Nefunguje, co mám dělat Vyřešeno

Dotazy k instalaci a případné problémy se spouštěním systému Linux Mint
Zpráva
Autor
Immortalla88
Příspěvky: 6
Registrován: 18 zář 2020, 08:25

Nefunguje, co mám dělat

#1 Příspěvek od Immortalla88 » 18 zář 2020, 08:58

Ahoj, když zmáčknu tlačítko Start, rozběhne se, ale hlavní monitor nefunguje a na vedlejším je černá obrazovka s "napište si help na příkazy". Ale jaký mám napsat a proč a co se děje?Děkuju za pomoc

Uživatelský avatar
Ventero1
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1458
Registrován: 31 říj 2016, 14:17
Bydliště: Sokolov

Re: Nefunguje, co mám dělat

#2 Příspěvek od Ventero1 » 18 zář 2020, 09:44

Zdravim te a vitam te.
Tak takhle to nepujde. Chces- li pomoc, musis byt rozhodne sdilnejsi v poskytnuti PRESNYCH informaci, co jsi delala, jak jsi delala, kdy se to stalo, co te k tomu napada atd. Priklad cim zacit:
Stalo se to po cerstve instalaci nebo uz OS funkcne bezel a pak se neco stalo?
O jaky system se jedna a co mas za masinu.

No, co se deje - nejspise nenabehlo graficke prostredi.

Vypada to, ze jsi ve funkcni konzoli, takze po popisu udalosti a okolnosti pridej sem do kodu (v "upravit v editoru a nahled" ikona </>) vypis po zadani prikazu:

Kód: Vybrat vše

inxi -F
Dale muzes zkusit nabootovat pouze s jednim monitorem - nejdriv jen s prvnim, pak treba jen s druhym.
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

Immortalla88
Příspěvky: 6
Registrován: 18 zář 2020, 08:25

Re: Nefunguje, co mám dělat

#3 Příspěvek od Immortalla88 » 18 zář 2020, 10:13

Ahoj, děkuju, že jsi se ozval:):).... Tak, ...OS už chvíli fungoval, myslím že jsem dělala aktualizace a pak to nenaběhlo. Fotila jsem ten druhý monitor, dají se sem vložit fotky? Mám tam ten GNU Grub 2.02... Mám Linux Mint 19... Nevím, co všechno mám napsat.... ?Prosím Tě a ten odstavec od Tebe: Vypadáš, že jsi ve funkční konzoli, pak tam napiš.... "tomu vůbec nerozumím, co mám udělat a kde?" ...Jeden monitor odpojen, druhý funguje stejně jako první- jenom obrazovka modrá, písmo bílé. Děkuju za pomoc
Naposledy upravil(a) Immortalla88 dne 18 zář 2020, 10:23, celkem upraveno 1 x.

sasa.chetan
Poradce Mintu
Příspěvky: 190
Registrován: 29 kvě 2020, 20:21

Re: Nefunguje, co mám dělat

#4 Příspěvek od sasa.chetan » 18 zář 2020, 10:19

Immortalla88 píše:
18 zář 2020, 10:13
Ahoj, děkuju, že jsi se ozval:):).... Tak, ...OS už chvíli fungoval, myslím že jsem dělala aktualizace a pak to nenaběhlo. Fotila jsem ten druhý monitor, dají se sem vložit fotky? Mám tam ten GNU Grub 2.02... Mám Linux Mint 19... Nevím, co všechno mám napsat.... ?Děkuju za pomoc
pod oknom na pisanie clanku v editore je Prilohy a moznost vlozit obrazok.

inak ta cierna obrazovka je problem s grub.
video https://www.youtube.com/watch?v=J4uK3Nf1g2U
clanky
https://linuxconfig.org/how-to-fix-grub ... rub-rescue
https://www.howtoforge.com/tutorial/rep ... ub-rescue/

v podstate je tam chyba (bug)
Mitakuye Oyashin, but not with windows

Immortalla88
Příspěvky: 6
Registrován: 18 zář 2020, 08:25

Re: Nefunguje, co mám dělat

#5 Příspěvek od Immortalla88 » 18 zář 2020, 10:30

Když chci poslat obrázek a stisknu ikonku ,udělá to toto: Obrázek a co dál?

Uživatelský avatar
zeleno
Příspěvky: 149
Registrován: 09 úno 2020, 09:04

Re: Nefunguje, co mám dělat

#6 Příspěvek od zeleno » 18 zář 2020, 11:07

Noví členovia do určitého času sem nemôžu vkladať obrázky priamo ako prílohu /asi kvôli možnému spamu/
Treba to nahrať napr na https://postimages.org a vložiť sem odkaz na URL

Uživatelský avatar
Ventero1
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1458
Registrován: 31 říj 2016, 14:17
Bydliště: Sokolov

Re: Nefunguje, co mám dělat

#7 Příspěvek od Ventero1 » 18 zář 2020, 12:30

Jestli už OS fungoval a proběhla aktualizace, tak to opravdu vypadá na bug Grub2. Ten obrázek řekne víc.
Čemu nerozumíš? - jestliže máš na nějakém monitoru výzvu, že můžeš zadat help (tedy příkaz), aby se ti vypsali příkazy, tak prostě vyťukáš příkaz a stiskneš enter ...
Je-li to ovšem, tak jak to vypadá, tak příkaz, který jsem navrhl je zbytečný - konzole grub ho nezná.
Děje se to hned po startu PC? Co je na tom monitoru vše přesně napsáno?
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

Immortalla88
Příspěvky: 6
Registrován: 18 zář 2020, 08:25

Initramfs boot problém

#8 Příspěvek od Immortalla88 » 18 zář 2020, 20:59

Ahoj, děkuju za odpověď.... jen ...taky to nefungovalo, asi se jim nelíbilo, že je tam napsáno linux... napsali ZÁKAZ.
Pak jsem musela do práce, takže se omlouvám za pozdní odpověď... nicméně snaha byla a poči běží... SUPERSKVĚLÝ NÁVOD a akce trvala asi 3 minuty🥰😀: https://prognotes.net/2018/04/linux-min ... t-at-boot/ ÚŽASNÝ ČLOVĚK👏👏👏 VELKÉ DÍKY a DÍKY VÁM VŠEM
Naposledy upravil(a) Immortalla88 dne 19 zář 2020, 09:24, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Ventero1
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1458
Registrován: 31 říj 2016, 14:17
Bydliště: Sokolov

Re: Nefunguje, co mám dělat

#9 Příspěvek od Ventero1 » 18 zář 2020, 22:04

Diky za link na navod - jiste se nekomu bude hodit. Prosim prejmenuj nazev vlakna na "Initramfs boot problém" pokud to tedy vezelo v tomto.
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

Immortalla88
Příspěvky: 6
Registrován: 18 zář 2020, 08:25

Initramfs boot problém

#10 Příspěvek od Immortalla88 » 18 zář 2020, 23:18

Nerozumím tomu, jaký tam byl problém, ale podle toho návodu to bylo přesně TO..... a ani nevím, jak vlákno přejmenovat, tak snad se povedlo😀.... tak nepovedlo... Tak prosím o radu🤣

Odpovědět