Zdravim,
od doby co sem koupil tento notebook mam problem se zamrznutiom touchpadu po suspendu. Vzdycky sem to resil patchem jadra a kompilaci. Ted naposledy sem si vsiml, ze od jadra ~4.4.5 na kernel.org, uz je ten patch ve zdrojacich, jenze ve vyctu notasu, ktere sou tam uvedeny je jen Asus X302LA a ten muj ne. Tento patch je i v jadrech 4.4.0 a 4.8.0 ve zdrojich jadra na linux mint. Na gitu uz je v master vetvi kernelu zdrojak prekopany tak, ze vycet notasu zrusili a ted se detekuje vyrobce a "chasys type", ze se jedna o notas. Ja sem ten patch aplikoval na jadro co sem kompiloval a jede mi to.
Ted co me zajima. Dostane se tato uprava i do jader linux mintu, ktere se instaluji z balicku, treba pri aktualizacich?
Mam linux mint 18.1
Dik
Tomas
Patch do kernelu na zamrzly touchpad na nb Asus X302LJ
Re: Patch do kernelu na zamrzly touchpad na nb Asus X302LJ
tim suspendem myslim to, kdyz prejdes do rezimu spanku a pak notas probudis. i8042 driver posle touichpadu selftest command, ktery bohuzel touchpad zablokuje
verze jadra nejde zadna. Prvni ktera by mohla fungovat bez patchovani by byla asi az ted ta posledni 4.10~
notas je: https://www.czc.cz/asus-x302lj-fn067h-c ... 00/produkt
je jedno jestli mam 18.1, 18 nebo starsi. Nefungovalo to ani na 17tce. Jedine pak prejit na novejsi, ale chtel bych aby ta verze byla LTS
Dik
Tomas
verze jadra nejde zadna. Prvni ktera by mohla fungovat bez patchovani by byla asi az ted ta posledni 4.10~
notas je: https://www.czc.cz/asus-x302lj-fn067h-c ... 00/produkt
je jedno jestli mam 18.1, 18 nebo starsi. Nefungovalo to ani na 17tce. Jedine pak prejit na novejsi, ale chtel bych aby ta verze byla LTS
Dik
Tomas
Vyzkousim,
diky!
diky!
Varianta s odebranim a pridanim psmuse modulu nefunguje.
U te prvni varianty sem nenasel v polozkach "org > gnome > settings-daemon > plugins > power" zadnou volbu, ktera by dokazala neuspat mys.
Oboje sem testoval na live verzi linux mint 18.1
U te prvni varianty sem nenasel v polozkach "org > gnome > settings-daemon > plugins > power" zadnou volbu, ktera by dokazala neuspat mys.
Oboje sem testoval na live verzi linux mint 18.1
Ok, dik, zkusim tu 18tku
Zkusil sem i tu 18tku 64bit pod: org > gnome > settings-daemon > plugins > power sem nasel zhruba stejne polozky, ale zadna z nich mi nepripada, ze by vypinala suspend touchpadu.
Ja by se ta polozka mela zhruba jmenovat?
Dik
Ja by se ta polozka mela zhruba jmenovat?
Dik