a) V 17.3 je v Dolphinu v menu položka Root akce, ve které se dají velice pohodlně měnit práva souborům nebo celým složkám. V 18.x už tato položka není. Respektive, v 18.1 na live je, ale po instalaci zmizne. Mohl by mi někdo poradit, jak ji do Dolphinu v 18.3 dostat? Úplně stejnou položku má i Krusader, takže by se to dalo v případě problému řešit přes něj. Stává se, že je fleška po formátování jen pro zápis a tímto se to jednoduše změní bez potřeby konzole.
b) Proč se musím na Skype po každém spuštění přihlašovat?
c) Proč v 18.x nejde dát na každou plochu jiné pozadí a různé widgety?
d) LM 18.x nemá v jádru podporu grafického tabletu Vacom, což je pro mne dost mínus.

JInak se mi prostředí LM18.3 líbí. Je svižné a nepadá. Zkoušel jsem Xfce, gnome, Lubuntu s XfQt, Unite, Cinnamon (ten je asi pro mne nejhorší)... Líbí se mi Deepin, ale ten má zase problémy s balíčky. Nic mi nesedí tak jako KDE. Takže věřím, že se mi i LM18.3 dovede přetvořit k mé spokojenosti.
Používám linux už hodně dlouho, nikdy v něm však nevrtám do hloubky. Věřím, že mi machři dovedou pomoci.
A ještě jedna věc. Bylo by nebezpečné zůstat u 17.3, která ztratí podporu? To je blbá otázka že? Dík.