Trhane video v LM20/19/18

Prohlížení, zpracování, editace a tvorba multimediálních souborů (hudba, video, obrázky, ...)
Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
Ventero1
Guru Mintu
Příspěvky: 1546
Registrován: 31 říj 2016, 14:17
Bydliště: Sokolov

Re: Trhane video v LM20/19/18

#11 Příspěvek od Ventero1 » 05 říj 2020, 22:00

Presne - to je zakladni reseni pro tearing.
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

gusto1
Příspěvky: 84
Registrován: 07 pro 2017, 08:46

Re: Trhane video v LM20/19/18

#12 Příspěvek od gusto1 » 05 říj 2020, 22:51

juhele2014 píše:
05 říj 2020, 18:56
https://www.youtube.com/watch?v=3E9dTm4SCiA

Není to tento problém? Pro ilustraci - v Chromiu 85, LM 19.2 xfce, kernel 5.6.11, a s procákem G4400 mě to zatíží asi na 60% výkonu, rozlišení sem si dal maximální, tedy 1080HD. Ještě dotaz - co máš za monitor, a jaký rozlišení, napiš i zatížení cpu při přehrávání. jestli je to jenom cukání při přehrávání, tak ti možná chybí nějaký kodeky, ale to jen fabuluju ...

S přehráváním videa na této mašině:

Kód: Vybrat vše

rudla@rudla-pc:~$ inxi -F
System:
  Host: rudla-pc Kernel: 5.6.11-050611-generic x86_64 bits: 64 
  Desktop: Xfce 4.12.3 Distro: Linux Mint 19.2 Tina 
Machine:
  Type: Desktop System: Gigabyte product: H110M-S2 v: N/A 
  serial: <root required> 
  Mobo: Gigabyte model: H110M-S2-CF v: x.x serial: <root required> 
  UEFI [Legacy]: American Megatrends v: F21 date: 06/09/2017 
CPU:
  Topology: Dual Core model: Intel Pentium G4400 bits: 64 type: MCP 
  L2 cache: 3072 KiB 
  Speed: 800 MHz min/max: 800/3300 MHz Core speeds (MHz): 1: 800 2: 800 
Graphics:
  Device-1: Intel HD Graphics 510 driver: i915 v: kernel 
  Display: x11 server: X.Org 1.19.6 driver: intel resolution: 1920x1080~60Hz 
  OpenGL: renderer: Mesa DRI Intel HD Graphics 510 (SKL GT1) 
  v: 4.6 Mesa 20.0.8 
Audio:
  Device-1: Intel 100 Series/C230 Series Family HD Audio 
  driver: snd_hda_intel 
  Sound Server: ALSA v: k5.6.11-050611-generic 
není absolutně žádný problém ...
Ano presne tak vyzera to video ktore prehravam a je to velmi neprijemne na oci.
Skusim este zajtra

Kód: Vybrat vše

mkdir -p /etc/X11/xorg.conf.d
edit monitor mam QHD 2560x1440, 32"

Uživatelský avatar
Ventero1
Guru Mintu
Příspěvky: 1546
Registrován: 31 říj 2016, 14:17
Bydliště: Sokolov

Re: Trhane video v LM20/19/18

#13 Příspěvek od Ventero1 » 07 říj 2020, 08:33

Jeste to lze resit pomoci Compiz - nevim, jestli je v LM default nebo treba doinstalovat a konfigurovat.
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

gusto1
Příspěvky: 84
Registrován: 07 pro 2017, 08:46

Re: Trhane video v LM20/19/18

#14 Příspěvek od gusto1 » 07 říj 2020, 17:12

menom píše:
05 říj 2020, 19:02
.

Je tam ovladac modesetting, mozno ho vymenit za intel.

