Dobrý den,
hledám už několik dní a nemohu nalézt. Na 4K monitoru nemohu nastavit 2x vetší měřítko (v xfce 0.5), protože na xfce je vše rozmazané.
Naštěstí lze místo toho v Nastavení/Vzhled/Nastavení , v kolonce Přizpůsobení velikosti zobrazení oken lze nastavit 2x. A je to konečne jak má být.
Až na okraje okna a hlavně tlačítka maximize, minimize.. ty se nezmění. Což je spatné, težko se to kliká a spatně to vypadá. Neřešil jste to tu někdo? Nevíte co s tím?
Jinak jsem s XFCE v podání Linux Mint velmi spokojen. Na FHD notebooku s měřítkem a tímto problémem není žádný problém.
Předem děkuji za odpovědi.
LM_XFCE_malé okraje a tlačítka
LM_XFCE_malé okraje a tlačítka
AMD 5600G , 32GB RAM, RX580, 2TB WD SN580 SSD.
Re: LM_XFCE_malé okraje a tlačítka
.
Ahoj, mozes ist cez Menu > Nastavenia > Spravca okien
Zvolit Default-hdpi ci Default-xhdpi
. A bude to lepsie.
.
Ahoj, mozes ist cez Menu > Nastavenia > Spravca okien
Zvolit Default-hdpi ci Default-xhdpi
. A bude to lepsie.
.
.
To mám taky odzkousené. Nevadí že ty tlačítka jsou jiná než v tématu od základního od LM. Ale děla to kolem oken tlusté čáry jiné barvy
.
Jsem fakt zoufalý. V žádné distribuci se nemyslí na 4K monitory. 100% miniaturní že na to potrebuje člověk lupu.. 200% už pro důchodce. Ideální by bylo 150 - 175%. Jenže doteď to všude dělá neaké chyby a úbytek výkonu. O hrách ani nemluvě. Takže jsem smířen s 200%. Což v LM XFCE je pro změnu problém s okny..

Jsem fakt zoufalý. V žádné distribuci se nemyslí na 4K monitory. 100% miniaturní že na to potrebuje člověk lupu.. 200% už pro důchodce. Ideální by bylo 150 - 175%. Jenže doteď to všude dělá neaké chyby a úbytek výkonu. O hrách ani nemluvě. Takže jsem smířen s 200%. Což v LM XFCE je pro změnu problém s okny..
.
Aha, takze Default-xhdpi ma kolem oken tlusté čáry, a ten prvy bez x (Default-hdpi) by nestacil ? Ten neprida z boku cary.
.
Ale děla to kolem oken tlusté čáry...
Aha, takze Default-xhdpi ma kolem oken tlusté čáry, a ten prvy bez x (Default-hdpi) by nestacil ? Ten neprida z boku cary.
.
.
.
Najprv zvol nejaku inu temu okrem Default-xhdpi lebo tuto budes upravovat a mozes postupovat takto:
1) Spusti terminal a napis prikaz, cim sa otvori okno spravcu suborov Thunar s pravami roota:
2) Preklikaj sa do /usr/share/themes/, daj vytvorit novu zlozku napriklad s nazvom xhdpi-zaloha
3) Zlozku otvor v novom okne a presun tam tychto 8 suborov:
Zo zlozky /usr/share/themes/Default-xhdpi/xfwm4/
. Ukonci pracu v Thunari, zatvor okna a mozes prepnut na Default-xhdpi, kde nebudu na boku tie "tlusté čáry".
Ak vadia dalsie, mozes aj tie presunut.
.
Najprv zvol nejaku inu temu okrem Default-xhdpi lebo tuto budes upravovat a mozes postupovat takto:
1) Spusti terminal a napis prikaz, cim sa otvori okno spravcu suborov Thunar s pravami roota:
Kód: Vybrat vše
sudo thunar
3) Zlozku otvor v novom okne a presun tam tychto 8 suborov:
Kód: Vybrat vše
left-active.png
left-active.xpm
left-inactive.png
left-inactive.xpm
right-active.png
right-active.xpm
right-inactive.png
right-inactive.xpm
. Ukonci pracu v Thunari, zatvor okna a mozes prepnut na Default-xhdpi, kde nebudu na boku tie "tlusté čáry".
Ak vadia dalsie, mozes aj tie presunut.
.
.
Děkuji menom. Aspoň tohle už je lepší. Funguje, čáry jsou vážně fuč
.
Mě to stačí. Ale mimo "záznam", není tu někdo kdo má kontakty na vývojáře LM, či jestli je to problém prostředí, XFCE?
Aby se v dalších verzích zaměřili na tuto nestandardní skutečnost, že se okraje oken i s jejich tlačítky nemění, spolu se zbytkem pracovního prostředí?
Při změně měřítka . V tomto případě teda přesněji: Přizpůsobení velikosti zobrazení oken.

Mě to stačí. Ale mimo "záznam", není tu někdo kdo má kontakty na vývojáře LM, či jestli je to problém prostředí, XFCE?
Aby se v dalších verzích zaměřili na tuto nestandardní skutečnost, že se okraje oken i s jejich tlačítky nemění, spolu se zbytkem pracovního prostředí?
Při změně měřítka . V tomto případě teda přesněji: Přizpůsobení velikosti zobrazení oken.
.
Neviem preco uz LM neberie do uvahy temy z inych zdrojov, ked sa kopiruju do skrytej zlozky .themes
Ked chces nieco napisat vyvojarom, asi skusit na github linuxmint / discussions:
https://github.com/orgs/linuxmint/discussions
.
Alebo dalsie moznosti na oficialnej stranke https://linuxmint.com/ :
.
.
Neviem preco uz LM neberie do uvahy temy z inych zdrojov, ked sa kopiruju do skrytej zlozky .themes
Ked chces nieco napisat vyvojarom, asi skusit na github linuxmint / discussions:
https://github.com/orgs/linuxmint/discussions
.
Alebo dalsie moznosti na oficialnej stranke https://linuxmint.com/ :
.
.
.
Na to je totiz zvlast podsekce (slozka) a nektera temata ji nemaji. A pokud ji maji, tak je potreba, aby byla spravne pojmenovana (xfwm4 tusim pro xfce) a ve spravnem formatu - spousta temat nema podsekci v uprave pro xfce - a je treba si dat na to pozor u balicku temat. Pokud je toto splneno, tak se to nemeni skrz temata (vzhled) ale skrze nastaveni spravce oken. Tot ma zlusenost z Xubuntu. Pokud to ma LM jinak, to nevim, ale xfce tam stejne bude mit vlastni moznost nastaveni a tudy by to melo jit vynutit.antongd píše: 11 led 2024, 17:20 Děkuji menom. Aspoň tohle už je lepší. Funguje, čáry jsou vážně fuč.
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...