Broblém s hranicí plochy (panely)

Diskuze o problémech a zkušenostech s programy a různými utilitami, dále zde můžete probírat balíčkovací systém apod.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
Ragiowan
Příspěvky: 39
Registrován: 23 zář 2017, 18:16
Bydliště: u Kladna
Kontaktovat uživatele:

Broblém s hranicí plochy (panely)

#1 Příspěvek od Ragiowan » 05 lis 2018, 19:13

Zdravím, po pokusech změny vzhledu z defaultního (Mint-X) na Xfce-4.6 se mi zdály lišty na ploše vyšší než původně tak jsem snížil. Při dalším startu LM jsem zjistil, že okna neakceptují horní panel, a při maximalizaci se natáhnou k hornímu okraji obrazovky, pod lištu.
Nebo aby se okna roztáhly tak, aby byly přes, nad, aby překrývaly panely.
Mám horní a spodní lištu. Rozlišení monitoru 1650x1050.
Pokoušel jsem uvést do půdního stavu, ale situace se nezměnila.
Neví jak a které nastavení plochy změnit tak, aby se okna při maximalizaci otvírali jen po panely.
Děkuji za jakoukoliv radu.
Naposledy upravil(a) Ragiowan dne 05 lis 2018, 20:25, celkem upraveno 1 x.
Dell Latitude D610 / CPU:P-M/1.6 GHz / RAM: 1280MB / HDD: 40GB / RAM VGA: 64 MB / VGA: Intel 915GM / LinuxMint 17.3 rosa - Xfce, Kernel: 3.19.0-32-generic i686 (32 bit) + externí klávesnice a myš + externí monitor HP w2007v

menom
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1419
Registrován: 12 pro 2012, 15:10

Re: Broblém s hranicí plochy (panely)

#2 Příspěvek od menom » 06 lis 2018, 09:18

.

Teraz som to vyskusal, vytvoril novy panel na vrchu, pridal polozky, nastavil a u mna to funguje aj po odhlaseni a znovu prihlaseni uzivatela.

Mohol by si dat pravym tlacitkom klik na horny panel a vybrat
Nastavenie panela a odfotit to male okno.

Aby sme videli jak je to nastavene.

.

Uživatelský avatar
Ragiowan
Příspěvky: 39
Registrován: 23 zář 2017, 18:16
Bydliště: u Kladna
Kontaktovat uživatele:

Re: Broblém s hranicí plochy (panely)

#3 Příspěvek od Ragiowan » 06 lis 2018, 10:21

Zdravím,
okno nastavení panelu:
Obrázek

plocha při maximalizování okna PaleMoonu:
Obrázek

Děkuji za jakoukoliv radu.
Dell Latitude D610 / CPU:P-M/1.6 GHz / RAM: 1280MB / HDD: 40GB / RAM VGA: 64 MB / VGA: Intel 915GM / LinuxMint 17.3 rosa - Xfce, Kernel: 3.19.0-32-generic i686 (32 bit) + externí klávesnice a myš + externí monitor HP w2007v

menom
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1419
Registrován: 12 pro 2012, 15:10

Re: Broblém s hranicí plochy (panely)

#4 Příspěvek od menom » 06 lis 2018, 11:50

.

Ja to mam tak, ze neni zaskrtnuta polozka:

Kód: Vybrat vše

Uzamknout panel
Ani

Kód: Vybrat vše

Nerezervovat prostor na okrajich
.
Ostatne mam rovnako.

.

Uživatelský avatar
Ragiowan
Příspěvky: 39
Registrován: 23 zář 2017, 18:16
Bydliště: u Kladna
Kontaktovat uživatele:

Re: Broblém s hranicí plochy (panely)

#5 Příspěvek od Ragiowan » 06 lis 2018, 12:33

Zdravím,
Vyřešeno. Stačilo mi zrušit zaškrtnutí

Kód: Vybrat vše

Nerezervovat prostor na okrajích
A funguje to zase jak má.
Děkuji
Dell Latitude D610 / CPU:P-M/1.6 GHz / RAM: 1280MB / HDD: 40GB / RAM VGA: 64 MB / VGA: Intel 915GM / LinuxMint 17.3 rosa - Xfce, Kernel: 3.19.0-32-generic i686 (32 bit) + externí klávesnice a myš + externí monitor HP w2007v

menom
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1419
Registrován: 12 pro 2012, 15:10

Re: Broblém s hranicí plochy (panely)

#6 Příspěvek od menom » 06 lis 2018, 15:38

.

Rado sa stalo, xfce ma hodne nastavovatok, ale ked sa clovek v tom zorientuje

neni problem vyskusat ani ine distro s xfce.

:D

.

Odpovědět