Repozitáře

Problémy s instalací nebo spouštěním systému Linux Mint
Zamčeno
Zpráva
Autor
jemikoss

Repozitáře

#1 Příspěvek od jemikoss »

Zdravíčko :) předem se moc omlouvám za mou "neschopnost" ale s Linuxem pracuji od soboty nicméně tohle bude zajímat více nováčků :D jde mi o programy na stažení :) hledal jsem nějaké programy na přizpůsobení nebo jinak "zkrášlení" mého mintu :) našel jsem spoustu programu na widgety atp. ale bohužel když název dám vyhledat do programu v Linuxu na stažení programů nenajde to nic :(

Takže má otázka zní:
Jaké repozitáře můžu (více méně beze strachu z viru a různých sra*ek) do programu dát a jakým způsobem :)

hledal jsem i jinde ale abych pravdu řekl nikde jsem z toho nebyl příliš moudrý :D z win 8 jsem byl zvyklý
najít----> stáhnout---> nainstalovat :D u Linuxu to chodí trošku jinak tak se raději ptám abych něco nepos... :D díky moc :)

Odesláno z mého HM 1SW pomocí Tapatalk
juhele2014

Re: Repozitáře

#2 Příspěvek od juhele2014 »

:arrow: Já se toho nebojim :D , ovšem je jasný, že zpočátku má člověk trochu respekt z neznámýho ... Instaluj si utilitu wine, ta ti umožní instalovat win programy, jestli máš nějaké osvědčené, proč ne. Koukni na serial Pro začátečníky http://www.linux-mint-czech.cz/category ... catecniky/ , tam je nápadů na celý deštivý léto ... Programy, hmm, prozkoumej Správce balíků Synaptic.
jemikoss

#3 Příspěvek od jemikoss »

nooo a jak to do toho programu dostanu? :D příklad: chci program na widgety screenlets otevřu správce softwaru dam hledat nenajdu dám synaptic zkusím vyhledat nenajdu :D co mám udělat abych měl více aplikací ke stažení a třeba screenlets v tom :D omlouvám se že to potřebuju jak pro blbca ale já blb sem :D snad se časem s linuxem seznámím na tolik že to pochopím :D :D
jemikoss

#4 Příspěvek od jemikoss »

no ale jde o to že já to tam prostě nemám :D a asi 4 programy co sem na netu našel na optimalizaci ikon a podobně sem tam taky nenašel :D
jemikoss

#5 Příspěvek od jemikoss »

to je celý problém? :shock: :( takže když nainstaluju LM 17.3 mělo by to být lepší? někde jsem četl že 17.3 je celkově asi lepší co se týče spolehlivosti atd.. tak to asi zkusím :)
Zamčeno