Ahoj, mám dotaz ohledně problému s bootováním.
Na stolním počítači kde mi linux mint dříve (asi před rokem, potom jsem používal do teď jen windows) fungoval, mi nefunguje ani linux mint ani ubuntu. Z flashky mi nabootuje normálně, po nainstalování na samostatný disk (zkoušel jsem dva různé disky) začne jen blikat kurzor v levém horním rohu. Jediné co se na počítači změnilo od doby kdy linux fungoval je grafická karta, momentálně mám amd rx 470 4gb. Nemám jinou kartu na vyzkoušení ale nic jiného se v pc nezměnilo a stejně potřebuji počítač používat s tou co tam mám teď. Nevíte jak problém vyřešit ? Díky za odpovědi
Nenabootuje - jen bliká kurzor
Re: Nenabootuje - jen bliká kurzor
.
Zalezi jak to bolo instalovane ci v UEFI alebo Legacy mode
Ten windows mas na druhom disku ?
Zapnuty / vypnuty secure boot ?
V BIOSe ma bootovat disk ako prvy ten, na ktorom je instalovany GRUB.
A je otazka kam sa ten GRUB instaloval pre disk s dos (msdos) tabulkou by sa v Legacy mode instaloval do MBR tohto disku.
Pre disk s GPT tabulkou sa ma instalovat na maly oddil Fat 32 obvykle /dev/sda2 ale moze byt aj inak oznaceny.
Bez dalsich informacii tazko ....
Mozes nastartovat instalacku ako Live system spustit Terminal a zadat prikazy a sem to cele kopirovat aj odpoved:
Poznamka: v tychto prikazoch je za pomlckou male el
.
Zalezi jak to bolo instalovane ci v UEFI alebo Legacy mode
Ten windows mas na druhom disku ?
Zapnuty / vypnuty secure boot ?
V BIOSe ma bootovat disk ako prvy ten, na ktorom je instalovany GRUB.
A je otazka kam sa ten GRUB instaloval pre disk s dos (msdos) tabulkou by sa v Legacy mode instaloval do MBR tohto disku.
Pre disk s GPT tabulkou sa ma instalovat na maly oddil Fat 32 obvykle /dev/sda2 ale moze byt aj inak oznaceny.
Bez dalsich informacii tazko ....
Mozes nastartovat instalacku ako Live system spustit Terminal a zadat prikazy a sem to cele kopirovat aj odpoved:
Kód: Vybrat vše
sudo fdisk -l
Kód: Vybrat vše
sudo parted -l
.
.