Evolution nepřijme poštu.

Problémy a zkušenosti s programy, softwarovými nástroji nebo balíčkovacími systémy pro jejich instalaci
Zamčeno
Zpráva
Autor
Darina Lakovičová

Evolution nepřijme poštu.

#1 Příspěvek od Darina Lakovičová »

Ahoj kluci. Prosím o radu. Nastavila jsem si Evolution na příjem pošty z Hotmailu. Vše ok, stáhlo se mi to i s adresáři takže pohoda. Dnes chci příjmout poštu a pořád to po mě chce heslo. Mám ho správně a zadávám ho správně. Nicméně Evolution mi pořád vyhazuje okno pro uvedení hesla. Dál se nedostanu. Kde je chyba?
doxylan

Re: Evolution nepřijme poštu.

#2 Příspěvek od doxylan »

Ahoj, Thunderbird email klienta si neskúšala? Ak to robí aj tam potom je niečo s internetovým pripojením. Nemáš vpn?
vxmery

#3 Příspěvek od vxmery »

Ahoj a vitaj na fóre. Pozri tento link a skontroluj si nastavenia v hotmail konte: https://askubuntu.com/questions/797305/ ... l-password
Linux Mint 21.3 Cinnamon 64b
Dobrá nálada naserie toľko ľudí, že je dobré si ju zachovať
Darina Lakovičová

#4 Příspěvek od Darina Lakovičová »

Evolution mám nastavený dobře. Microsoft už nepoužívá servery live.com, jak je uvedeno na té stránce, ale outlook.office365.com. Jak říkám, vše mám nastaveno dobře. A Evolution mi toto dělá pouze na emailech Microsoftu, na outlook.cz a hotmail.com.
Darina Lakovičová

#5 Příspěvek od Darina Lakovičová »

doxylan píše: 28 kvě 2024, 11:50 Ahoj, Thunderbird email klienta si neskúšala? Ak to robí aj tam potom je niečo s internetovým pripojením. Nemáš vpn?
Thunderbird to nedělá ale nebudu ho používat. Jen jsem to testovala. Thunderbird mě nezajímá. Chci Evolution. Dva dny a ani jednou se Thunderbird nedotazoval opětovně na heslo. Po dvou dnech jsem ho odinstalovala.
Darina Lakovičová

#6 Příspěvek od Darina Lakovičová »

Dnes ráno jsem odstranila účty outlook a hotmail z Evolution. Přidala jsem je znovu. Vše se stáhlo v pořádku. Nyní čekám co Evolution udělá.
Darina Lakovičová

#7 Příspěvek od Darina Lakovičová »

Evolution funguje v pořádku. Nevím čím to bylo. Asi jsem něco zblbla. Ale šla jsem si otestovat novej Thunderbird. Řeknu vám, že jsem nic katastrofálnějšího neviděla. To ovládání, ty lišty, nemožnost odebrat některy lišty. Hrůza. A to jsem si řekla, že když posílám peníze na Libre Office tak pošlu i jim. Nikdy. No a jako nově přecházející z windows na linux jsem tak nějak na rozpacích. Spousta věcí nefunguje tak jak má. Děs. Jo a je tady na fóru nějaká místnost, kde se dá jen nezávazně plkat o Linuxu? Nebo jen toto fórum kam skoro nikdo nepíše. Děkuji za nasměrování.
Ventero1

#8 Příspěvek od Ventero1 »

Na Thunderbird, z uziv. hlediska, si uz stezovalo dost lidi - mame v praci a pouzitelny je, ale pouzivat se mi moc nechce - opravdu je takovy neergonomicky. I Firefox zacina byt designove trochu pitomy (velikost prvku napr.), ale funkcne porad asi nejlepsi volba.
Je tady sekce Off topic s podsekcemi Volna diskuze a Ostatni linuxove distribuce ..
Jinak jeste sesterske Ubuntu forum a pripadne root.cz pro profiky a tusim linux.sk delal jeden kolega odsud z fora ..

Jnak podpora Libre Office urcite chvalyhodna, ale osobne jsem presel na Only Office - tak nejak v tom zakladu se mi s tim lepe pracuje. Podporovat konkretne Firefox mi vsak prijde dulezitejsi. Mimochodem jednu feature, kterou jsem do FF navrhl a vyvojari implementovali, tak hned okopiroval Edge a asi uz i dalsi ..
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...
doxylan

#9 Příspěvek od doxylan »

Thunderbird poštový klient používam dlhé roky a zatiaľ som nenašiel plnohodnotnú náhradu.
Možno zovňajšok sa viackrát menil, čo ma najmenej trápi ale funkčnosť zostáva.

Prečo mi vyhovuje? Hlavne kvôli prenositeľnosti z linuxu cez win a naspäť,
Jednoduché zálohovanie a archivácia emailov v lokálnych priečinkoch v pc. Offline emaily.
Portable verzie. Jednoduché pridanie a nastavenia emailových adries.
Prehľadnosť, hlavne ak klient obsahuje mnoho emailových adries.
Samozrejme Thunderbird nemá žiadny význam ak niekto používa 1-2 emailové adresy.
Kalendár, to do a ďalšie funkcie nepoužívam, na to mám program Paper 2.0
Ak poznáte iného klienta s podobnými vlastnosťami dajte vedieť.
Darina Lakovičová

#10 Příspěvek od Darina Lakovičová »

Tak jak napsal Ventero1. Je neergonomický a to děsně. Navíc vyjde nějaká nová verze a najednou je veškery ovládání jinak, jinde atp. Uživatel, zvyklý na práci s Thunderbirdem, najednou tápe a hledá kam to tlačítko zase umístili.
Přenositelnost z Linuxu na Windows naštěstí řešit nemusím. Když jsem to řešila byl to, na Ubuntu, porod.
Přenositelnost na jiný počítač a zálohování je katastrofa. Dobry to bylo možná v době, kdy fungoval MozBackup. Jenže ten někde zmrzl a na novém Thunderbirdu jede mizerně.
V podstatě je nepoužitelný.
Verze Windows a Portable absolutně nepotřebuji. Necestuji a Thunderbird jsem nikdy nenasadila ve Windows.
Tam mi jede klasika MS Office a s Outlookem jsem maximálně spokojená. Ten snad ani s Thunderbirdem nejde srovnávat.
Na Linuxu používám výhradně Evolution. Tam je přechod na jiný počítač excelentní. Evolution si sám převede celý obsah do souboru. Maily, nastavení, kalendář, prostě vše. Na druhém PC si tento soubor prostě jen naimportuji a je to.
Nevím jak je to u Thunderbirdu ale já třeba potřebuji podporu pro Microsoft Exchange. Netuším jestli to Thunderbird umí protože jsem ho díky té jeho nepřehlednosti v ovládání a jiných věcech nepoužívala. Nebaví mě myší lítat po celym monitoru při kontrole a vyřizování pošty. A MS Exchange? Evolution prostě umí EWS.
Neříkám ale že není dobrý. Thunderbird je dobrý ale pro mě to je jako bych musela pracovat s autistou.
Zamčeno