LM 17.2 - hlavní menu změní barvu [vyřešeno] Vyřešeno
LM 17.2 - hlavní menu změní barvu [vyřešeno]
Dobrý den! Používám Linux Mint 17.2 Mate, instaloval jsem z DVD do staršího notebooku vedle Win XP, instalace proběhla korektně, vlastně ten systém je velmi přívětivý, nemám, co bych vytkl. Až ne jednu drobnost, která mě vadí. Po velmi krátké době po startu změní barvu z původní šedé na černou hlavní panel s nabídkou SW a to tak, že nezčerná úplně celý, ale pouze některé bloky jsou černé a některé zůstanou šedé. Je to velmi nepříjemné, údaje jdou špatně číst a nevypadá to dobře. Všechny ostatní okna jsou barevně v pohodě, pouze tento panel se chová divně. Změnil jsem do instalaci motiv plochy a zmenšil použité systémové fonty. I když vše vrátím do původního stavu, chyba se nevyřeší a panel zčerná znova. Po restartu je vše OK a problém se opět po krátké době opakuje. Přemýšlím o reinstalaci systému, jestli by to pomohlo. Trochu mě to štve.
Díky za pomoc. Jrd

Re: hlavní menu změní barvu
Ahoj,
tak zkus změnit motiv GTK, tady - http://gnome-look.org/ - jich je hafo.
tak zkus změnit motiv GTK, tady - http://gnome-look.org/ - jich je hafo.
Děkuji, večer to zkusím, až se vrátím z práce
.

Jde
Naposledy upravil(a) Kebab dne 13 čer 2016, 22:59, celkem upraveno 1 x.
Dobrý večer! Zkoušel jsem leccos, ale vždycky jsem se vrátil zpátky, nakonec je tam přítomna i ta volba pro návrat. Ale samozřejmě jsem mohl udělat nějakou kravinu. Nicméně po delším zkoumání mě vychází, že pozadí na to nemá žádný vliv, dělá to pouze zelený a šedý motiv. Třeba modrý "aqua" už drží hodně dlouho. Tak nevím, jesti se na to vykašlat, anebo to sjet znova. Zatím tam kromě poštovních účtů nemám nic a všechno ostatní funguje normálně. Každopádně děkuji za rady a pokud se rozhodnu pro novou instalaci, dám vědět. Jrd
... pořád
Naposledy upravil(a) Kebab dne 13 čer 2016, 22:59, celkem upraveno 1 x.
Dobrý večer! Provedl jsem novou instalaci na prázdný 30GB oddíl vedle WinXP, absolutně bez zásahu do čehokoliv se opakuje stejný efekt, po krátké době hlavní menu zčerná, tedy pouze v případě šedého a zeleného motivu. Prostě počítač bude modrý, tento motiv a i jiné funguje bez problémů. Další věc, které jsem si všiml je, že v Thunderbirdu po přejetí myši po ikonách složek pošty, nebo ovládacích tlačítkách mizí z tlačítek a složek ikony. Po restartu aplikace se tam zase v pohodě vrátí. Můj notebook má 768 MB RAM, CPU 1.2 MHz , grafiku intel a HDD 200GB. Je možné,že by to prováděl ovladač grafické karty? Jdu spát. Jrd
Chování
Naposledy upravil(a) Kebab dne 13 čer 2016, 23:00, celkem upraveno 1 x.
Zeptám se asi hloupě - kde najdu na disku swapovací oddíl? Ptám se proto, že v popisu instalace si má o něj OS sám říci, ale v mém případě se neptal. Je to soubor, nebo oddíl na disku? Jak se jmenuje? Najdu ho a případně zvětším pomocí standardních nástrojů? Díky Jrd
Ještě k té RAM - je sdílená s grafikou. Pokud se podívám na využití RAM-ky v grafu, tak si noťas bere cca 180 MB RAM. To je hodně málo a domníval jsem se, že paměti je tam na běžné aplikace jako je pošta, prohlížeč a běh OS dost. Moje činnost spočívá v občasné jízdě do banky, čtení pošty a večer co večer poslech radia jazz