Virtualbox, aktivace widows
Virtualbox, aktivace widows
Zdravím všechny, mám dotaz, nikde jsem tu nenašla k tomuto tématu diskuzi.
Nainstalovala jsem si Virtualbox a v něm mám mj. Windows 7. Ty mám ofiko koupený s aktivačním klíčem. Když chci ale windowsy aktivovat, vždycky mi to skončí na chybě, něco v tom smyslu, že se je nepodařilo na daném PC ověřit. Než jsem přešla na Linuxy, měla jsem tyto win nainstalovány a ověřeny v pořádku.
Napadá vás něco? Díky za odpověď.
Nainstalovala jsem si Virtualbox a v něm mám mj. Windows 7. Ty mám ofiko koupený s aktivačním klíčem. Když chci ale windowsy aktivovat, vždycky mi to skončí na chybě, něco v tom smyslu, že se je nepodařilo na daném PC ověřit. Než jsem přešla na Linuxy, měla jsem tyto win nainstalovány a ověřeny v pořádku.
Napadá vás něco? Díky za odpověď.
Re: Virtualbox, aktivace widows
Tak načo to meniť? Keď mám ofiko Win a potrebujem ich tak si dám dualboot. Najprv Win a potom Linux.Než jsem přešla na Linuxy, měla jsem tyto win nainstalovány a ověřeny v pořádku
Linux Mint 21.3 Cinnamon 64b
Dobrá nálada naserie toľko ľudí, že je dobré si ju zachovať
Dobrá nálada naserie toľko ľudí, že je dobré si ju zachovať
-
To bude tim, že Pajda nechce provozovat hacknutý widle, jinak by to bylo jednoduchý. To spíš vypadá. že se widle nemůžou dostat ven na síť a ověřit si správný kody. Takže když to nejde, ověřuje se to volbou přes telefoní linku, ale to už je dávno, co sem to takto nastavoval, jinak to taky nešlo. Takže hledej v gůglu ověření win7 přes telefoní linku ... 

Zdar. Ono je to ještě trochu jinak: koupila jsem si notebook s nainstall win 8, který jsem si cca před rokem "povýšila" na win 10. Asi před 3 měsíci mi to při aktualizaci win 10 spadlo do modrý obrazovky a už jsem se nikam nedostala. A jelikož jsem si neuměla odkudsi vydlabat a obnovit původní win 8, nainstalovala jsem si win 7, který jsem si kdysi koupila. Ty jsem normálnš aktivovala. Jenže mám Win 7 32 bit a notebook 64 bit. Bylo to pomalý a děsně mě to štvalo, tak jsem se urazila a nainstalovala Linux Mint, který jsem si tak nějak zkoušela předtím na pracovním PC ve virtualboxu. Jsem z linuxu docela natěšená, ale neuměla jsem zprovoznit některé věci (Free Rapid Manager, ofiko Office koupený z notebookem, atd...), tak jsem postupovala obdobně jako předtím a do VB nainstalovala ty win7. No... Po telefonu jsem to zkoušela taky a nejde mi to.
Jinak dík za rady, zkusím tedy znova tu telefonní linku.
Jinak dík za rady, zkusím tedy znova tu telefonní linku.
Díky, oboje jsem ve Wine zkoušela. Free Rapid skončil na problému s Javou (asi ji neumím správně nainstalovat). A Office mi taky nešly. Každopádně děkuji, budu to zkoušet.
MS Office do Mintu doporučuji instalovat přes PlayOnLinux (je v repozitářích), je tam přímo předkonfigurovaný profil (a ne jen pro Office), ověřeno, fungují i OEM verze (zkoušeno na 2007).
Acer Swift1, N4200 2.5 GHz max., 4GB RAM, 64+250GB SSD, Intel graphic, Debian 12 Cinnamon
Intel NUC, Celeron J3455, 4GB RAM, 256GB SSD, Debian 11 server, LAMP...
AS8940G, Intel i7 ..., LM19 xfce
Intel NUC, Celeron J3455, 4GB RAM, 256GB SSD, Debian 11 server, LAMP...
AS8940G, Intel i7 ..., LM19 xfce
Mám Office 2013. Díky všem vám hodným.
Díky moc za tip na PlayOnLinux, teď na to koukám a je to super.RadekD píše: 24 srp 2017, 21:50 MS Office do Mintu doporučuji instalovat přes PlayOnLinux (je v repozitářích), je tam přímo předkonfigurovaný profil (a ne jen pro Office), ověřeno, fungují i OEM verze (zkoušeno na 2007).
Pokud se jedná o FRD, tak ten jde zprovoznit za pár minut a to nejsem žádný linux guru, na linux jsem přešel nedávno, protože moje nervy už nesnášely neustálý boj s widlemi. Je na to několik komplikovaných návodů, já jsem zjistil, že stačí někam zkopírovat a oraclovská jawa dle tohoto návodu https://tecadmin.net/install-oracle-jav ... -via-ppa/# (takže 4x CTRL-C/V) Následně nastavit vzhled GTK Na oppice je taky návod, ale nezkoušel jsem, mám mnoho mašin
takže i s W7, XP atd. Pokud nejde aktivace, tak volat na tlf aktivaci, funguje bez problému. Akorát už to není to bezplatné číslo (0800...) ale normální pevná. Základem je se moc nevykecávat já pokud se ptají vždy uvádím, že mi odešel HDD, takže stejný HW, jen novej disk (někdy mívají dotazy, který jsou na přesdžku) předpokladem je mít na virtuálu funkční síť, to ja ale asi jasný.

Lenovo Z70-80 i5,16GB RAM, 256 SSD, LM Cinnamon 21.3
Ahoj, s tímhle návodem se s.ru už asi počtvrtý (s drobnými obměnami). FRD instaluju to tak, že si rozbalím archiv a soubor frd.exe dám otevřít se zavaděčem programů pro Wine a pokaždý když to udělám, tak na mě vyskočí hláška, že to vyžaduje javu 1.6.0.pavel56jh píše: 26 srp 2017, 10:23 Pokud se jedná o FRD, tak ten jde zprovoznit za pár minut a to nejsem žádný linux guru, na linux jsem přešel nedávno, protože moje nervy už nesnášely neustálý boj s widlemi. Je na to několik komplikovaných návodů, já jsem zjistil, že stačí někam zkopírovat a oraclovská jawa dle tohoto návodu https://tecadmin.net/install-oracle-jav ... -via-ppa/# (takže 4x CTRL-C/V) Následně nastavit vzhled GTK
V terminlu zjistím:
~ $ java -version
java version "1.8.0_144"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.8.0_144-b01)
Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 25.144-b01, mixed mode)
Tak já už fakt nevím... Furt stejný, nejde to.
Dělala jsem to teď znovu podle toho tvýho odkazu - trochu se tam ztrácím u tech JAVA_HOME atd.
Napíšu sudo vi /etc/environment
Odpověď:
PATH="/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/usr/games:/usr/local/games"
JAVA_HOME=/usr/lib/jvm/java-8-oracle
JRE_HOME=/usr/lib/jvm/java-8-oracle/jre
~
~
~
~
~
~
"/etc/environment" 5 lines, 175 characters
a co teď???
Taky ti nerozumím, co znamená nastavit vzhled GTK.
Ach jo, dík, jsem asi hňup.