Ahoj, používám LM 14 MATE X64 a zjistil jsem že mohu problémový Compiz nahradit správcem oken KWin z prostředí KDE. Pro mě je z KWin důležité především "window snapping". KWin funguje nádherně, jen bych potřeboval přiřadit klávesové zkratky pro práci s okny.
V KDE se to normálně dělá v System Settings > Shortcuts and Gestures > Global Keyboard Shortcuts, ale já používám prostředí MATE... Zkoušel jsem nainstalovat balík systemsettings, který tvoří systémové nastavení KDE, ale Global Keyboard Shortcuts tam chybí.
Je způsob, jak přiřadit klávesové zkratky pro KWin?
Díky.
Klávesové zkratky pro KWin v prostředí MATE
Re: Klávesové zkratky pro KWin v prostředí MATE
Mate neznám, tak neporadím, ale můžu mít jen zvědavý dotaz proč vlastně nepoužíváš rovnou KDE?
LinuxMint 17.3 KDE (64b) - AMD Athlon II X2 270, MB ASUS M5A78L LE, RAM 8 GB, ATI Radeon HD4350
LinuxMint 17.3 KDE (32b) - DELL Latitude D530
Dobrá otázka 
Zkoušel jsem KDE jen krátce v live režimu, a bylo to na mě takové moc barevné, až rušivé. Nedokázal jsem přijít na to jak se pracuje s plochou když mám dva monitory - má to nějak moc režimů. Reakce na vyhledávání v menu bylo pomalá.
Ale nevylučuji, že to ještě zkusím. Teď bych rád zůstal u MATE, a spojení s KWin se mi zdá dokonalé - odlehčené a přitom výkonné.

Zkoušel jsem KDE jen krátce v live režimu, a bylo to na mě takové moc barevné, až rušivé. Nedokázal jsem přijít na to jak se pracuje s plochou když mám dva monitory - má to nějak moc režimů. Reakce na vyhledávání v menu bylo pomalá.
Ale nevylučuji, že to ještě zkusím. Teď bych rád zůstal u MATE, a spojení s KWin se mi zdá dokonalé - odlehčené a přitom výkonné.
Až na to, že si s KWin do Mate nataháš spoustu balíčků prostředí KDE, což se později může někde dost negativně odrazit....
Z osobní zkušenosti mohu napsat, že nelze porovnávat rychlost reakci mezi zkoušením z Live DVD a plně nainstalovaným systémem s KDE (řekněme na normálním HW jako mám např. já v podpisu - čili nic světoborného pro milovníky moderního HW a výkonných PC). Odezvy jsou naprosto v pohodě a plně mi dostačují pro každodenní práci.
Je ale faktem, že KDE obecně platí za asi nejvíce náročné graf. prostředí na celkový výkon PC (nicméně po vypnutí efektů 3D anebo po snížení jejich počtu, se jeho náročnost dramaticky zmenší a to tak, že jsem s ním schopen pracovat i na NB starém 8 let).
Je ale faktem, že KDE obecně platí za asi nejvíce náročné graf. prostředí na celkový výkon PC (nicméně po vypnutí efektů 3D anebo po snížení jejich počtu, se jeho náročnost dramaticky zmenší a to tak, že jsem s ním schopen pracovat i na NB starém 8 let).
LinuxMint 17.3 KDE (64b) - AMD Athlon II X2 270, MB ASUS M5A78L LE, RAM 8 GB, ATI Radeon HD4350
Opravdu nevylučuji, že nakonec u KDE skončím, ale momentální bych chtěl dát šanci MATE + KWIN. Nevíte tedy prosím jak dosáhnout těch klávesových zkratek?