od dolpet » 02 úno 2018, 18:29

Dekuju za pomoc. Bohuzel jsem vyzkousela vse napsane,ale nic nepomaha, zmena kodovani na Windows-1250, ani UTF-8.
PC mam Eee PC,takze jsem tak trochu rada,ze vubec filmy prehraji. SMplayer je opravdu jediny,ktery mi vse slusne prehraje.
Kdybyste si nekdo jeste vedel rady,budu vam vdecna...

juhele2014
Guru Mintu
Příspěvky: 1713
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: Titulky

#6 Příspěvek od juhele2014 » 02 úno 2018, 19:06

:arrow: dolpet
PC mam Eee PC Jo, to známe, mám tu ještě jeden v šuplíku ... :) Záleží na více faktorech - výkon těchto slabších noťasů závisí na oper. systému a verzi kernelu, mimo jiné. Takže MATE nebo xfce. Pak se to sekat nebude. Jestli můžeš, postni sem výpis z terminálu inxi -F , a bude jasno ...
Obrázek

dolpet
Příspěvky: 8
Registrován: 22 lis 2016, 20:45

Re: Titulky

#7 Příspěvek od dolpet » 02 úno 2018, 23:10

Moc děkuju..

Zde je výpis z terminálu:
inxi -F
System: Host: Eee-netbook Kernel: 4.4.0-21-generic i686 (32 bit)
Desktop: Xfce 4.12.3 Distro: Linux Mint 18 Sarah
Machine: System: ASUSTeK (portable) product: X101CH v: x.x
Mobo: ASUSTeK model: X101CH v: x.xx
Bios: American Megatrends v: X101CH.0701 date: 03/08/2012
CPU: Dual core Intel Atom N2600 (-HT-MCP-) cache: 512 KB
clock speeds: max: 1600 MHz 1: 800 MHz 2: 1600 MHz 3: 1600 MHz
4: 600 MHz
Graphics: Card: Intel Atom Processor D2xxx/N2xxx Integrated Graphics Controller
Display Server: X.Org 1.18.3 drivers: (unloaded: fbdev,vesa)
Resolution: 1024x600@60.03hz
GLX Renderer: Gallium 0.4 on llvmpipe (LLVM 3.8, 128 bits)
GLX Version: 3.0 Mesa 11.2.0
Audio: Card Intel NM10/ICH7 Family High Definition Audio Controller
driver: snd_hda_intel
Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.4.0-21-generic
Network: Card-1: Qualcomm Atheros AR9285 Wireless Network Adapter (PCI-Express)
driver: ath9k
IF: wlp2s0 state: up mac: 00:08:ca:ce:fa:cc
Card-2: Qualcomm Atheros AR8152 v2.0 Fast Ethernet driver: atl1c
IF: enp4s0 state: up speed: 100 Mbps duplex: full
mac: c8:60:00:42:76:99
Drives: HDD Total Size: 640.1GB (58.3% used)
ID-1: /dev/sda model: Hitachi_HTS54323 size: 320.1GB
ID-2: USB /dev/sdb model: 00_HM321HI size: 320.1GB
Partition: ID-1: / size: 57G used: 5.8G (11%) fs: ext4 dev: /dev/sda1
ID-2: /home size: 236G used: 66G (30%) fs: ext4 dev: /dev/sda6
ID-3: swap-1 size: 2.05GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/sda5
RAID: No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
Sensors: System Temperatures: cpu: 71.0C mobo: N/A
Fan Speeds (in rpm): cpu: 0
Info: Processes: 199 Uptime: 7:43 Memory: 409.0/988.3MB
Client: Shell (bash) inxi: 2.2.35

juhele2014
Guru Mintu
Příspěvky: 1713
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: Titulky

#8 Příspěvek od juhele2014 » 03 úno 2018, 09:24

Těch 71st. C je docela dost, větráček asi pěkně sviští ... Nicméně - distro LM xfce je zvolené správně, s tou 18kou nevim, nevim ... Co bych abgrejdnul je kernel, šel bych na verzi 3.19, včera sem koukal na vliv kernelu na zatížení systému při přehrávání videa, a jsou tam dost rozdíly. Nárůst až 25% ve prospěch jádra 3.19, než testovaná verze 4.14, kterou můžu taky spustit. Mrkni na utilitu ukuu http://www.teejeetech.in/p/ukuu-kernel- ... ility.html , je to jednoduchý. Málo RAM (1GB) taky není výhra, koukám, že máš v běhu 199 úloh (Info: Processes: 199), pro srovnání - mám LM 17.3 MATE a běží mi zde jen 166 úloh. V procesech je vidět obsazení paměti, z programů běží jen Chrom + Palemoon. Takže přechodem na nižší verzi (teoreticky) získáš více výkonu a více paměti pro potřebné úlohy, pro video, a bude se to možná méně sekat ... ;)

Uživatelský avatar
Ventero1
Vezír Mintu
Příspěvky: 709
Registrován: 31 říj 2016, 14:17
Bydliště: Sokolov

Re: Titulky

#9 Příspěvek od Ventero1 » 03 úno 2018, 09:49

Jj - chtelo by to procistit, prepastovat a popr. jeste vymenit thermopad, je-li pritomen. Osobne bych misto zmeny jadra rovnou navrhl reinstal na 17.3 xfce - s Xubu 14.04 mi tento stroj fachal dobre a byl jsem spokojen.
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

Uživatelský avatar
redhawk
Guru Mintu
Příspěvky: 2922
Registrován: 12 led 2016, 19:14
Bydliště: ako kedy

Re: Titulky

#10 Příspěvek od redhawk » 03 úno 2018, 14:46

tak to je odvaha na Atom N2600 dat 18.3 (mam rovnaky atom v Asus X101CH) ako pise ventero,
vycistit prepastovat (pozor asi bude treba termo vankusik nie pastu) a instalovat Linux mInt 17.3 xfce alebo mx17.
Pravděpodobně kecám.

Odpovědět