Brother DCP-L2552DN - tmavý tisk [vyřešeno]

Problémy a zkušenosti s hardwarem, perifériemi a jejich ovladači
Odpovědět
Zpráva
Autor
zdeans

Brother DCP-L2552DN - tmavý tisk [vyřešeno]

#1 Příspěvek od zdeans »

Dobrý den.
Chtěl bych se zeptat, jestli má někdo problém s tmavým tiskem na této tiskárně jako já?
U čistě textových dokumentů to nevadí, ale jakmile je tam nějaký obrázek, tak se vytiskne strašně tmavý. Musím obrázek (soubor) v Gimpu upravit (přidat hodně jasu) aby to bylo OK. Nevím jestli by to nemohlo souviset s nastavením systému u seřízení barev (správa barev). Mám nastavený profil barev "Brother DCP_L2552DN_series_USB-DeviceN..", ale nevím jestli tam nemá být jiný profil. Když jsem dal profil "Výchozí odstíny šedé", tak se nic nezměnilo.
Linux Mint 22.1 - Cinnamon.
Naposledy upravil(a) zdeans dne 28 led 2025, 20:40, celkem upraveno 1 x.
Asus TUF GAMING B550-PLUS AMD Ryzen 5 5600X
Ram: 32GB DDR4 3600 MHz
nVidia RTX 3060 Ti
HDD: Crucial MX500 SSD 500GB, Samsung 870 EVO SSD 500GB (Windows),WD Blue - 2TB
Linux Mint 22.1 - Cinnamon
Ventero1

Re: Brother DCP-L2552DN - tmavý tisk

#2 Příspěvek od Ventero1 »

Nejde ve vlastnostech tiskarny nastavit ostrost a jas tisku?
Brother take ma podporu linux a tak ma nejake balicky - treba ty pripadne umozni pokrocilejsi nastaveni.
A tiskarna nema ovladaci panel? Tam to take vetsinou jde nastavit.
A co profily (text, grafika foto) a kvalita tisku (koncept, stredni, kvalitni)?
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...
zdeans

#3 Příspěvek od zdeans »

Tiskárna má sice ovládací panel, ale nastavení barev je jenom pro kopírku, takže když tam dám okopírovat nějaké lejstro bez puštěného PC, tak to asi funguje, ale když tisknu z PC, tak nastavení barev na tiskárně (je tam pouze sytost a kontrast) nemá vliv na výsledný tisk. Teď jsem ručně doinstaloval nějaké balíčky a objevila se mi tam ještě druhá tiskárna označená "Brother DCP-L2550DN" kde při tisku jsou barvy světlé (tak akorát) a při tisku tiskárny označené "Brother DCP-L2550DN series (USB)" jsou barvy tmavé. Jenže tato tiskárna, respektive ovladač nejde odinstalovat, protože při pokusu o smazání tiskárny ji systém hned detekuje a rozpozná a nainstaluje automaticky ty svoje ovladače, které tisknou tmavě. Takže jsem musel dát tu co tiskne dobře jako výchozí a mělo by to snad fungovat. :)
Ještě poznámka, když jsem s těma novýma ovladačema co jsem nainstaloval ručně, chtěl tisknout ve vyšším rozlišení než 600dpi (např. je tam volba HQ 1200), tak se to vytisko taky hrozně tmavý, ale tahle možnost u těch ovladačů co si systém nainstaluje sám, vůbec není.
nVidia RTX 3060 Ti
Ventero1

#4 Příspěvek od Ventero1 »

No jsou to veci, jak dementne dnes ti vyvojari premysli.
Ted jsem resil Xerox na Win pres sit a taky - system si ji sam instaloval na jeden port a kdyz jsem instaloval ze stazeneho baliku ovl., tak ji pridal jeste na dalsi 2 porty, takze tam nakonec byla 3x.
Ale tam to slo potom odebrat a nechat si jen jednu.

Zkus tedy pohledat, jak zakazat automaticke pridani tiskarny - myslim, ze bud tam na to nekde bude volba nebo dohledas ma netu, ktery konfigurak to obhospodaruje a jak upravit ..
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...
zdeans

#5 Příspěvek od zdeans »

Pohledám...a dám vědět jak to dopadlo.
Tož našel jsem tady tento odkaz a vypadá to funkčně.
https://7thzero.com/blog/how-to-stop-ub ... k-printers

Přikazy: systemctl stop cups-browsed
systemctl disable cups-browsed
nVidia RTX 3060 Ti
Ventero1

#6 Příspěvek od Ventero1 »

Super.
Odpovědět