Převod OS z interního na externí disk

Problémy s instalací nebo spouštěním systému Linux Mint
Odpovědět
Zpráva
Autor
hostasta

Převod OS z interního na externí disk

#1 Příspěvek od hostasta »

ahojky ... potřeboval bych poradit s náledující záležitostí:

- mám na noťasu nainstalovaný OS linux mint, ale v poslední době se mi stalo, že už nestačí kapacita na interním disku
- současně mám externí disk na připojení přes USB, na kterém mám ještě ze starých časů nainstalované WIN11, které už dlouhodobě nepoužívám a chtěl bych je zahodit - ten externí disk má kapacitu daleko větší

- chtěl bych současný stav z interního disku převést na externí s tím, jestli by bylo možné udělat obraz disku z interního na externí tak, abych mohl bootovat z externího, ale nerad bych ztratil jakákoli data a nastavení a aby byl kompletně zachovaný stav jako na interním

- mohl by mi někdo, pls poradit, jestli je to vůbec možné a krátce mi popsat postup krok za krokem, jak postupovat, abych dosáhl uvedeného stavu?

Předem dík :-)
menom

Re: Převod OS z interního na externí disk

#2 Příspěvek od menom »

.

Ahoj, mozne to urcite je, ale je potrebne si uvedomit, ze "připojení přes USB" bude rychlost systemu brzdit.
Z toho dovodu sa doporucuje pouzit USB disk jako uloziste na data a nie na operacny system.

Je mozne to urobit s nastrojom Clonezilla, ci podobnym. Zalezi jaka je na internim disku tabulka rozdeleni, podla toho aj jednotlive partition je mozne naklonovat.
nerad bych ztratil jakákoli data
To nejde inak, nez zalohovat na este dalsi disk....

.
.
alojz

Re: Převod OS z interního na externí disk

#3 Příspěvek od alojz »

...na toto bolo dobre systemback,uz je plateny...dá sa nakuzlit,cez terminál bude fungovat...asitaknijak... :shock: :? :oops:
AMD Ryzen 5
RADEON RX 6400 dual
Odpovědět