Zdravím,
chtěl bych si nainstalovat Linux Mint na USB flash, k dispozici mám jen Slacko Puppy Linux a žádný HDD.
Dozvěděl jsem se, že všechny obrazy Mintu jsou LIVE, ale co když budu chtít mít spustitelnou instalaci právě z flashky? Když "vypálím" iso obraz na flashku pomocí dd, souborový systém bude iso9660 a flashka se bude tvářit jako CD, takže se změny neuloží...
Instalace na flashku
Re: Instalace na flashku
Tak koukám, že po nabootovaní z CD nebo flashky LIVE, si systém můžu nainstalovat na harddisk, ale měla by jít vybrat i USB flashka
. Zatím jsem o tom jenom četl. Neviděl jsem přímo jak to tam vypadá, ale píše se tam o rozdělění na tři oddíly:
/dev/sdX1 na systém a software - toto chápu
/dev/sdX2 pro "/home" což nevím co je, je na to nutný další oddíl?
/dev/sdX3 pro swap, což chápu jako obdobu stránkovacího souboru z Windows, ale jak moc je to nutné (při 2GB RAM)? Je možnost startu systému z RAM?
Flashka by měla kapacitu 4 nebo 8 GB.
Díky za odpovědi.

/dev/sdX1 na systém a software - toto chápu
/dev/sdX2 pro "/home" což nevím co je, je na to nutný další oddíl?
/dev/sdX3 pro swap, což chápu jako obdobu stránkovacího souboru z Windows, ale jak moc je to nutné (při 2GB RAM)? Je možnost startu systému z RAM?
Flashka by měla kapacitu 4 nebo 8 GB.
Díky za odpovědi.
-

S Puppy jsou lehce problémy, save uloží, ale při startu si ho nenajde 
No tak to vidím, že nakonec udělám dualboot s Windows na HDD pozdějc... Jen co pro to musím udělat, aby se mě to při startu ptalo co chci nastartovat?

No tak to vidím, že nakonec udělám dualboot s Windows na HDD pozdějc... Jen co pro to musím udělat, aby se mě to při startu ptalo co chci nastartovat?
-