chtěl bych požádat o radu ohledně funkcí tiskárny HP Deskjet 1510. Kupoval jsem si jí asi čtvrt roku zpátky,
když jsem byl ještě Windows XP, ale pak se PC mnoha letech věrné služby odebral do křemíkového nebe a já se rozhodl, spolu s novým PC přejít na Linux Mint Cinnamon 17.1. Jak se dá čekat, moc se v tom tady nevyznám, ale systém si stáhl na tiskárnu ovladače a šlapala v pohodě. Ale před cca dvěma týdny nastal problémy při tisku - rozmazaná písmena při tisku dokumentů z LibreOffice (přitom při tisku zkušební stránky zdá se vše v pohodě). Doinstaloval jsem si přesně dle návodu Win písma (hlavně Times New Roman), ale rozmazávají se všechna. Bylo by možné nainstalovat nějaké ovladače umožňující správu tiskárny, čili jako ve Windows - zarovnání tiskových hlav, čištění trysek, apod? Našel jsem při pátrání na netu tenhle web http://hplipopensource.com/hplip-web/about.html, ale nějak se mi po pročtení návodů tu moc nechce instalovat něco mimo prověřený depozit, takže se tu obracím o radu, podle hlesla "dvakrát měř, jednou řež". Co dokáže neznalý uživatel, nadšený do změn, si pamatuji u sebe při začátcích s Windows před mnoha lety a toho chci nový PC a data v něm ušetřit

Předem díky za rady.
Pavel