Error při instalaci Linux Mintu 10 [vyřešeno]

Problémy s instalací nebo spouštěním systému Linux Mint
Zamčeno
Zpráva
Autor
jurajwood

Error při instalaci Linux Mintu 10 [vyřešeno]

#1 Příspěvek od jurajwood »

Prosím pomoc. Na PC jsem měl nainstalovány XP. Vše fungovalo. Po naformátování HDD jsem zkusil nainstalovat Ubuntu 12.04. To fungovalo,ale vzhledem k tomu,jak rychle píšu,nic pro mne. Na webu jsem narazil na Linux Mint a zkusil nainstalovat na prázdný disk Mint 7. CD-ROM hrčí,bliká a po třech hodinách se PC vypne. Mint 5 trvale vyžaduje při instalaci uživatelské jméno a heslo. Mint 10 nakonec vypíše větu:

Kód: Vybrat vše

"check finished:errors found 1 file".
Neví si s tím někdo rady? Pro běžného uživatele. Díky.
admin

Re: Instalace MINT.error

#2 Příspěvek od admin »

A proč instaluješ tyto staré verze LM?? Nainstaluj si buď verzi LM 13 LTS (dlouhodobá podpora) nebo nejnovější LM 15. Chyba je buď ve špatně vypáleném DVD nebo ve špatně staženém ISO... při stáří těchto verzí se vůbec nedivím. Jak instalovat máš uvedeno v dnešním článku na našem webu - http://www.linux-mint-czech.cz/tipy-a-t ... a-upgrade/.
jurajwood

#3 Příspěvek od jurajwood »

Staré verze? Vlastně proč ne. Při pátrání po vebu jsem zjistil,že je už verze 15. Ale na to jsem přišel až dnes,po týdnu laborování s PC. Ihned vyzkouším verzi vyšší jak 10.
admin

#4 Příspěvek od admin »

No nevím, ani se nedivím, že jsi na vebu nic nenašel, příště to zkus na webu. Pokud zadáš např. do Googlu heslo Linux Mint, tak ti na prvním místě vylezou oficiální stránky linuxmint.com, a tam v sekci download rozhodně na prvních místech najdeš nejnovější verze. Pokud potřebuješ stránky v češtině, tak hned na dalším místě je náš oficiální česko-slovenský web, kde v sekci Ke stažení najdeš totéž.... Rozhodně před každou instalací čehokoliv na počítač doporučuji si o dané problematice něco přečíst, vyplatí se to.
jurajwood

#5 Příspěvek od jurajwood »

I chyba se může vloudit. LM 13 jsem rozběhl a teď si pomalu zvykám. Děkuji za cené rady,uživatelé Linuxu se rozrostli o jednoho uživatele :D .
KOLEGA

#6 Příspěvek od KOLEGA »

jsme rádi. Vitej mezi námi :-)
Zažraný linuxový liberál
---
HTC One V - 512 MB RAM, 1GHz - Android 4.0.3, HTC Sense
Cubie Board - 1GB RAM, 1GHz ARM, Linaro 13.04
Lenovo IdeaPad - 8GB RAM, i5, Linux Mint 13 Maya, Cinnamon 2.0.?
Zamčeno