Blueray napalovačka

Problémy a zkušenosti s hardwarem, perifériemi a jejich ovladači
Zpráva
Autor
pepestar

Blueray napalovačka

#1 Příspěvek od pepestar »

Zdravím chcem sa spýtať,či mi niekto nevie poradiť ako vyriešiť problém s blueray napalovačkou v linuxe.keď do napalovačky vložím niečo čo som predtým napalovaval pod winom,tak mi nechce zobraziť obsach.vypisuje napr. iba 12G celok.niekotré sem tam načíta,ale väčšinu nie.prosím o radu
juhele2014

Re: Blueray napalovačka

#2 Příspěvek od juhele2014 »

A co to je za soubory? (mkv avi mp4 ?) Máš abgrejdovaný systém?
pepestar

#3 Příspěvek od pepestar »

pravidelne sa mi aktualizuje softvare...linux.napálil som tam na médium napr.3D film,ten je mkv.
zaujímavé je to,že niektoré mi napalovačka načíta a niektoré nie. vždy sa jedná len o BD-R media s ktorými mám problém.
uvediem príklad. na 25 G médiu mám napr.10 súborov vo formáte mkv.tie mi načíta.sú menšie každé po asi 2,5G
dám tam druhé médium a už mi nenačíta,len napíše 12G celok,20G celok a podobne.ale neviem čo tam je.môže tam byť buď 3D film vo formáte mkv alebo filmy vo formáte mkv.
proste niektoré načíta a niektoré nie.systém sa pravidelne aktualizuje.neviem si s tým poradiť.ďakujem za čokoľvek
pepestar

#4 Příspěvek od pepestar »

ako napaľovací program som zvykol používať
1-CDBurnerXP,ale už som to prestal nepoužívať. antivírak mi to vtedy zatrhol,musel som ho vymazať. potom som hľadal iný
tak som našiel tento,ale po nejakej dobe mi ho antivírak takisto zatrhol
2-BurnAware Free
3-Ashampoo Burning Studio FREE-toto je posledná voľba.ja fakt neviem
menom

#5 Příspěvek od menom »

.

Mohol by si skusit tu mechaniku vycistit ...

.
.
pepestar

#6 Příspěvek od pepestar »

tá mechanika nemá ani rok a napálených medií mohlo byť tak do 30?mechanika je nová.skôr to budú ovládače mechaniky alebo niečo také...fakt neviem.linux je skvelý OS na starom stolovom PC mi ide úplne ľahučko,možno ešte lepšie ako win.toto je jediná vec ktorú som nevyrieši.strávil som pri tom hodiny
juhele2014

#7 Příspěvek od juhele2014 »

:arrow: Taky si myslím, že mech. čištění zatím nebude nutné. Spíš to vidím na ovl. blurej mechaniky, resp. zkusil bych jiný (nový) jádro, nebo jinej systém. Před časem měla moje DVD mechanika na noťasu taky slabší chvilku, názvy souborů byly najednou v asijských znacích (rosypanej čaj) :) Bylo nutný jí snad odmountovat, pak zas přihlásit, ale už si to přesně nepamatuji. Chtělo by to taky výpis z terminálu inxi -F, aby se rámcově vědělo, co je to za stroj.
pepestar

#8 Příspěvek od pepestar »

nepasuje mu niečo pod linuxom,pretože mám naraz win 8.1 a aj linux.pod winom mi to ide bez problémom a pod linuxom mám tento problém.keby som vyriešil túto vec,vzdám sa aj windowsu.ten comp je starší má aj 9 rokov hádam,ale ide dobre.4g ram,1G grafika,4 jadrový procesor.odišla napaľovačka je tam blueray.tej sa nechcem len tak vzdať.PC používam len na net,libre office,pozerám filmy a seriály cez net.nič iné.kým ide nechcem ho vyhodiť a linux ma uchvátil...keď to nevyriešim,budem musieť používať aj win...
nepáči sa mi jedna vec.kúpil som notas.aj kvôli robote.nosím ho so sebou.nanútili mi win 10!!!prečo???
pepestar

#9 Příspěvek od pepestar »

vo win čo napálim to mi ide.aj napáliť,aj mi načítava.netuším prečo mi neberie BD-R média v linuxe keď boli predtým napálené vo win.poradíte program na napalovanie v linuxe ale taký čo dobre,spoľahlivo napáli ale aj BD-R disky,25G a 50G?na blueray napaľovačku.naj zadara.niekto, kto má vyskúšané?skúsil by som napaľovať len pod linuxom,poprípade mám teraz linux mint mate sarah.mám skúsiť Cinnamon?
pepestar

#10 Příspěvek od pepestar »

myslím si to aj ja,že to bude niečo také.neviem.možno to je otázka času a dovtedy budem musieť mať aj win.alebo bude nová verzia.uvidím.ďakujem vám všetkým za váš čas a že ste mi odpísali
Zamčeno