Zdravím, Mint jsem nainstaloval před pár dny a měl bych pár otázek, budu vděčný za pomoc.
1) Jak je možné nastavit, aby se systém nezamykal při běžícím procesu. ( Například čtu něco na netu a automaticky se mi zamkne obrazovka, jako při nečinnosti. To stejné při sledování videa ve FF )
2) Lze regulovat otáčky ventilátoru v ntb ? Například když sleduji streamované video ve firefoxu, tak se větrák celou dobu točí na " plný pecky ". Při stejném procesu ve Win7 si vždycky přichladí a pak se vypne. V Mint se vypne teprve až když ukončím FF.
3) Je normální, že mi defaultně běží proces SSH Agent i když nejsem nikam přes SSH připojený ?
4) Asi třikrát za sebou se mi stalo, že mi systém úplně zamrzl a nešlo nic dělat. ( konkrétně při instalaci win7 ve VirtualBoxu ) V jednom případě se mi podařilo sestřelit proces v terminálu přes " kill PID", ale v ostatních jsem musel ntb vypnout " na tvrdo ". Je v Linuxu něco jako taskmanager, který vyvolám, když nereaguje systém a nemůžu ani do terminálu.
5 ) Lze nějak přenést nastavení IP tables ze starého systému (Fedora), abych to nemusel nastavovat celé znovu? Třeba vytvořit nějaký konfigurák ve Fedoře.
Doufám, že toho není moc, předem díky moc...

Info:
Mint 17.1 Cinnamon 32bit
verze 2.4.8.
kernel myslím 3.13.0.37
železo: Dell E 6400