Zdravím Linux Mint komunitu,
stáhl jsem Steam, zapnul jsem v nastavení Steam Play pro všechny aplikace a zkusil jsem nainstalovat a spustit nějaké hry. Vždycky když chci spustit nějakou hru přes proton (jak hry podporované protonem, tak i ostatní hry pro windows)
Vždycky to zůstane na hlášce "Připravuje se spuštění hry [název hry]"
Nevíte někdo co by se s tím dalo dělat?
Specifikace mého notebooku:
Dell Latitude E5540
CPU: Intet i5-4300U 1.90GHz
RAM: 8 GB
GPU: Nvidia GeForce 720M, Intel HD 4400 (HSW GT2)
Display server: X.Org
disk: 500 GB SSD, formát Ext4
Steam Proton nefunguje
-
Re: Steam Proton nefunguje
Vím to. Musí se čekat, hra se stahuje. Dej příklad hry, která ti nejde ...
Hra už je dávno stažená, nejsem nový uživatel steamu. Nicméně i tak jsem to zkoušel nechat chvíli, po hodině stále nic.juhele2014 píše: 13 srp 2021, 21:41 Vím to. Musí se čekat, hra se stahuje. Dej příklad hry, která ti nejde ...
Děje se mi to u všech her, nicméně zkoušel jsem to například u Arma: Cold War Assault a Among US
Obě ty hry mi na Ubuntu 20.04, co jsem měl předtím, fungovali.
-
Obě zmíněné hry jsou dle Steamu pro widle. Počítáš s tím, že jo?
Jinak bych je nespouštěl přes Protonjuhele2014 píše: 14 srp 2021, 20:38 Obě zmíněné hry jsou dle Steamu pro widle. Počítáš s tím, že jo?
-
OK.
Co zkusit jiné nastavení Protonu? viz prinskrýn: zdroj: https://www.pcworld.com/article/3625673 ... ained.html
------------------------------------------------------------
edit.
Máš pravdu, mě to taky na první dobrou nešlo, ale už to jde. Popíšu stav, jak to vypadá na mojí "herní mašině"
Momentálně LM 20.2 xfce, 64b, proc. G4400, 4 GB RAM, kernel 5.14, wine 5.0. To mám stažené ze synapticu, i s podporou pro 32b. Ve Steamu v Nastavení jsem zvolil Steam Play verzi Proton 5.0-10 , a pro první pokus stáhnul hru BirdGut
Je to taková ptákovina, ale funguje mě to tady ...
Co zkusit jiné nastavení Protonu? viz prinskrýn: zdroj: https://www.pcworld.com/article/3625673 ... ained.html
------------------------------------------------------------
edit.
Máš pravdu, mě to taky na první dobrou nešlo, ale už to jde. Popíšu stav, jak to vypadá na mojí "herní mašině"

Je to taková ptákovina, ale funguje mě to tady ...

-

Tak jak? Funguje ti to?
Jak u jaké hry, nicméně to už je teda nejspíš chyba hry. Díky