Změna grafické karty a nové nastavení wine.

Problémy a zkušenosti s hardwarem, perifériemi a jejich ovladači
Zamčeno
Zpráva
Autor
foxmax

Změna grafické karty a nové nastavení wine.

#1 Příspěvek od foxmax »

Dobrý večer , včera jsem vyměnil grafickou kartu v PC , měl jsme Ati Radeon 128 a pořídil jsem něco z bazaru
Typ Winfast GT8500 (GeForce 8500 GT) 256MB mám systém Linux Mint 17.2 Xfce 64 bit.
Po rozjezdu jsem spustil Hardwaru ovladače a po doporučení jsem přešel na ovladač
3.3.0 NVIDIA 340.96 , zobrazení monitoru a vše ostatní vypadá dobře jen když jsem spustil nějaké starší hry pod Wine
tak se to celé rozhodí a rozlišení je velké a na monitoru je všechno nepřehledné. Dříve to nedělalo.
Zkusil jsem i Wine odstranit a naistalovat znovu ale je to stejné. Se starou kartou to jelo OK.
Dole je výpis inxi -Gx
Graphics: Card: NVIDIA G86 [GeForce 8500 GT] bus-ID: 02:00.0
X.Org: 1.15.1 drivers: nvidia (unloaded: fbdev,vesa,nouveau) Resolution: 1280x1024@60.0hz
GLX Renderer: GeForce 8500 GT/PCIe/SSE2 GLX Version: 3.3.0 NVIDIA 340.96 Direct Rendering: Yes

Když se hry ukončí tak se to celé nevrátí zpět a zustane vše velké.
Děkuji za navedení případné nakopnutí správným směrem. :?

Díkas V. :?:
menom

Re: Změna grafické karty a nové nastavení wine.

#2 Příspěvek od menom »

.
Zkusil jsem i Wine odstranit a naistalovat znovu ale je to stejné.
Mohol by si to skusit znovu, s tym, ze das odstranit aj Konfiguracne subory co sa pri beznom odinstalovani neodstranuju.

Ked neviem ako si to instaloval, tak napriklad v programe Synaptic je to volba "Oznacit na uplne odstranenie" (vratane konfiguracie)

Alebo cez Terminal:

Kód: Vybrat vše

sudo apt-get purge wine
Potom instalovat.

.
.
foxmax

#3 Příspěvek od foxmax »

Děkuji za navedení, zkusil jsem odinstalovat přes terminál a potom
nainstalovat přes správce software a je to stejné. Po návratu ze hry , která tedy nejde
se to rozhodí a nevrátí a rozlišení je mimo. Pomůže pouze odhlášení a nové přihlášení.
Přikládám snímek obrazovky :cry: .

Díky za další tipy

V.
Snímek po spuštění hry
Snímek po spuštění hry
jirkasirka

#4 Příspěvek od jirkasirka »

Ahoj, a co zkusit nastavit rozliseni desktopu primo v nvidia-settings , pak me jeste napada nastaveni rozliseni ve winecfg
milhouse

#5 Příspěvek od milhouse »

Příklad.

Ve Windows (a Wine též) nainstaluješ hru pod AMD grafikou. Pak ji vyměníš za nVidia. Co ve Windows musíš udělat znovu? Odpověz si sám a ve Wine to musíš udělat také znovu. ;)
"...naše práce není vidět, ale je důležitá!"
foxmax

#6 Příspěvek od foxmax »

Zdravím, dostal jsem se k psaní až nyní, zkusil jsem odinstalovat wine a naistalovat znova. Hry pod wine jsou je spustitelné starší soubory
*exe , které normálně běželi bez instalace jeli v poho. Nyní se to celé rozhodí a potom je linuxové prostředí celé mimo.
Tak nevím asi jsem natvrdlí :-( .
Zamčeno