labeent píše: 25 led 2020, 22:07
Nemůže to být nějaký problém související s ukončením podpory Win7 od MS? Že by třeba vývojáři WoT ukončili možnost provozování této hry pod jiným než Win 10? Vistu bych už dnes určitě nevolil.
Další věc, jestli nemůžeš mít nějaký problém s netem v souvislosti s POL / Wine?
Jen teorie, kterou je nutno vyzkoumat, sám tuto hru ani POL nebo Wine teď nemám ...
Nebo třeba nainstalovat Widle do virtualboxu a tam pak hrát. Ale bude tam ztráta výkonu pc.
Také mě to napadlo i když zase proč by tam bylo to upozornění že minimum je Win XP SP3? Zkoušel jsem pod Win 8 a 8.1, které by fungovat měly a situace stejná. Pod Win 10 se spustila jen černá obrazovka, to buď Wine ještě moc neumí, nebo tam je jiný problém. Net funguje normálně, protože než se nainstaluje samotná hra, tak to vyžaduje instalaci Gaming center, což si normálně stáhlo a nainstalovalo, takže by to mělo být zřejmě OK. Mám dojem, že problém bude asi někde v POL/Wine - vysílají nějak pokřivenou identifikaci OS, zdá se.
Virtualbox jsem zkoušel včera, Win 7 SP 1 a na tom instalace proběhla v pohodě. Hra se spustila, ale po vstupu do bitvy,
resp. úvodního výcviku, to grafika vůbec nedávala, byl vidět jen tank a v okolí barevné šmouhy. Doinstaloval jsem do Win .NET Framework a všechen SW co je uvedený v požadavcích na webu WoT a beze změny. VB mám nejnovější 6.1 vč. "Přídavků pro hosta", myslím i co jsem se dočetl na netu, že prostě ten emulátor grafiky VB grafiku WoT nedává i když jsem dal k dispozici 100% výkonu z PC.
GK mám VGA ATI MSI R9 270 Gaming 2G, 2GB, DDR5, PCI-e
Ještě jsem se někde dočetl o Lutris, ale na ten zase potřebuji jakési Vulcan ovladače, jejichž instalaci umožňuje až LM 19.x, resp. Ubuntu 18.04 LTS ze kterého vychází. A přeinstalovávat systém pro teoretickou šanci, že to půjde se mi nechce. I proto že LM 19.1, který jsem zkoušel původně při přechodu z LM 17.3 loni, běžel opravdu otřesně, proto jsem na LM 18.3.
Před nějakými dvěma roky jsem hrál WoT normálně na LM 17.x přes Wine 1.x, bez nějakých extra vychytávek a běžel v klidu, leč od té doby se zdá se mnohé změnilo..