Na tvojom mieste by som pre intel vyskusal toto:
Vytvorit adresar xorg.conf.d v /etc/X11/

Kód: Vybrat vše

sudo mkdir -p /etc/X11/xorg.conf.d

Druhy prikaz po kopirovani do terminalu a zadani hesla vytvori subor 20-intel.conf
v adresari /etc/X11/xorg.conf.d/
s obsahom

Kód: Vybrat vše

sudo tee /etc/X11/xorg.conf.d/20-intel.conf <<END
Section "Device"
   Identifier "Intel Graphics"
   Driver "intel"
   Option "TearFree" "true"
EndSection
END
Reboot

.
Toto sposobilo, ze po spusteni VLC s linkami na stream mam vo VLC len blackscreen a ide len zvuk a aj to len sekundu a potom cely VLC zamrzne. Ked som skusil v GCh youtube, tak ide velmi zle (nepozeratelne), takze toto nebude riesenim.

menom
Guru Mintu
Příspěvky: 1964
Registrován: 12 pro 2012, 15:10

Re: Trhane video v LM20/19/18

#15 Příspěvek od menom » 07 říj 2020, 18:06

.
gusto1 píše:Toto sposobilo, ze po spusteni VLC s linkami na stream mam vo VLC len blackscreen a ide len zvuk a aj to len sekundu a potom cely VLC zamrzne. Ked som skusil v GCh youtube, tak ide velmi zle (nepozeratelne), takze toto nebude riesenim.

.

"Toto" je standartne riesenie pre intel grafiku proti tearingu, ak je to horsie ako predtym, tak sa da jednoducho tento subor
20-intel.conf vymazat alebo premenovat a je to po restarte v pôvodnom stave.

No a k VLC:
Tak hladaj riesenie pre VLC, uz som videl niekolko moznosti so zmenou nastaveni.
Alebo vyskusaj ine prehravace MPV, SMPlayer a podobne ....

.

gusto1
Příspěvky: 84
Registrován: 07 pro 2017, 08:46

Re: Trhane video v LM20/19/18

#16 Příspěvek od gusto1 » 07 říj 2020, 18:45

Nemoze byt problem v tom ?
Mam monitor nastaveny takto
Snímka obrazovky z 2020-10-07 18-41-33.png

menom
Guru Mintu
Příspěvky: 1964
Registrován: 12 pro 2012, 15:10

Re: Trhane video v LM20/19/18

#17 Příspěvek od menom » 07 říj 2020, 20:24

.

Na tvojom mieste by som hladal riesenie v zmene nastaveni pre VLC output:
Niekde pisali ze namiesto Automatic treba dat XVideo - XCB
vlc.output.png

Inde som videl, ze pisali zmenit na Wayland a zasa v inom pripade na X11 - XCB
alebo VDPAU output.

Tak si vyber ...
Vzdy jedno nastavenie, zmenit ulozit odhlasit uzivatela alebo reboot.
Mozno takto po jednom vyskusat ....

.

juhele2014
Guru Mintu
Příspěvky: 2377
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: Trhane video v LM20/19/18

#18 Příspěvek od juhele2014 » 07 říj 2020, 20:33

Nahraj si kernel 5.6.11 Zvládneš to? Dále můžeš v nastavení VLC zvolit videovýstup, viz printskrýn. Dále můžeš zvolit přehrávač mpv, ten je slušnej. A dále můžeš zvolit méně náročný OS.
ps: přesně, jak píše menom
Přílohy
pict54.jpg

Uživatelský avatar
Ventero1
Guru Mintu
Příspěvky: 1546
Registrován: 31 říj 2016, 14:17
Bydliště: Sokolov

Re: Trhane video v LM20/19/18

#19 Příspěvek od Ventero1 » 07 říj 2020, 23:12

MPV neni jen slusny, ale - dle znalcu -vykreslenim obrazu spicka - VLC je v tomhle aspektu nejvetsi sragora snad ze vsech prehravacu ...
Jeste procti toto:
https://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,85221.0.html
Byt je to o jine potizi, tak treba pomuze ...
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

gusto1
Příspěvky: 84
Registrován: 07 pro 2017, 08:46

Re: Trhane video v LM20/19/18

#20 Příspěvek od gusto1 » 08 říj 2020, 23:08

Skusil som vo VLC vselijake nastavenia (aj v kodi) a skusil som aj MPV. Ja mam silne podozrenie, ze problem bude s monitorom a frekvenciou.
Mam este jeden LED 27" a skusim to aj na vacsej TV (myslim, ze mam nejaku 50" full hd)
Moj novy QHD 32" asi nebude idealny na Full HD vysielanie

Odpovědět