Ahoj, opět děkuji za odpovědi
Takže abych si to ujasnil: nastavit swappiness na 1, odinstalovat xapian a co ještě třeba ve Firefoxu zrušit vyrovnávací paměť? A to tedy je pro eMMC vše?
Rozdíl mezi eMMC a SSD je tedy podle mne v tom, že eMMC nemá firmware a řadič, který se stará o optimalizaci zápisu na disk, je to tak?
Jo na SSD optimalizaci jsem našel pro Mint pár návodů, ale pro eMMC nějak nic...
No s těmi USB disky mne to taky napadlo, Revo má čtečku SD karet, tak jsem koupil 32 SDHC kartu, ta by měla také jít použít jako disk a šetřit tím "nevyměnitelné" eMMC, mám pravdu?
Jinak ten Mint budu ještě přeinstalovávat, takže bych na tu SD kartu dal /home, /tmp a Swap (někde v diskuzi o SSD psali i /var) a na eMMC /?
Předpokládám (jako lama), že toto rozdělení se dělá již v instalátoru, kdyby byl nějaký odkaz, jak to tam naklikat...
Redhawku a Juhele 2014 dík za trpělivost se začátečníkem, ale dosud jsem všechny odpovědi ohledně Mintu nalezl na fórech, až na tom nešťastném eMMCčku jsem se nějak zasekl

P.S. Je tedy možné, pokud by eMMC disk zlobil a člověk nechtěl Revíčko vracet/reklamovat, mít Linux Mint nainstalovaný jenom na USBčku/kartě?