Remmina - jak se připojit na Remote [vyřešeno]

Diskuze, problémy a zkušenosti s programy, nástroji nebo balíčkovacími systémy
Odpovědět
Zpráva
Autor
pollux99
Příspěvky: 2
Registrován: 10 lis 2019, 10:02

Remmina - jak se připojit na Remote [vyřešeno]

#1 Příspěvek od pollux99 » 10 lis 2019, 10:14

Ahoj,

snažím se připojit na remote desktop do práce, ale nefunguje to :(

Tady je screen, jak mám vyplněné RD

https://imgur.com/E107E2L

Dokonce mi dojde potvrzení na Duo Authenticator, který potvrdím.

Ale nakonec to napíše jen "Nelze se připojit k RDP serveru" a tím to končí.

Zkoušel jsem zapnout/vypnout SSH. Zkoušel jsem zatrhnout "ignore certifikate", zkoušel jsem zabezpečení přepnout z NLA, TLS a RPD... včetně "zprostředkovat", ale nic z toho nijak nepomáhá.

Neřešili jste to někdo? Nemáte nějaký nápad?:)
Naposledy upravil(a) pollux99 dne 10 lis 2019, 18:22, celkem upraveno 1 x.

juhele2014
Guru Mintu
Příspěvky: 1826
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: Remmina - jak se připojit na Remote

#2 Příspěvek od juhele2014 » 10 lis 2019, 13:44

Na vzdálenou plochu ke známému jsem se dostal spolehlivě přes TeamViewer (win7 - LM 19.2 xfce). S tímto nemám zkušenost ... To je na síťaře, snad se někdo ozve ...

horstfuchs
Příspěvky: 72
Registrován: 24 říj 2019, 08:23
Bydliště: servrovna

Re: Remmina - jak se připojit na Remote

#3 Příspěvek od horstfuchs » 10 lis 2019, 18:04

pollux99 píše:
10 lis 2019, 10:14
Ahoj,

snažím se připojit na remote desktop do práce, ale nefunguje to :(

Tady je screen, jak mám vyplněné RD

https://imgur.com/E107E2L

Dokonce mi dojde potvrzení na Duo Authenticator, který potvrdím.

Ale nakonec to napíše jen "Nelze se připojit k RDP serveru" a tím to končí.

Zkoušel jsem zapnout/vypnout SSH. Zkoušel jsem zatrhnout "ignore certifikate", zkoušel jsem zabezpečení přepnout z NLA, TLS a RPD... včetně "zprostředkovat", ale nic z toho nijak nepomáhá.

Neřešili jste to někdo? Nemáte nějaký nápad?:)
reminu neznam, pro pripojei k microsoft rdp pouzivam xrdp
http://ridikulouse.blogspot.com/2012/11 ... a-rdp.html porovnani remmina vs xrdp i s nastavenimi
Lišáku, to není odpověď na mou otázku.
...prostě pan Lišák

pollux99
Příspěvky: 2
Registrován: 10 lis 2019, 10:02

Re: Remmina - jak se připojit na Remote

#4 Příspěvek od pollux99 » 10 lis 2019, 18:21

horstfuchs píše:
10 lis 2019, 18:04
pollux99 píše:
10 lis 2019, 10:14
Ahoj,

snažím se připojit na remote desktop do práce, ale nefunguje to :(

Tady je screen, jak mám vyplněné RD

https://imgur.com/E107E2L

Dokonce mi dojde potvrzení na Duo Authenticator, který potvrdím.

Ale nakonec to napíše jen "Nelze se připojit k RDP serveru" a tím to končí.

Zkoušel jsem zapnout/vypnout SSH. Zkoušel jsem zatrhnout "ignore certifikate", zkoušel jsem zabezpečení přepnout z NLA, TLS a RPD... včetně "zprostředkovat", ale nic z toho nijak nepomáhá.

Neřešili jste to někdo? Nemáte nějaký nápad?:)
reminu neznam, pro pripojei k microsoft rdp pouzivam xrdp
http://ridikulouse.blogspot.com/2012/11 ... a-rdp.html porovnani remmina vs xrdp i s nastavenimi
Ty brďo, udělal jsem to podle toho návodu a normálně to funguje :D

Díky moc!

horstfuchs
Příspěvky: 72
Registrován: 24 říj 2019, 08:23
Bydliště: servrovna

Re: Remmina - jak se připojit na Remote

#5 Příspěvek od horstfuchs » 10 lis 2019, 19:15

pollux99 píše:
10 lis 2019, 18:21


Ty brďo, udělal jsem to podle toho návodu a normálně to funguje :D

Díky moc!
neni zac, :-)
Lišáku, to není odpověď na mou otázku.
...prostě pan Lišák

horstfuchs
Příspěvky: 72
Registrován: 24 říj 2019, 08:23
Bydliště: servrovna

Re: Remmina - jak se připojit na Remote

#6 Příspěvek od horstfuchs » 10 lis 2019, 19:16

juhele2014 píše:
10 lis 2019, 13:44
Na vzdálenou plochu ke známému jsem se dostal spolehlivě přes TeamViewer (win7 - LM 19.2 xfce). S tímto nemám zkušenost ... To je na síťaře, snad se někdo ozve ...
na ptaky sme kratky.
vsechen sw nemuzem znat....
tv je dobra volba pro BFU nebo doma ale ne do firemniho prostredi
Lišáku, to není odpověď na mou otázku.
...prostě pan Lišák

juhele2014
Guru Mintu
Příspěvky: 1826
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: Remmina - jak se připojit na Remote [vyřešeno]

#7 Příspěvek od juhele2014 » 10 lis 2019, 22:21

tv je dobra volba pro BFU Souhlas, chodí krz platformy úplně v pohodě. Ale hlavně že pollux99 zprovoznil to RDP, já to psal správně, že se ještě budeš minťákům hodit ... :lol:

horstfuchs
Příspěvky: 72
Registrován: 24 říj 2019, 08:23
Bydliště: servrovna

Re: Remmina - jak se připojit na Remote [vyřešeno]

#8 Příspěvek od horstfuchs » 11 lis 2019, 07:06

juhele2014 píše:
10 lis 2019, 22:21
tv je dobra volba pro BFU Souhlas, chodí krz platformy úplně v pohodě. Ale hlavně že pollux99 zprovoznil to RDP, já to psal správně, že se ještě budeš minťákům hodit ... :lol:
no hodit, ja se hodim jenom do postele, :D
ono kdyby hledal pres google, tak to najde, ja totiz reminu neznam, ale to jsem psal vyse.

Tady to bry projde zmenou a ja uz tady de facto koncim.
protoze uz neni nalada. ale tak vratila se lombardo tak bude tady 5-6 lidi.
Lišáku, to není odpověď na mou otázku.
...prostě pan Lišák

Odpovědět