Vyhledavaci modul ve Firefoxu nejde zmenit [vyřešeno]

Dotazy nebo názory k distribuci Linux Mint obecně, které jinam nepasují
Zpráva
Autor
beer
Příspěvky: 6
Registrován: 01 lis 2012, 14:30
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Vyhledavaci modul ve Firefoxu nejde zmenit [vyřešeno]

#1 Příspěvek od beer » 03 pro 2012, 14:11

Ahoj, chci se zeptat, naposledy, kdy jsem zkousel Linux Mint, nepodarilo se mi nejak rozumne zmenit vychozi vyhledavaci modul ve Firefoxu na klasicke google.cz.
Je uz to OK, nebo se pouziva nejaky ten custom minti search engine?
Beer
Obrázek

admin

Re: Vyhledavaci modul ve firefoxu

#2 Příspěvek od admin » 03 pro 2012, 14:41

Ahoj,
Firefox sice trvale nepoužívám, ale tu a tam ano. Google sice mezi zadanými vyhledávači není, ale lze ho tam celkem snadno doplnit a posunutím na první místo nastavit jako výchozí - odzkoušeno :) :)

kamowski
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1051
Registrován: 01 pro 2012, 16:30
Kontaktovat uživatele:

Re: Vyhledavaci modul ve firefoxu

#3 Příspěvek od kamowski » 03 pro 2012, 18:10

1)vo FF klikni v pravom hornom rohu na malú šípku vedľa ikonky súčasného vyhľadávača a zvoľ "Správa vyhladávacích modulov"
tam si vyber "Získať viac vyhľadávacích modulov"
na novej karte zroluj naspodok a klikni si na vyhľadávač Google (pozor sú tam dva, ten druhý je Googlemaps)
po otvorení ďalšej stránky opäť klikni do pravého horného rohu a budeš tam mať ponuku "Pridať Google"
Po pridaní si opäť otvor správcu vyhľadávacích modulov, klikni na google a posuň ho na prvé miesto
;)
Toto ti zmení vyhľadávací modul v tom pravom hornom rohu.

2)Ak chceš vyhľadávať priamo v adresnom riadku:
zadaj adresu google.cz
po nabehnutí klikni pravým do vyhľadávacieho poľa v strede obrazovky a vyber "zadať kľúčové slovo" a daj g
Teraz môžeš v adresnom riadku vyhľadávať ale najprv dáš g a potom hľadaný text
napr: g hologram

3) ak chceš mať google.cz priamo v prednastavenej domácej stránke pri "panenskom" firefoxe (úvodná stránka prehliadača mozilla firefox)....hm
tak tu ti neporadím, lebo mne tam nevyhľadáva vôbec :?
ale najjednoduchšie bude zmeniť domovskú stránku na google.cz

p.s. používam operu :D
google_do_FF.7z
(1.74 MiB) Staženo 10 x
Naposledy upravil(a) kamowski dne 06 pro 2012, 20:56, celkem upraveno 8 x.

Marky1980
Příspěvky: 11
Registrován: 02 pro 2012, 04:27

Re: Vyhledavaci modul ve firefoxu

#4 Příspěvek od Marky1980 » 03 pro 2012, 18:53

Opera je naj, ale v LM nejde úplne plynulo, ani po spustení HW podpory

beer
Příspěvky: 6
Registrován: 01 lis 2012, 14:30
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Vyhledavaci modul ve firefoxu

#5 Příspěvek od beer » 04 pro 2012, 03:04

satapouch píše:Ahoj,
Firefox sice trvale nepoužívám, ale tu a tam ano. Google sice mezi zadanými vyhledávači není, ale lze ho tam celkem snadno doplnit a posunutím na první místo nastavit jako výchozí - odzkoušeno :) :)
Tak snadno zrovna ne :-), viz návod, co psal kamowski nefunguje, respektive možná nefunguje jen v ČR, to nevím, ale zkoušel jsem url změnit na sk a tam google taky není.
kamowski píše:1)vo FF klikni v pravom hornom rohu na malú šípku vedľa ikonky súčasného vyhľadávača a zvoľ "Správa vyhladávacích modulov"
tam si vyber "Získať viac vyhľadávacích modulov"
na novej karte zroluj naspodok a klikni si na vyhľadávač Google (pozor sú tam dva, ten druhý je Googlemaps)
po otvorení ďalšej stránky opäť klikni do pravého horného rohu a budeš tam mať ponuku "Pridať Google"
Na novej kartě se mi tvým postupem otevře https://addons.mozilla.org/cs/firefox/search-tools/

Zde není možnost přidat samotný google, slovo google se vyskytuje jen u položky AutoPager, ale to není věc, kterou potřebuji. Ani položka googlemaps, ani google.cz, ani google.com, ani jakýkoliv jiný google tam prostě není. Zkoušel si to vůbec :-)?

Respektive nabízí to jen tyto vyhledávače:
  • Xmarks Sync od Xmarks Inc.
    InvisibleHand od InvisibleHand
    StumbleUpon od StumbleUpon
    Similar Sites - Find The Best Related Websites od SimilarWeb
    WikiLook od TestPilot, Rasha
    Shopping Assistant od 一淘网官方
    Omnibar od Ajit K
    AutoPager od Wind Li
    Add to Search Bar od Dr. Evil
    Drag & DropZones od Captain Caveman
    TinEye Reverse Image Search od TinEye
    Twitter Address Bar Search od Twitter
    CyberSearch od CyberSearch
    WOT - Bezpečné Surfování
Pokud vím, tak tímto způsobem nejde přidat google již několik let. Řešil jsem to dokonce i na nějakém fóru mozilly, jediná rada, která by pomohla, pokud bych věděl jak na to, byla vytvořit si vlastní vyhledávací modul dle nějakého manuálu. Kdyby na vyhledávací moduly fungovala asespoň synchronizace, ale bohužel nefunguje.

