Fakturace v Linux Mintu - PROFIT

Spouštění softwaru pro Windows přes nástroj Wine
Odpovědět
Zpráva
Autor
kamowski
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1079
Registrován: 01 pro 2012, 16:30
Kontaktovat uživatele:

Re: Fakturace v Linux Mintu

#51 Příspěvek od kamowski » 22 pro 2013, 08:43

včera som si vytvoril v Profite "Knihu nabídek" - "Kniha cenových ponúk"
táto funkcia priamo v sw nie je ale ja ju potrebujem
na stránke výrobcu je video-návod a je to veeelice jednoduché , super

narazil som na problém s úpravou šablón
Profit pracuje so šablónami vo formáte .rtf, tieto sa síce dajú s obmedzením upravovať priamo v Profite ale vytvoriť si svoju šablónu nie je možné bez MSWord-u.
skúšal som kde-akým programom otvoriť, upraviť a následne uložiť niektorú z pôvodných šablón, výsledok je prázdna stránka
nikdy som si nemyslel, že s .rtf bude taký problém :(
Naposledy upravil(a) kamowski dne 15 bře 2014, 09:20, celkem upraveno 1 x.

kamowski
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1079
Registrován: 01 pro 2012, 16:30
Kontaktovat uživatele:

Re: Fakturace v Linux Mintu

#52 Příspěvek od kamowski » 23 pro 2013, 12:22

czpetr píše:Jo dík za tip s tou virtuální cups pdf.Je to furt lepší než nic.
tu je článok o cups-pdf

kamowski
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1079
Registrován: 01 pro 2012, 16:30
Kontaktovat uživatele:

Re: Fakturace v Linux Mintu

#53 Příspěvek od kamowski » 15 bře 2014, 08:34

o Profite som napísal krátky článok:
http://www.linux-mint-czech.cz/fakturac ... linuxe-ii/

kamowski
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1079
Registrován: 01 pro 2012, 16:30
Kontaktovat uživatele:

Re: Fakturace v Linux Mintu

#54 Příspěvek od kamowski » 15 bře 2014, 09:04

Niekoľko postrehov a návodov k profitu:
- export do .xls/.ods nefunguje
možným riešením je uložiť tabuľku do .csv súboru, ktorý vieme v AOO/LO ďalej upravovať

- vyexportoval som si "Ceník" do .csv - jediné použiteľné kódovanie pri otvorení v libreoffce je "Východná Európa (Windows-1250/WinLatin). Či už použijem jazyk Slovenčina alebo Čeština, v stĺpci "Nákup" mám stále symbol "ü"
Riešenie: treba si stiahnuť a nainštalovať písmo Wingdings 8
wingding_0.ttf.zip
(50.45 KiB) Staženo 23 x
potom si v tabuľke vybrať stĺpec s týmto znakom (okrem lavičky) a zmeniť písmo. Znak "ü" sa zmení na "fajku"

- uhradená záloha na faktúre - zákazníkovi bola vystavená zálohová faktúra, túto uhradil a ja som ju zaevidoval. Pri vystavení ostrej faktúry však zaplatená záloha nie je na nej zobrazená.
Riešením je editácia šablóny, kde je potrebné nahradiť polia <UHRAZENOZAOHOU2> a <KHRADE2> za <UHRAZENOZALOHOU> a <KUHRADE>

- na slovenských faktúrach by sa malo uvádzať miesto čísla bankového účtu IBAN a SWIFT (zatiaľ to nie je povinné)
riešenie: - na voľný riadok v šablóne treba pridať <UHRADA.IBAN> a <UHRADA.SWIFT>

- ku mnohým záznamom v programe je možné (vpravo dole) pripojiť dokument. Dokumenty .odt, .ods.., .xls. doc. ..., sa však neotvoria (riešenie zatiaľ neviem)
Riešenie pre otváranie pripojených .pdf: - treba si do wine stiahnuť a nainštalovať win. verziu adobereader ver. 9.5 (testoval som viacero verzii, staršie aj novšie, iba s touto mi to funguje)
napr. odtiaľto: ftp://ftp.adobe.com/pub/adobe/reader/win/9.x/

- šablóny dokumentov
šablóny sú uložené v adresári /home/USER/.wine/drive_c/Program Files/PROFIT/Templates vo formáte .rtf.
Bez MSO si žiaľ novú šablónu nevytvoríte a ani ich z tohoto adresára neupravíte.
Riešením je vstavaný editor, ktorý síce neposkytuje príliž veľa možností ale na základné veci postačuje.
Opravil a upravil som napr. niekoľko šablón [SVK]. Odoslal som ich výrobcovi sw, ak prejdú kontrolou, možno sa raz objavia v niektorej aktualizácii.
Ešte na niektorých pracujem Potom ich sem vložím aj na stiahnutie.
S niektorými šablónami však neviem pohnúť. Napr. šablóna pre tlač poštového poukazu (složenka) alebo podací lístok. Pre [SVK] treba vytvoriť úplne nové a bez MSO to žiaľ nepôjde. Ak vlastníte niekto tento sw, mohli by ste šablóny vytvoriť a umiestniť ich sem.
Naposledy upravil(a) kamowski dne 30 kvě 2015, 11:34, celkem upraveno 2 x.

