Zdravím,
Doufám, že toto téma není někde rozepsané..
V menu - ovládací centrum - klávesnice - rozložení - přidáno spojené státy - ve spodní liště se mi objevilo přepínání klávesnice, ale nedaří se mi nastavit zkratka pro přepínání klávesnice. Bude to asi nějaká prkotina z mé strany.. Hledal jsem na netu a našel nastavení pro LM 13 mate - Menu – Ovládací centrum – Hardware – Klávesnice – Rozložení – Možnosti – Klávesa měnící rozložení a vybereme zkratku pro přepínání klávesnic, např. [Alt]+[Shift]
Nedaří se mi najít klávesu měnící rozložení a vybrat zkratku pro přepínání klávesnice podle návodu. Jak jsem psal do predmetu jde o Linux Mint 17.2 prostředí mate.
Díky za rady..
Přepínání klávesnice cs/en v LM 17.2 Mate
Re: Přepínání klávesnice cs/en v LM 17.2 Mate
Tak jsem hledal a googlil a našel jsem, jak se dá zkratka aktivovat..
Menu – Ovládací centrum – Hardware – Klávesnice – Rozložení – Možnosti – klíč ke změně rozložení (key(s) to change layout)
Bohužel tuto funkci u LM 17.2 postradám u prostředí Mate i Cinnamon.
Může mi někdo napsat, jestli máte v nabídce tuto funkci na změnu rozložení..? Chtěl bych zjistit, jestli mám v PC Šotka záškodníka pouze já nebo tato možnost v LM 17.2 chybí. - V LM 16 totiž byla..
Menu – Ovládací centrum – Hardware – Klávesnice – Rozložení – Možnosti – klíč ke změně rozložení (key(s) to change layout)
Bohužel tuto funkci u LM 17.2 postradám u prostředí Mate i Cinnamon.
Může mi někdo napsat, jestli máte v nabídce tuto funkci na změnu rozložení..? Chtěl bych zjistit, jestli mám v PC Šotka záškodníka pouze já nebo tato možnost v LM 17.2 chybí. - V LM 16 totiž byla..
Ahoj, je to tam Klávesnice - Rozložení - Možnosti - "Switching to another layout" a zaškrtneš třeba Alt+Shift
LinuxMint 19 MATE (64bit) # MSI Z77A-G43, i3-3220 CPU @ 3.30GHz, NVIDIA GeForce GT 730, KHX1600C9D3P1K2/32G, WD20EFRX, Kernel: 4.15.0-43-generic x86_64
Závěr:
Žádný Šotek se mi v PC neusadil
Je to opravdu jen jinak pojmenované v LM 17.2 než to bylo v LM 16.
Děkuji Allconiusovi, že si udělal čas a poradil mi. Je to, jak jsi napsal - Klávesnice - Rozložení - Možnosti - "Switching to another layout" a zaškrtneš třeba Alt+Shift - jak v prostředí Mate, tak i v Cinnamon
Žádný Šotek se mi v PC neusadil

Děkuji Allconiusovi, že si udělal čas a poradil mi. Je to, jak jsi napsal - Klávesnice - Rozložení - Možnosti - "Switching to another layout" a zaškrtneš třeba Alt+Shift - jak v prostředí Mate, tak i v Cinnamon