Co se týká toho adresního řádku, tak zde tedy vím, jak na to, to není problém, to jsem laborováním a čtením příspěvků zjistil. Dost lidí je ale zvyklích používat pro vyhledávání políčko, které je přímo pro něj určené.

Postup pro vyhledávání z adresního řádku:
about:config

název předvolby:
keyword.URL
uživatelský řetězec:
https://www.google.cz/search?hl=cs&sour ... e=utf-8&q=

název předvolby:
browser.startup.homepage
uživatelský řetězec:
https://www.google.cz/search?hl=cs&sour ... e=utf-8&q=
Beer
Obrázek

admin

Re: Vyhledavaci modul ve firefoxu

#6 Příspěvek od admin » 04 pro 2012, 08:22

Tak nevím... buď mluvíme každý o něčem jiném nebo jsem slepej a nevidím. Postup od kamowskiho funguje naprosto bezvadně a ten jsem taky myslel tím "snadno". Prostě po tomto postupu mám ve firefoxu jako defaultní vyhledávač Google... tak to prostě je... . Jak mluvíš o těch položkách, já tam zkrátka mám Google a ještě i Google Scholar ... zkrátka je to tak... :)

Uživatelský avatar
KOLEGA
Poradce Mintu
Příspěvky: 365
Registrován: 01 lis 2012, 16:04
Bydliště: Nedaleko Mladé Boleslavi
Kontaktovat uživatele:

Re: Vyhledavaci modul ve firefoxu

#7 Příspěvek od KOLEGA » 04 pro 2012, 09:05

Beer, tak nám pošli sem screeny
Zažraný linuxový liberál
---
HTC One V - 512 MB RAM, 1GHz - Android 4.0.3, HTC Sense
Cubie Board - 1GB RAM, 1GHz ARM, Linaro 13.04
Lenovo IdeaPad - 8GB RAM, i5, Linux Mint 13 Maya, Cinnamon 2.0.?

kamowski
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1051
Registrován: 01 pro 2012, 16:30
Kontaktovat uživatele:

Re: Vyhledavaci modul ve firefoxu

#8 Příspěvek od kamowski » 05 pro 2012, 10:25

dal som ich ako prílohu k môjmu príspevku vyššie

kamowski
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1051
Registrován: 01 pro 2012, 16:30
Kontaktovat uživatele:

Re: Vyhledavaci modul ve firefoxu

#9 Příspěvek od kamowski » 05 pro 2012, 11:33

Marky1980 píše:Opera je naj, ale v LM nejde úplne plynulo, ani po spustení HW podpory
žiaľ :cry:
ako som písal inde, roztrhlo sa vrece s novými verziami, ako by sa hrali nejaké preteky medzi vyhľadávačmi, ktorý má vyššie číslo :(
HW podporu nemám na mojom NB :) (skús ju vypnúť)
potvrdzujem, že občas mi padá ale používam ju už dllllho a ešte to tolerujem. Zvyk je "železná košeľa" a žiaden iný vyhľadávač mi neposkytuje alternatívu k M2 :)
Ostatné funkcie (v opera natívne) sa dajú v iných prehliadačoch nejak spáchať :D ale zatiaľ to neriešim

beer
Příspěvky: 6
Registrován: 01 lis 2012, 14:30
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Vyhledavaci modul ve firefoxu

#10 Příspěvek od beer » 05 pro 2012, 11:49

kamowski píše:dal som ich ako prílohu k môjmu príspevku vyššie
Příloha se mi zobrazuje, ale jen jako text. Jak jí stáhnu? Nemůžu na ní kliknout :).

Co se týká screenů, v tuto chvíli nejsem na mintu, ale v práci na windows a ani tady ty položky nejsou...

Takže popořadě:
1)vo FF klikni v pravom hornom rohu na malú šípku vedľa ikonky súčasného vyhľadávača a zvoľ "Správa vyhladávacích modulov"
tam si vyber "Získať viac vyhľadávacích modulov"
Kliknutí na pravýh horním rohu na šipku otevře nabídky vyhledávačů, v práci tam mám Google, Heuréka, Jyxo, Seznam, Slunečnice, Wikipedie. V linuxu mint debian edition ten google nebyl standardní google, ale mintí upravenej, zobrazoval logo mintu a nevyhledával tak jak bych si představoval na českém webu, ten jsem tuším odstranil.

Pod seznamem nainstalovaných vyhledávacích modulů je položka, která se jmenuje Správce vyhledávacích modulů.

Kliknutím na něj se mi otevře ten seznam, kde mohu vyhledávací moduly posunovat a kliknutím na Získat další vyhledávací moduly se dostanu přímo na stránku https://addons.mozilla.org/cs/firefox/search-tools/.
Tam se můžete podívat, co tam je, každopádně tam není žádný google, ani scholar, atd.
Beer
Obrázek

Odpovědět