Stránka 3 z 3

Re: Raspbian - vypnutie monitoru

Napsal: 21 led 2018, 16:31
od redhawk
djducato píše:
21 led 2018, 13:05
Ďakujem..
Urobil si ale chybu v skripte obe boli vcgencmd display_power 0 a ja že čo mi to stále iba vypne a už nešlo zapnúť.. :D
Už som urobil aj klávesové skratky, takže to funguje..
Som zvedavý ako sa bude chovať klávesnica po čase, pretože je na BT, tak snáď neprejde do nejakého úsporného režimu a nepôjde zapnúť, ale inak je to super..

Veľká vďaka za pomoc ;)
ja som scripty nepisal :-)
ale je super ze su, uz som ich naaplikoval na testovaci netbook

Re: Raspbian - vypnutie monitoru

Napsal: 21 led 2018, 17:08
od djducato
Musím ale povedať že konečne prichádzam na chuť Linuxu, je to úžasný systém..! Škoda ze nemám 15 rokov a žiadne skúsenosti s Windows :D

Re: Raspbian - vypnutie monitoru

Napsal: 21 led 2018, 20:43
od menom
redhawk píše:
21 led 2018, 16:31
ja som scripty nepisal :-)
ale je super ze su, uz som ich naaplikoval na testovaci netbook
Na akom systeme to funguje ?
Niekedy minuly rok som mal podobne, ze sa nevypinal displej na MX16, na jednom starsom notebooku,
mne sa to poriesilo, vyhodenim xscreensaver a nainstalovanim gnome-screensaver, ktory dobre spolupracuje a vypina
displej ako je nastavene v Sprave napajania ...

.

Re: Raspbian - vypnutie monitoru

Napsal: 22 led 2018, 08:03
od redhawk
deepin 15.5 po doinstalovani vcgencmd.
problem s power managementom, udajne fix do 10 dni ale toto zatial pomohlo. bolo nutne doinstalovat par veci ale da sa to.

jo a treba balicek na x386 nie na arm. nasiel som to cez elinux mslim alebo cez nieco podobne

Re: Raspbian - vypnutie monitoru

Napsal: 23 led 2018, 14:08
od RadekD
djducato píše:
21 led 2018, 13:05
Ďakujem..
Urobil si ale chybu v skripte obe boli vcgencmd display_power 0 a ja že čo mi to stále iba vypne a už nešlo zapnúť.. :D
Už som urobil aj klávesové skratky, takže to funguje..
Som zvedavý ako sa bude chovať klávesnica po čase, pretože je na BT, tak snáď neprejde do nejakého úsporného režimu a nepôjde zapnúť, ale inak je to super..

Veľká vďaka za pomoc ;)
Omlouvám se, moje chyba. Ve skryptu monitorON má být na konci 1 místo 0. Někde jsem to špatně zkopíroval. :roll:
Opraveno.
Jinak zkoušel jsem to na RaspberryPI s Raspbianem. Na klasickém NB s Mintem mi to takto nefunguje, ale výše je uvedena možnost doinstalace potřebného SW.