Cinnamon session save

Dotazy a názory na pracovní prostředí Cinnamon
Zamčeno
Zpráva
Autor
fahacz

Cinnamon session save

#1 Příspěvek od fahacz »

Zdravim, dnes cista instalaci posledni verze 64bit na starsi laptop, trochu konfigurace vse asi ok, cely zivot pouzivam KDE od verze 1, trochu tedy postizen.

umi cinnamon ukladat session pri odhlaseni, vypnuti tak jako to dela KDE, nenasel jsem to, ani google nic moc nerika, diky komunito. f.
kamowski

Re: Cinnamon session save

#2 Příspěvek od kamowski »

čo to robí v KDE pri "ukladat session" ?
ak uloží to, čo máš práve otvorené, rozpracované, ...
tak si myslím, že presne to robí funkcia "uspať" a "hibernovať" (jedno do ram, druhé na hdd do swap) a funguje to aj na ostatných prostrediach
---
ak je to čosi ako "uložiť verziu v LO alebo "relácia" v starej opere. kde si potom môžeš zvoliť, ktorú chceš otvoriť,
hmmmm, tak s tým som sa ešte nestretol, čo nevylučuje, že to existuje, jednoducho som to nehľadal :)
a žiaľ, potom neviem odpoveď :(
RadekD

#3 Příspěvek od RadekD »

Dřív to bývalo ve správě "Aplikace spouštěné při přihlášení", kde byla možnost při vypnutí uložit spuštěné programy (uložit sezení). Teď už tam ta možnost není :( . Připadá mi to, že čím novější verze, tím víc těch "chytrých" vychytávek chybí. Mám pocit, že se to dá doinstalovat nějakou utilitou Gnome, jen teď nevím kterou.
Acer Swift1, N4200 2.5 GHz max., 4GB RAM, 64+250GB SSD, Intel graphic, Debian 12 Cinnamon
Intel NUC, Celeron J3455, 4GB RAM, 256GB SSD, Debian 11 server, LAMP...
AS8940G, Intel i7 ..., LM19 xfce
kamowski

#4 Příspěvek od kamowski »

ej veru, tie nové autá, kde len schovali ten sytič?
---
chcel som sa opakovane opýtať, čo za chýbajúcu funkciu vlastne hľadáte, čo to má robiť
ale nie, neopýtam sa
nechajte si to pre seba,
bude to také tajomné, iba pre zasvätených :mrgreen:
broukal

#5 Příspěvek od broukal »

kamowski hladaju funkciu na ulozenie beziacich aplikacii a ich nastaveni pred vypnutim a ked sa zapne nanovo system tak ich vsetky automaticky pozapina tak ako boli naposledy otvorene. Hybernecia je ulozenie obsahu ramky na disk a pri spusteni jej obnovenie ale vypne sa pocitac, moze sa ale stat ze data sa poskodia a neobnovy sa to do povodneho stavu. Uspanie je zavysle od elektriky takze sa nevypina pocitac a nic to neriesi. Ta posledna moznost je jednoduchsia, zapisu sa psustene aplikacie ich konfiguracia a otvorene subory vnich na ktorych sa pracuje a vypne sa pocitac a po zapnyti sa vsetko spusti ako pri poslednej relacii... Malo ludi to ale vyuzivalo a tak to asi dali prec...
https://drive.google.com/folderview?id= ... sp=sharing
Systém Linux Mint 19.3 Cinnamon 64-bit, jadro väčšinou najnovšie. ;-) Nižšie ako 5.4.0 nemám. :)
HP-Pro-3400-Series-MT
kamowski

#6 Příspěvek od kamowski »

tú hľadanú funkciu som samozrejme videl v možnostiach v starších verziách a ako píšeš, nevyužíval som ju lebo som nevedel na čo slúži
podľa toho, čo píšeš, je to ako relácie v starej opere, na čo sa pýtam vyššie, otvorím presne určené stránky...
kamowski píše:---
ak je to čosi ako "uložiť verziu v LO alebo "relácia" v starej opere. kde si potom môžeš zvoliť, ktorú chceš otvoriť,
hmmmm, tak s tým som sa ešte nestretol, čo nevylučuje, že to existuje, jednoducho som to nehľadal :)
a žiaľ, potom neviem odpoveď :(
myslím si že:
v rôznych reláciách môžem mať nastavené rôzne programy, ktoré sa mi spustia, applety, pozadie, panely, .....
tak nejako som to pochopil aj z tohoto popisu: http://manpages.ubuntu.com/manpages/viv ... ion.1.html
zrejme to umožňuje otvoriť si reláciu napr. na prácu alebo na hranie alebo multimediálne centrum, ....
o rozrobenej práci, napr. rozpísanom, neuloženom texte, trochu pochybujem ale môžem sa mýliť
riešenie by malo byť toto: http://www.linuxandlife.com/2012/06/how ... linux.html
aj keď si myslím, že zadávateľ otázky sem už nepáchne, ak je to ono, možno to pomôže niekomu druhému
---
edit:
teraz mám xfce, tu tá funkcia je ale ...
na paneli mám pridanú položku "Tlačidlá akcií", čo je vlastne menu na vypnutie, reštart, ...
toto sa dá ozaj variabilne nastaviť a potom sa to vie chovať odlišne od tej istej funkcie spustenej z hlavného menu (whisker),
ak dialóg spustím z hlavného menu, je tam možnosť uložiť sedenie, ak z panela, tak dialóg môže byť úplne iný,
je možné, že aj v cinnamone je rozdiel, odkiaľ sa spustí dialóg pre vypnutie?
okrem toho, sa dá v nastaveniach zaškrtnúť voľba "Automaticky uložiť sedenie pri odhlásení"
Poutnik

#7 Příspěvek od Poutnik »

Problém ale možná bude u nového Cinnamonu, podle diskuze to uživatelům v Cinnamonu LM14 už nefunguje. Testovat se mi to moc nechce :) .
Linux Mint 17.3 Cinnamon 64-bit (ver. 2.6.13), jádro: 3.13.0-24-generic, procesor: AMD A6-3500 APU, paměť: 16 GB, grafická karta: AMD/ATI Radeon HD 6530D.
Zamčeno