kamowski
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1079
Registrován: 01 pro 2012, 16:30
Kontaktovat uživatele:

Re: Fakturace v Linux Mintu

#55 Příspěvek od kamowski » 17 bře 2014, 13:06

funkcia "Poznámky"
pri mnohých záznamoch je možné pripojiť okrem "tlačenej" aj skrytú poznámku
táto funkcia poskytuje rôzne využitie,
- napr. pri cenových ponukách si tam viem poznačiť, že zákazník má záujem ale musím ho ešte kontaktovať
- pri odoslaní tovaru si viem poznačiť dátum aj čas odoslania, ....
pre zobrazenie v prehľadoch si v ľavom panely zvoľte "Sloupce" a označte "Poznámka 2 (skrytá)
v menu Systém > Hledat si viem tieto poznámky v prípade potreby vyhľadať

jaxx
Příspěvky: 1
Registrován: 22 lis 2014, 20:59

Re: Fakturace v Linux Mintu - PROFIT

#56 Příspěvek od jaxx » 22 lis 2014, 21:16

Bohužel mi nefungují tisky. Profit neotevře šablonu.
Něvíte prosím někdo, jak postupovat při:
RichText error
- Load rich text edit modul error

Díky moc za jakoukoli radu.

kamowski
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1079
Registrován: 01 pro 2012, 16:30
Kontaktovat uživatele:

Re: Fakturace v Linux Mintu - PROFIT

#57 Příspěvek od kamowski » 01 pro 2014, 06:30

zatiaľ mi otvorilo všetky šablóny, ktoré používam, neskúšal som všetky
neotvorí ti žiadnu šablónu alebo len niektorú konkrétnu?
ak žiadnu, urobil by som si zálohu a celý sw preinštaloval
ak je problém len s niektorou konkrétnou, obráť sa na výrobcu, verím, že bude reagovať a ak je v nej chyba, tak ju opraví
ak si si niektorú upravoval, vyššie píšem o problémoch s úpravou v časti "- šablóny dokumentov"

Uživatelský avatar
stani
Příspěvky: 98
Registrován: 14 srp 2015, 11:11

Profit v Linuxu a EET

#58 Příspěvek od stani » 26 úno 2017, 12:13

Zdravím,

údajně EET v Profitu nefungovalo, z důvodu že Wine používá běhovou vrstvu z Windows 2000, XP nebo Vista, kde ale nefunguje komunikace (protokoly) s EET.

Chci se tímto zeptat, zda to již funguje s Wine 2.0, který údajně používá vrstvu z novějších Windows?
Naposledy upravil(a) stani dne 26 úno 2017, 12:45, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
redhawk
Guru Mintu
Příspěvky: 3032
Registrován: 12 led 2016, 19:14
Bydliště: ako kedy

Re: Profit v Linuxu a EET

#59 Příspěvek od redhawk » 26 úno 2017, 12:26

stani píše:Zdravím,

údajně EET v Profitu nefungovalo, z důvodu že Win používá běhovou vrstvu z Windows 2000, XP nebo Vista, kde ale nefunguje komunikace (protokoly) s EET.

Chci se tímto zeptat, zda to již funguje s Wine 2.0, který údajně používá vrstvu z novějších Windows?
treba vyskusat
Wine totiz pouziva "kniznice" a to funguje inak.
Inak FlexiBee je nativne pod linux
Pravděpodobně kecám.
Hlúposť užívateľa je úmerná jeho právam.
Podstatou pirátstva nie je túžba ľudí kradnúť, ale neschopnosť predať im veci, ktoré chcú.

kamowski
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1079
Registrován: 01 pro 2012, 16:30
Kontaktovat uživatele:

Re: Profit v Linuxu a EET

#60 Příspěvek od kamowski » 26 úno 2017, 12:54

stani píše:... že Wine používá běhovou vrstvu z Windows 2000, XP nebo Vista, kde ale nefunguje komunikace (protokoly) s EET.

Chci se tímto zeptat, zda to již funguje s Wine 2.0, který údajně používá vrstvu z novějších Windows?
mám wine 1.8, to sa dokáže tváriť aj ako w10
ako píše redhawk, ak máš možnosť vyskúšaj a napíš, čo si zistil alebo ak nájdeš nejaké iné riešenie

Odpovědět