Nezobrazuje správné rozlišení
Nezobrazuje správné rozlišení
Zdravím všechny a žádám o radu, nainstaloval jsem si nejnovější Mint 32bit na starší ntb ( proc. intel m 1,6 GHza 512 MB RAM
) s prostředím Cinnamon , nevím zda se hod to prostředí pro tak starší ntb, ale budiž. Vše bylo s rozlišením v pořádku, než jsem spustil Firefox poté se mi rozlišení snížilo na menší, řekl bych tak 800x600
, ale problém je, že v nastavení obrazovky je vše v pořádku a rozlišení je tam správně, ale zobrazuje mi menší, zkoušel jsem restart , ale nic. Nevíte nějakou radu? samozřejmě mohu linux protože ho beru zatím jako zkušební abych ho pochopil, tak ho mohu znovu přeinstalovat, ale radši bych o radu abych byl zkušenější v řešení problému a napravit ho než, jen pokaždé když něco nejde , přeinstalovat celý OS
Díky
-
juhele2014
Re: Nezobrazuje správné rozlišení
Re: Nezobrazuje správné rozlišení
Díky, přemýšlel jsem že Cinnamon je náročný. Mám dva ntb jeden super nový s win, druhý jak jsem popisoval starý s nefunkč. win
, rád bych přešel a naučil se používat Linux už jen kvůli tomu co začíná poslední dobou Microsoft dělat ( víc špehovat své zákazníky ), někdy si připadám že jsem asi trochu víc paranoidní, a nedělám nic nezákonného, ale soukromí je soukromí, už tak stačí google atd. Uvnitř OS už je do trochu moc. Linux mě láká delší dobu, ale pořád tápu vůbec jakou distribuci, z toho co jsem si četl Mint není špatný a tedy nevím zda se hodí pro laika. Každopádně než se s ním dobře seznámím, hodlám ho užívat na starším ntb, po čase bych ho rád šoupl i do nového na půl s win ( kvůli hrám a 2 programům které nejsou pro Linux). Jinak díky za odpověď, bude to běh na dlouhou trať asi