Nelze bootovat na Acer Aspire Switch 10
Nelze bootovat na Acer Aspire Switch 10
Zdravím všechny a prosím o radu: Mám tablet Acer Aspire Switch 10 s Windows 10 a chtěl bych si na něj nainstalovat LM. V BIOSu nastavím boot z USB flash disku, na kterém mám pomocí Rufus řádně vytvořenou bootovací instalačku LM 17.2, ale tablet po restartu stále bootuje z Windows boot manager a nastavené prioritní bootování z USB stále ignoruje. Provedl jsem upgrade BIOS na nejnovější verzi z října 2015, ale je stejná jako ta předchozí a výsledek stejný. Měl někdo stejný problém? Nikde jsem nenašel řešení.
-
Re: Nelze bootovat na Acer Aspire Switch 10

Také jsem hodně googlil. Pomocí Partition manager jsem odstranil recovery oddíl, vypnul jsem secure boot, samozřejmě mám na fleshce 32bit systém, ale výsledek je žel stále stejný - bootuje pouze ty nešťastné Windows 10 a při stisku F12 BIOS žádnou jinou možnost nenabízí...
Možná by to chtělo právě ty další "vychytávky", ale už nevím jaké. Vypadá to, že se budu do konce života trápit s "desítkami".

Hawlett-Packard 260 G2 DM, Intel Pentium 2 GHz, RAM 4 GB,
LM 18.1, KDE4, 64bit
LM 18.1, KDE4, 64bit
-
ty nešťastné Windows 10 windows 10 - fujky, fujky Moc pěkná debata je pod tímto článkem http://www.abclinuxu.cz/blog/FluxBlog/2 ... microsoftu Ta otravná aktualizace mě připomenula jednu pasáž ze Švejka : „Poslušně hlásím, pane feldkurát,“ poznamenal Švejk, „že je to hotovej nezmar, jako nějakej Boušek z Libně. Vosumnáctkrát za večer ho vyhodili od ,Exnerů’, a vždycky se jim tam vrátil, že tam zapomněl fajfku. Lez jim tam voknem, dveřma, z kuchyně, přes zeď do lokálu, přes sklep do výčepu a byl by se spustil snad komínem, kdyby ho byli hasiči nesundali se střechy. Takovej byl vytrvalej, že by se moh stát ministrem nebo poslancem. Udělali pro něj, co mohli.“

juhele2014: Velice vystihující přirovnání
Zítra je silvestr a tak jsem se zasmál Švejkovým moudrým slovům - jako by Jaroslav Hašek desítky let dopředu tušil, že amíci vymyslí "desítky"... Teď zase chvilku vážně: Není den, abych, v lepším případě, 5x, 6x nemusel restartovat, v horším případě resetovat celý tablet, protože "desítky" se "umějí" totálně zaseknout a nefunguje ani Ctrl+Alt+Delete... Nevím jak se toho amerického svinstva zbavit. 

Hawlett-Packard 260 G2 DM, Intel Pentium 2 GHz, RAM 4 GB,
LM 18.1, KDE4, 64bit
LM 18.1, KDE4, 64bit