Huawei E3131 od T-Mobilu

Příspěvky o drátových sítích, WiFi atd.
Zpráva
Autor
menom
Guru Mintu
Příspěvky: 1587
Registrován: 12 pro 2012, 15:10

Re: Huawei E3131 od T-Mobilu

#21 Příspěvek od menom » 31 led 2015, 15:23

.
Diky za informacie.

Zaujimalo ma hlavne ako modem identifikuje ine distro.

Aby sa potvrdilo ze mas 15ca a nie dalsiu verziu.

Vypada to, ze s modemami huawei bude este sranda ...

Uživatelský avatar
Cigydd
Příspěvky: 77
Registrován: 06 čer 2014, 17:43
Kontaktovat uživatele:

Re: Huawei E3131 od T-Mobilu

#22 Příspěvek od Cigydd » 01 úno 2015, 16:07

menome, ještě jednou díky moc za průvodcovství.

Pro ty, kteří mají podobný problém, že modem Huawei E3131 se nepřipojí automathicky, mám řešení v podobě skriptu.
Umístěte ho do složky /home/<uživatel>/bin nebo jako root do složky /usr/local/bin a nastavte ho na spustitelný.

Kód: Vybrat vše

#!/bin/bash

# Skript na přepnutí mobilního modemu Huawei E3131 z modu úložiště do modu modemu

if [[ $(lsusb | grep '12d1:15ca') ]]
then
	echo "Modem je připojen v modu úložiště."
	echo "Přepínám modem do modu modemu…"
	if sudo usb_modeswitch -v 0x12d1 -p 0x15ca -V 0x12d1 -P 0x1506 -J
	then
		echo "Modem byl úspěšně přepnut do modu modemu."
	else
		echo "Nepodařilo se přepnout modem do modu modemu."
	fi
else
	if [[ $(lsusb | grep '12d1:1506') ]]
	then
		echo "Modem je již připojen v modu modemu."
	else
		echo "Modem není připojen."
	fi
fi
Cigydd Bach
LM 18.1x86_64/Lenovo IdeaPad 310-15IKB/Intel Core i5-7200U 2,6 GHz/NVIDIA GM108M
LM 17.3 x86_64/Lenovo IdeaPad Flex 10/Intel Pentium N3510 1,9 GHz/Intel Atom Z36xxx
LM 17.3 i386/DELL OptiPlex GX280/Intel Pentium 4 3,4 GHz/AMD/ATI RV515 PRO

cowayger
Příspěvky: 1
Registrován: 22 kvě 2015, 17:56

Re: Huawei E3131 od T-Mobilu

#23 Příspěvek od cowayger » 22 kvě 2015, 17:58

Díky za skript, funguje na Mintu skvěle!!! Zachránil jsi mi den :)

cistic74
Příspěvky: 8
Registrován: 06 úno 2018, 16:02

Re: Huawei E3131 od T-Mobilu

#24 Příspěvek od cistic74 » 08 úno 2018, 11:03

Dobrý den,
Já mám zase problém ze network manageru se objeví jako Vodafone CZ . Což je správně. pak kliknu na Automatické připojení k mobilní síti. naskočí mi okno sít. Kliknu na Mobile Broadband . V pravo kliknu na Síť položku a dám "Přidat nové připojení" . A tady je ten problém. Mělo by naskočit okno k nastaveni, ale nic nenaskočí. Co s tím ?

Děkuji za pomoc.

cistic74
Příspěvky: 8
Registrován: 06 úno 2018, 16:02

Re: Huawei E3131 od T-Mobilu

#25 Příspěvek od cistic74 » 09 úno 2018, 10:58

Takže jsem to vyresil tim ze jsem si vytvoril to spojeni pomoci nmcli a pak už slo editovat v grafickem netvork-manageru.
create connection:
nmcli connection edit type gsm con-name Vodafone
set connection.interface-name devmodemu (u me ttyusb2)
set connetcion.autoconnect false
save

Odpovědět