Záloha-Image cez Acronis

Problémy s instalací nebo spouštěním systému Linux Mint
Zamčeno
Zpráva
Autor
bassgenerator

Záloha-Image cez Acronis

#1 Příspěvek od bassgenerator »

Ahojte. Nejak ako tak som si uz linux nastavil ako potrebujem a vynara sa otazka zalohy-obnovy.
tak sa chcem uistit,ci mozem pouzit na obnovu-zalohu Acronis true image home,kedze mam radsej tieto zalohy obrazov a je to zrejme najistejsie.
Tu vo wiki som nasiel zalohu pomocou Clonezily ale zda sa mi na "viacej kliknuti" i ked je dost intuitivne, no radsej chcem skusit osvedceny Acronis.
Lisi sa nejako ta zaloha Acronisu od Clonezily, resp. naco si dat bacha. Staci mi do zalohy zahrnut tie dva oddiely Linuxu? (vid priloha) Ma to nieco spolocne s Grub_ (neposkodi to zavadzac) kedze mam nainstalovany LM na iny Disk ale cez zavadzac Grub.
Obrázek
NB ASUS G750JX Core i7@OC 3.6GHz 4700HQ Haswell,RAM 10GB,NVIDIA GeForce GTX 770M OC: core:+135MHz, RAM: + 500 MHz(3GB GDDR5),HDD 750GB + SSD Samsung EVO 840/250GB,
LM 16 Cinnamon 64 bit
ulo

Re: Záloha-Image cez Acronis

#2 Příspěvek od ulo »

Acronis neznám, ale pokud podporuje dělání klonů i linuxových oddílů tak není problém a měl by "naklonovat" i MBR s Grubem. Toto předpokládám dnes umí asi každý moderní klonovací nástroj ať už windowsový (např. mám osobní zkušenost s Hard Disk Managerem) nebo na bázi linuxu (Clonezilla či Ghost4Linux).
LinuxMint 17.3 KDE (64b) - AMD Athlon II X2 270, MB ASUS M5A78L LE, RAM 8 GB, ATI Radeon HD4350
LinuxMint 17.3 KDE (32b) - DELL Latitude D530
Zamčeno