Canon PixmaTS 5150 njede scaner Vyřešeno
Canon PixmaTS 5150 njede scaner
Zdravím linuxáci, dámy a pánové, koupil jsem tiskárnu Canon PixmaTS5150 a připojil jsem ji k Lenovo E460 s OS Mint 21 přes kabel na USB, Registrovalůa se okamžitě,tiskne v pohodě, ale ... když chci spustit scaner, jediné místo, kde by mohl být scanovaný dokument uložen nabízí jen "místní (USB)", přitom podle mne by měl dát možnost kam má být scan dokumentu uložen (např. Stažené, nebo dokumenty apod.) Zkrátka jako by tiskárna neviděla moje Lenovo E460. V liště je tiskárna vidět a hlásí se jako připojena k localhost. Nejde tedy dělat kopie a scany dokumentu. Můžete pls někdo poradit, co s tím lze udělat?
Re: Canon PixmaTS 5150 njede scaner
Zdravím linuxáci, dámy a pánové, koupil jsem tiskárnu Canon PixmaTS5150 a připojil jsem ji k Lenovo E460 s OS Mint 21 přes kabel na USB, Registrovala se okamžitě,tiskne v pohodě, ale ... když chci spustit scaner, jediné místo, kde by mohl být scanovaný dokument uložen nabízí jen "místní (USB)", přitom podle mne by měl dát možnost kam má být scan dokumentu uložen (např. Stažené, nebo Dokumenty apod.) Zkrátka jako by tiskárna neviděla moje Lenovo E460. V liště je tiskárna vidět a hlásí se jako připojena k localhost. Nejde tedy dělat kopie a scany dokumentu. Můžete pls někdo poradit, co s tím lze udělat?
mam podobny problem, nainstaloval som sane a vyriesil to skript ktory som dal do spustaca na plochu
Ta premenna $DATE je tam aby ked skenujem toho viac to neprepisovalo.
Kód: Vybrat vše
#! /bin/bash
# skenovanie
DATE=`date '+%Y-%m-%d %H:%M:%S'`
/usr/bin/scanimage -d escl:https://IP tlaciarne:443 --format jpeg --progress --resolution 300 --mode Color > /home/skener/sken_"$DATE".jpeg;
open /home/skener
hm jsi asi pokročilý user, trošku nerozumím jak to udělat, poprosil bych tak trošku krok za krokem, jestli budeš tak hodný .. nejsem úplná la,a, ale tohle neznám
Daj do terminalu
Ak nenapise /usr/bin/scanimage tak potom
bude to chciet heslo.
Spusti sane cez menu a ak pojde skener, mas vyhrane. Ak nie tak pokracuj :
Zisti si IP tlaciarne. V routri jej daj pevnu ip (pridaj medzi rezervovane adresy)
Urob subor napriklad skener.sh
do neho napis ten skript, uloz ho napriklad /home/user/skener.sh a daj mu pravo spustat. V terminale :
No a potom v ploche cez prave tlacitko mysi vytvor spustac daj mu nazov a do spustaca napis bash /home/user/skener.sh
daj mu nejaku ikonu a ked ho spustis mysou tak sa moze opytat ze ci ma byt spustitelny tak daj ano. A je to .
which scanimage
sudo apt install sane
Spusti sane cez menu a ak pojde skener, mas vyhrane. Ak nie tak pokracuj :
Zisti si IP tlaciarne. V routri jej daj pevnu ip (pridaj medzi rezervovane adresy)
Urob subor napriklad skener.sh
do neho napis ten skript, uloz ho napriklad /home/user/skener.sh a daj mu pravo spustat. V terminale :
chmod u+x /home/user/skener.sh
daj mu nejaku ikonu a ked ho spustis mysou tak sa moze opytat ze ci ma byt spustitelny tak daj ano. A je to .
ahojky .. vřelý dík za radu, nainstaloval jsem si Sane, našlo to scaner a ze scanu to jde uložit tam, kam potřebuji ... ani jsem nevěděl, že tahle apka existuje, ale kdo se neptá nic se nedoví, jenom se ještě dodatečně zeptám .. v tom Sane je možné vložit script, myslíš, že by bylo lepší, kdybych tam vložil ten tvůj script, který jsi uvedl ve své odpovědi? ale to jen na okraj .. díky za spolupráci a za tvoji radu tvoji radu Ještě počkám, co mi odpovíš a pak to zavřu jako SOLVED
Moc díky!!!

Ok nic s tym nerob, ten moj skript je vlaste to co spustis v grafike. Mne ten sane nasiel tlaciaren a daval nejaku blbu hlasku pocas skenovania uz neviem aku nieco ako ze mam prazdny podavac dokumentov. Tie tlaciarne nie su moc koncipovane na linux.
jj .. všechno je koncipované jen pro Winy nebo Macky .. ale jednou na to všichni příjdou,že Lunuxy jsou the best one .. ještě jednou dík a měj se hezky
SOVED
SOVED