...play on linux...NEVYRIEŠENÉ

Diskuze, problémy a zkušenosti s programy, nástroji nebo balíčkovacími systémy
Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
stani
Poradce Mintu
Příspěvky: 297
Registrován: 14 srp 2015, 11:11

Re: ...play on linux...NEVYRIEŠENÉ

#41 Příspěvek od stani » 01 úno 2020, 19:19

alojz píše:
01 úno 2020, 19:13
...po istom case,ak nehras ekstra hry,vsetok win softvér nahradis linuksovim...a vyhnes sa podobnym neprijemnostiam,preto nazov hore-NEVYRIESENE...to je moj osobny nazor...
...irfana ked nechces z flatpaku,tak linuksova nahrada je XnView...

Znovu opakuji, nejde jen o Irfan. Potřebuji zprovoznit i další věci např. účetní a skladový program, apod.
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.

Uživatelský avatar
stani
Poradce Mintu
Příspěvky: 297
Registrován: 14 srp 2015, 11:11

Re: ...play on linux...NEVYRIEŠENÉ

#42 Příspěvek od stani » 01 úno 2020, 19:24

zeleno110 píše:
01 úno 2020, 19:18
skús doinštalovať to horné libwine, čo sa stane.
Doinstalováno, restart, spuštěn PlayOnLinux, ale opět ta hláška o chybějících 32b knihoven OpenGL.

Ale těch Wine64 tam mám méně než ty.
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.

Uživatelský avatar
zeleno110
Poradce Mintu
Příspěvky: 338
Registrován: 08 lis 2017, 17:12

Re: ...play on linux...NEVYRIEŠENÉ

#43 Příspěvek od zeleno110 » 01 úno 2020, 19:32

Môžeš doinštalovať aj wine64, ale to s 32bitovými knižnicami nepomôže. Bude treba doinštalovať ovladače na grafiku od výrobcu, tie by mali
doplniť aj chýbajúce opengl knižnice.

Uživatelský avatar
stani
Poradce Mintu
Příspěvky: 297
Registrován: 14 srp 2015, 11:11

Re: ...play on linux...NEVYRIEŠENÉ

#44 Příspěvek od stani » 01 úno 2020, 19:38

zeleno110 píše:
01 úno 2020, 19:32
Môžeš doinštalovať aj wine64, ale to s 32bitovými knižnicami nepomôže. Bude treba doinštalovať ovladače na grafiku od výrobcu, tie by mali doplniť aj chýbajúce opengl knižnice.
OK, díky, ale vůbec netuším jak to mám udělat...
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.

Uživatelský avatar
zeleno110
Poradce Mintu
Příspěvky: 338
Registrován: 08 lis 2017, 17:12

Re: ...play on linux...NEVYRIEŠENÉ

#45 Příspěvek od zeleno110 » 01 úno 2020, 19:50

najskôr treba vedieť, akú máš grafickú kartu, ale aj procesor, lebo i3,aj i5 majú aj vstavanú grafiku v procesore.
Procesor kukni cez príkaz lscpu
grafiku lspci | grep VGA

Uživatelský avatar
stani
Poradce Mintu
Příspěvky: 297
Registrován: 14 srp 2015, 11:11

Re: ...play on linux...NEVYRIEŠENÉ

#46 Příspěvek od stani » 01 úno 2020, 19:57

Procesor Celeron N4000, Intel Corporation Device 3185 (rev 03)
Intel UHD 600.
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.

Uživatelský avatar
zeleno110
Poradce Mintu
Příspěvky: 338
Registrován: 08 lis 2017, 17:12

Re: ...play on linux...NEVYRIEŠENÉ

#47 Příspěvek od zeleno110 » 01 úno 2020, 20:14

je to notebook, alebo skriňové PC?
Intel grafika má v linuxe len ovladače v jadre a dá sa to meniť len jeho novšou - staršou verziou. Navyše je v nich dosť veľký výkonnostný rozdiel medzi win a linux verziou.

Uživatelský avatar
stani
Poradce Mintu
Příspěvky: 297
Registrován: 14 srp 2015, 11:11

Re: ...play on linux...NEVYRIEŠENÉ

#48 Příspěvek od stani » 01 úno 2020, 20:17

Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.

Uživatelský avatar
zeleno110
Poradce Mintu
Příspěvky: 338
Registrován: 08 lis 2017, 17:12

Re: ...play on linux...NEVYRIEŠENÉ

#49 Příspěvek od zeleno110 » 01 úno 2020, 20:33

S tým má najviac skúseností horstfuchs, možno sa ozve.
Ešte mi nie je jasné, či sa v Playonlinuxe IrfanView nenainštaluje a či sa len zobrazí to varovné okno. Irfanu sa dá nastaviť aj zobrazovanie
gdi+ a vtedy by opengl nepotreboval. Trocha teórie tu https://www.mii.cz/art?id=951&cat=1&lang=405

Adem
Příspěvky: 98
Registrován: 20 dub 2016, 13:21

Re: ...play on linux...NEVYRIEŠENÉ

#50 Příspěvek od Adem » 01 úno 2020, 20:46

stani píše:
01 úno 2020, 20:17
Mini PC.
No vidíš. Měl jsi tam zřejmě W10 a teď chceš na Linuxu Windowsovský SW. Už jsi tam vložil M.2 SSD?
LinuxMint 18.3 MATE 64b, i3-8100, RAM 16GB, SSD 240GB, nVidia GTX1050 2GB. - Kodi 17.6 Krypton

Odpovědět