HP Deskjet 2720

Problémy a zkušenosti s hardwarem, perifériemi a ovladači
Zpráva
Autor
Kubox
Příspěvky: 7
Registrován: 16 lis 2020, 20:47

HP Deskjet 2720

#1 Příspěvek od Kubox » 16 lis 2020, 21:04

Zdravim, nedavno som si kupil novu tlaciaren HP Deskjet 2720 a uz som zufaly, instalaciu som zvladol, tam nebol problem, dokonca ju mozem aj pridat v hplip, ale ked chcem tlacit vyskoci mi error, netlaci, skenovanie som ani neskusal, kedze tu moznost nemam. Po pridani tlaciarne, by malo vyskocit zakladne menu v uzivatelskom rozhrani aj scan, ale to tam nie je, takze nieco je zle, mal som predtym uz tlaciaren od HP na rovnakom PC, ta fungovala. akurat sa pokazila. Skusal som aj na notebooku, tam je to to iste. Podporu tento typ ma ale len ako 2700 series, tak predpokladam ze vsetky tlaciarne v tejto serii.

Skusal som viackrat, odinstalovat vsetko nainstalovat, podla navodov. Jedine co funguje je cez mobil a aplikaciu HP Smart, ale to uz je samozrejme android.

Keby niekto mi s tym mohol pomoct budem mu vdacny.
Diky

akojak
Poradce Mintu
Příspěvky: 282
Registrován: 01 dub 2020, 22:22

Re: HP Deskjet 2720

#2 Příspěvek od akojak » 16 lis 2020, 22:09

Ked otvoríš Nastavenia tlače, čo tam vidíš.
Dúfam, že nemáš nainštalovaný Windows XP, alebo Mac z 90. rokov.
Ak je tajomstvo, čo tam máš, tak to budeme riešiť tajne aby sa nikto nedozvedel..

Kubox
Příspěvky: 7
Registrován: 16 lis 2020, 20:47

Re: HP Deskjet 2720

#3 Příspěvek od Kubox » 16 lis 2020, 22:26

Tak asi ked pisem na linux forum...nevedel som ze musim napisat aj to :)
Mam Mint 20. Takto, ked idem do klasickeho nastavenia tlaciarni, myslim v nastaveniach priamo mint tak tam tam ju vidi.
Dalej mam nainstalovany hplip, teda HP Device Manager, tam to tiez pridalo bez problemov, ale dalej uz nic. Teraz som to zapol pise chybu Device cummunication error 5012. Hladal som to, ale uz mam asi kapacitu mozgu vycerpanu
Predtym ked som mal tlaciaren tak to fungovalo, a ked som spustil ten device manager, zobrazilo sa mi tam scan aj tlacenie. Teraz na tej zakladnej ponuke je len podpora, takze je jasne ze som nieco vynechal, alebo nieco je zle, ale ked som to dal predtym.. neviem. na notebooku mam Mint 19.3. a tam to tiez nefunguje
Pre doplnenie mam Acer Revo....https://www.euronics.cz/pc-mini-acer-re ... 1/p457026/ a HP notebook ale to uz je dochodca.
Dik

akojak
Poradce Mintu
Příspěvky: 282
Registrován: 01 dub 2020, 22:22

Re: HP Deskjet 2720

#4 Příspěvek od akojak » 16 lis 2020, 22:43

Nemusíš napísať nič ale inak je to nápomocné a progresívne.
Keď si teda otvoril Nastavenia tlače - v Mate to nájdeš v Menu-Ovládacie centrum-Nastavenia tlače, tak všetko skontroluj či sedí vo Vlastnosti tlačiarne, môžeš vyskúšať skúšobnú tlač, samo-test.

