miznúce písnemá,behá myš

Problémy a zkušenosti s hardwarem, perifériemi a jejich ovladači
Zpráva
Autor
pepestar

miznúce písnemá,behá myš

#1 Příspěvek od pepestar »

Mám 1,5 ročný notebook Lenovo G70.vedľa win10 som nainštaloval mint 18.1 xfce.je povýšený na 18.2.
keď chcem písať email,alebo ísť na facebook nedokážem 2 riadky napísať za pol hodiny.miznú mi písmená,celé slová,myš chodí sama po monitore.je to chyba ovládačov?čo s tým?musel som toto napísať cez win,lebo by som tu bol celú noc :?
dík
kamowski

Re: miznúce písnemá,behá myš

#2 Příspěvek od kamowski »

redhawk píše: 07 srp 2017, 21:52 Chyba moze byt kdekolvek je to Lenovo a je to Mint 18.
mám lenovo T420, lm18.2 xfce a žiaden problém, asi by som si už mal nejaký vyrobiť :lol:
chyba ale fakt môže byť kdekoľvek, v tej myške alebo aj v zlej inštalácii (chybné inštalačné médium),
po výmene myšky a pretrvávajúcom probléme by som skúsil opäť pustiť systém z live média, či to bude robiť (alebo opačný postup )
robí to aj v textovom editore?
robí to aj v inom prehliadači?
aké úpravy si robil pred tým a aké potom, ako sa chyba prejavila?
dal si málo info priateľu, ani do servisu neprídeš len s tým, že ti to nejde
pepestar

#3 Příspěvek od pepestar »

myška je externá logitech asi M175...na zadnej strane.klavesnica nie je externá.robí mi to od začiatku,čakal som či to nejaká aktualizácia nenapravi ale nie.ISO som stiahol z tejto stránky...myš mi chodí po monitore sama od seba ked píšem a keď píšem tak sa text aj vymazáva,presúva..kadečo.vyskúšam viac možností a popíšem podrobnejšie.odpojím externú myš,iný prehliadač,LIVE medium,mám ešte jeden mai,dám všetky kombinácie a uvidím čo vyleziel....o pár dní to zhrniem a napíšem.
pepestar

#4 Příspěvek od pepestar »

idem vyskúšať ako mi bude fungovať písanie tu na tejto stránke,lebo email mi nešiel,nebolo to bohviečo...ani druhý email nejde,rovnako facebook.použité prehliadače chrome a firefox.pokračujem v testovaní
RadekD

#5 Příspěvek od RadekD »

Tímto způsobem se projevují problémy s touchpadem, zkusil bych ho odpojit (plochý kabel pod klávesnicí). Ve windows na to bývá upravený ovladač.
Acer Swift1, N4200 2.5 GHz max., 4GB RAM, 64+250GB SSD, Intel graphic, Debian 12 Cinnamon
Intel NUC, Celeron J3455, 4GB RAM, 256GB SSD, Debian 11 server, LAMP...
AS8940G, Intel i7 ..., LM19 xfce
pepestar

#6 Příspěvek od pepestar »

mám dual boot,win 10 aj mint..resp. mal.keď budem pri notebooku,pozriem ,či je zospodku kábel a skúsim.ale medzitým ako som tam chcel dať mint 17.3 a vymazal som mint 18.2,tak mi teraz nejde nainštalovať už žiadny linux do notebooku.jupííí.cez gparted som vymazal daný oddiel aj s mintom a rozšíril som disk na pôvodnu veľkosť 1T.vložím install disk a pri inštalácii mi vypíše,že nebol nájdený windows,takže nemôžem mint nainštalovať vedla neho.ak ked pozeram rozdelenie disku je nejakée divne.idem do BIOSU,dám boot menu a vedľa windovsu vidím aj ubuntu?hm?ten notebook s win 10 nič moc.v staršom stolovom PC žiadem problem.skvelý obraz,veľká spokojnosť.keď si s týmto neporadím,v notebooku asi nechám win
pepestar

#7 Příspěvek od pepestar »

preinštaloval som win 10,vošiel som do BIOSU,ale stále mi tam ukazuje UBUNTU.aj keď už Mint v počítači nemám.keď som dal správu diskov,tak mi ukazuje 1G oblasť na obnovenie, 13,16G ďalšia oblasť na obnovenie, 260 MB Systémová oblasť EFI, 1G oblasť OEM,891G je disk C,25G Primárna oblasť.pri všetkých ukazuje že je všetko v poriadku.neviem kde je chyba.mal som problém s tým písaním miznúce písmená,v Gparted som odstránil partície kde bol mint,rozšíril disk.v biose mi stále ukazuje UBUNTU a pri inštalacii nenájde win.nedá sa doinštalovať mint vedľa win a ani dostať položku UBUNTU z biosu.zabudol som na niečo?dá sa s tým niečo?
menom

#8 Příspěvek od menom »

.
pri inštalacii nenájde win.nedá sa doinštalovať mint vedľa win a ani dostať položku UBUNTU z biosu.zabudol som na niečo?dá sa s tým niečo?
Ked tam uz neni linux ta polozka pre start systemu sa da odstranit v tom UEFI/BIOS len treba poriadne pohladat.

Neda sa instalovat - vypni Secure Boot a instaluj to v UEFI mode ....

.
.
pepestar

#9 Příspěvek od pepestar »

Obrázek
menom

#10 Příspěvek od menom »

.

Pises o Win 10 ale to C o velkosti 891 GB je oznacene Windows8_OS co by nevadilo ked vies ze je to C.

Volne miesto ukazuje iba 1.68 MB.
To akoze kam sa ma podla teba Linux nainstalovat ?

Bud vytvor dostatocne velke volne miesto , alebo este lepsie partition so suborovym systemom Ext4.

Na tvojom mieste by som potom dal instalovat cez volbu Nieco ine a rucne vybral tu vytvorenu particiu pre linux, urcil pripojny bod pre system /

Zavadzac by som dal na /dev/sda2

Ak sa ti toto zda zlozite, tak vytvor dostatocne velke miesto a skus znova tu volbu instalovat vedla windows.

.
.
Zamčeno