Kubox
Příspěvky: 7
Registrován: 16 lis 2020, 20:47

Re: HP Deskjet 2720

#5 Příspěvek od Kubox » 16 lis 2020, 22:56

JJ sedi, vidim HP Deskjet 2700-series. URI tiez pise 2700-series, znacka a model sedi. Stav tlaciarne: necinny. Skusobna tlac kliknem na to, ze posiela do tlaciarne, a ze vytlacilo. Lenze tlaciaren nerobi nic. Politiky mam vsetko povolene. Zase az taky amater nie som, uz sa s tym trapim 3 dni. Vsetko som presiel co som snad nasiel. Dufam ze nemam zly kabel, ale to by system nenasiel tlaciaren vobec. Alebo sa mylim? Ten kabel som mal doma uz ani neviem od coho, ale pasoval...to by bol trapas.

akojak
Poradce Mintu
Příspěvky: 282
Registrován: 01 dub 2020, 22:22

Re: HP Deskjet 2720

#6 Příspěvek od akojak » 16 lis 2020, 23:06

Ešte vyskúšaj jednoduché skenovanie, simple-scan. Môžeš nainštalovať aj xsane.
Ten hplip by som pre skúšku odinštaloval so všetkým, potom sa uvídí. Ked máš zlomený kábel tak to asi nepôjde. Skús pred tlačou (a počas tlače ak je niečo vo fronte) vypnúť, zapnúť tlačiaren, mne to občas tiež robí, že sa nechce pohnúť ale po reštarte ide...

Kubox
Příspěvky: 7
Registrován: 16 lis 2020, 20:47

Re: HP Deskjet 2720

#7 Příspěvek od Kubox » 16 lis 2020, 23:52

No ja som uz toto vsetko vyskusal, okrem simple scan, ten este mozem skusit. Ale podla skusenosti s minulou tlaciarnou tak obcas to tiez nefungovalo, ale podarilo sa mi to vzdy rozchodit. Teraz nenabehne ani ta zakladna ponuka. Neviem ci sa chapeme. Ked otvoris hplip, alebo hp device manager, vidis Action, status, supplies. Pod ACTION by si mal vidiet hned, PRINT, SCAN, PRINT TEST PAGE, INSTALL PLUGIN....
To je to co vidis hned ako otvoris program. Je tam len support a ine blbosti, odkazy na pomoc atd.
V podstate je tlaciaren neovladatelna. To potom mozem rovno pouzivat HP Smart na androide, ale to nechcem, kedze to ide cez HP servery.
Myslel som ze to je novym mint 20, ale na notebooku kde mam este 19.3. to tiez nefunguje. Takze tym to nebude. Nevedel by si poradit ako to skusit cez siet, mozno sa to chyti tam.
Teraz som to aj skusal, dokonca som isiel cez nejakeho poradcu s riesenim problemu, ale ten mi vypisal, pre tento problem nie je riesenie. Tak dik.

akojak
Poradce Mintu
Příspěvky: 282
Registrován: 01 dub 2020, 22:22

Re: HP Deskjet 2720

#8 Příspěvek od akojak » 16 lis 2020, 23:55

Jedno je isté. Ked nepojde simple-scan tak si chod kúpiť prislúchajúci kábel. Nie je kábel ako kábel :D

V sw hp ti neporadím. 10 rokov nepoužívam hp odkedy ma ošklbali o cenu dvoch drahých all in one, ktoré som vyniesol na smetisko lebo boli nepoužiteľné

Uživatelský avatar
Ventero1
Guru Mintu
Příspěvky: 1644
Registrován: 31 říj 2016, 14:17
Bydliště: Sokolov

Re: HP Deskjet 2720

#9 Příspěvek od Ventero1 » 17 lis 2020, 00:43

A používaš co?
A neříkej, že canon - to už radsi kánon :D
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

akojak
Poradce Mintu
Příspěvky: 282
Registrován: 01 dub 2020, 22:22

Re: HP Deskjet 2720

#10 Příspěvek od akojak » 17 lis 2020, 01:14

Ventero1 píše: 17 lis 2020, 00:43 A používaš co?
A neříkej, že canon - to už radsi kánon :D
Teraz som ťa pobavil. Môžeš sa zasmiať. Je to kánon. Veriš či nie, našiel som ho v opustenom dome, stačilo dodať drivery a rok tlačí a skenuje možne a nemožné :lol:

Snímka obrazovky z 2020-11-17 01-11-19.png

Odpovědět